icon

Manžel má problém so žalúdkom a bolieva ho brucho

Ahojte, bojim sa o manzela, tak pisem, snad mi poradi niekto. Ide o to ze manzel sa casto neciti dobre... castokrat ma problem so zaludkom, boli ho brucho, musi cely den prespat, aby to preslo, vidiet ue mu nieje dobre. Nasadi dietku 1-2 dni a je dobre... ale opakuje sa to pravidelne... kedysi mal spravene vsetky vysetrenia ale nic mu nezistili. Naposledy takto prespal minuly pondelok skrz ten zaludok. Dnes zase manzel nevstal ako standardne ale spi doteraz... citi aa nanic, nic nejedol, iba vodu trosku - ako zobral tabletku tak ho naplno na vracanie. Strasne ho boli hlava, ma akoby tlaky, drieme a spi cely cas, je nevladny sa postavit. Pritom sa jedna o aktivneho 33r sportovca, inokedy uplne fit, chodi do fitka, poslednu dobu pracoval do rana do 2hej, ...kde moze byt problem? Posielam ho k lekarke ale jasne ze nechce ist...

martina1201
8. feb 2022

@buduca_mamicka007 to že mal urobené testy kedysi neznamená že dnes je stav rovnaký. Treba sa skúsiť objednať na gastro. Nech vylúčia problémy so žalúdkom alebo črevami..

rebellefleur
8. feb 2022

@buduca_mamicka007 - určite smer gastro..

dadulamamula
8. feb 2022

@buduca_mamicka007 teraz je veľa rotavírusvých ochorení,... Ale ak to neprejde určite lekár, gastroskopia, sono, odber krvi, aj alerogloficke vyšetrenie, ale môže to byť aj psychikou.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
tenerifka
8. feb 2022

@buduca_mamicka007 ako dlho trvaju tieto stavy? A ak dlhsie, kolkokrat do mesiaca? Ako ma stravovacie navyky? V jeho blizkej rodine maju anamnezu nejakych ochoreni? Nemusi to byt len zaludok, nevolnostami sa prejavuje cela skala ochoreni

buduca_mamicka007
autor
8. feb 2022

@cocolino234 nooo akoze moj manzel je v nasom meste novy, zrovna min tyzden mal ist na preventivku k lekarke, aby mu zalozila kartu ale sestricka mu volala ze skrz covid to musia odlozit, ze nestihaju.... takze snad mu da nahradny termin..len ozaj ci povie co ho trapi - to neviem...najradsej by som isla k lekarke s nim :D akoze inak on je super, stara sa o seba- ale na tieto veci vzdy povie ze mu nic nieje a ze to len treba trosku polezat a prejde ho to...akoze za posledny pol rok co si vsimam sa to nejako zavalo stupnovat...aj minile v nedelu vecer - sedeli sme na gauci pri telke , prislo mu zle - vravel len nech ho chvilku necham - musel mat asi 3 min zavrete oci a videla som akoby sa mu rozbuchalo srdce alebo nieco ..... alebo asi 2 mesoace dozadu tiez tak jeden den potreboval lezat - bolo mu zle, bol uplne mimo - az som sa zlakla ze budem musiet sanitku volat....akoze ma 108 kil, samy sval - a ked ho opusti na den /dva vsetka sila tak ja uz neviem.... :(

buduca_mamicka007
autor
8. feb 2022

@tenerifka v rodine su vsetci ok- ak tak rodicia maju zvyseny tlak... sme apolu takmer 3 roky, byvame 2,5 , toto si vsimam po svadbe - posledny mozno pol rok. Teraz aj mame babo na ceste, maka ostosest - vzdy cele dni az do rana, tak spi kratko a dookola - mozno aj tym to bude... stale mi vravim nech tolko nepracuje, ze radsej nech ide spat aby sa vyspal...ako takto ide 3 tyzdne vkuse a tak ho vypne.... opakuje sa to mozno 2x do mesiaca v priemere

macik166
8. feb 2022

@buduca_mamicka007 podľa mňa má silné migrény... Ja mávam dva dni v kuse, ležím v posteli neschopná niečo robiť. Nič nejem, zvraciam.

tenerifka
8. feb 2022

@buduca_mamicka007 vysetrenia zamerajte tymto smerom, plus ak poriadne nespi, tlak sa mu bude zvysovat, a este k tomu ak to maju v rodine. Musi ist k lekarovi-rozbor krvi, mozno ekg..... A lekar mumusi povedat, ze ak nechce dostat infarkt alebo porazku, musi zmenit sposob prace aj oddychu

janetinka27
8. feb 2022

@buduca_mamicka007 ak mu pomoze diéta, moze mat aj podrazdeny pankreas. ako sa stravuje? urcite to nie je zanedbatelne, ked musi prelezat cely den, to si ani neviem predstavit

mjk40
8. feb 2022

Ako opisujete tie jeho stavy, a ak predtým do noci pracoval a teraz leží s bolesťami žalúdka, hlavy a je úplne nevládny. Nemyslím to v zlom, ale či nejak večer to neprehnal s alkoholom. Lebo aj vtedy to na druhý deň býva podobne.
Samozrejme môže to byť, migréna alebo iné žalúdočné problémy, ktoré by mal riešiť lekár.

babajaga
8. feb 2022

autorka,objednaj ho hned na gastro,moj brat mal take problemy a dopadlo to tak,ze mu zobrali cely zaludok,zo 110 kiloveho chlapa zostal 50 kilovy nevladny clovek...nechcem strasit,problem okamzite rieste.Lekari su na to,aby ich clovek ked ma problem vyhladal.

evuska135
8. feb 2022

@buduca_mamicka007 ja toto mavam pravidelne. Vcera som rano zjedla zeleninu na ranajky a odvtedy mi neni dobre, bolest zaludka, hlava uz 2hy den.
Je to chlap a oni to teda moc nezvladaju, my zeny to zvladame urcite lepsie. Ja musim fungovat aj ked ma boli hlava, oni si lahnu lebo sa necitia dobre 🤦‍♀️🤦‍♀️
My toto mame vrodene. Ma to babka aj mama. Ale teda ta nenormalna bolest hlavy niekedy ani tabletka na nu nezaberie

buduca_mamicka007
autor
8. feb 2022

@mjk40 no min pondelok co mu bolo zle tak to ano - v nedelu si otvoril vinko aj sme si pochutnali na niecom nie uplne zdravom - uz si nepamatam co to bolo. Vcera sme praveze boli uz od 8 v posteli, on tak skoro po asi par mesiacoch - sme si dali oddych praveze... a pozerali spolu v posteli serialy. Asi sa uz aj vcera citil zle- lebo on nikdy nechodi tak skoro spat - ale nic mi nepovedal a posobil v pohodke...

luccija
8. feb 2022

@buduca_mamicka007 nesmie sa tak vysilovat a chodiť neskoro spávať, ale určite ho treba poslať k lekárovi možno má intolerancie, zápal žalúdka a kľudne niečo horšie neodkladajte to

evica17
8. feb 2022

@buduca_mamicka007 u na sotec mal problem krce v bruchu a nevedle z coho. Pol roka to nwriesil az teraz a prisiel v hoidne dvanatsej.polypy medzi crevami. Neprepustalo mu potravu a uz mu to vsetki stalo a mohlo ho aj roztrhnut. Spravili MRI a kolonoskopiu, gastroskopiu a nakoniec operaciu q uz je vsetko ok.
Netreba podcenovat, nech ide na pohotovost.