icon

Máte niečo osvedčené proti ovadom?

mattuliatko30
16. júl 2024

Dievčatá. Som zúfalá. Prosím mate niečo osvedčené na ovady? Ja som ako lepidlo na ne ..co zaberá,? 😞

katkaseiner
16. júl 2024

dceru pohrýzol, jej pomohlo chladit to.. este aj po tyzdni tam ma obrovsky flak ale aspon ju to neboli/nesvrbi

mamamasama
16. júl 2024

@katkaseiner myslím,že sa pýta, ako sa ich zbaviť. Sú premnožené. My dávame plašicku do elektrickej zásuvky na terase

katkaseiner
16. júl 2024

@mamamasama aha, uz chapem, myslela som že uz na uhryznutie

mattuliatko30
autor
16. júl 2024

@katkaseiner skôr som myslela čím sa namazat co účinné pomáha aby nestipali

michaela329
16. júl 2024

Môjho muža zbožňujú....ale repelenty nič moc, ešte Predator chvíľu funguje. Skôr sa snaží nosiť dlhšie veci vo svetlých farbách, čo v tých 33 stupňoch teraz nejde. My máme aj taký lapač, keďže sme na lazoch a je tu dobytok. Ten trochu zlepšuje situáciu. Ešte je taká povera, že bkomplex hmyzu smrdí - tak muž radšej berie aj ten, veď neuškodí 🙂

katkaseiner
16. júl 2024

@mattuliatko30 tak potom predsa som to dobre pochopila, ja som dcere dala asi 1-2x aerius a chladila si to mokrou studenou vreckovkou. Este stale ma velky flak ale uz ju to aspoň neboli

zajacik85
16. júl 2024

Ak by mal niekto osvedčený recept ako ich odpudzovať tak budem rada. Muž robí v hore a v týchto teplotách má problém celkovo robiť a ešte k tomu ho idu tie mrchy zožrať. Párkrát prišiel domov už o 9tej, ze to vzdáva lebo od šiestej ich už asi 30 zabil na sebe a nedá sa mu robiť 🤦🏻‍♀️ už zvažuje repelent proti ovadom PRE KONE prosím pekne lebo tie bežné nemajú účinok 😂😂 ani alpa s klinčekmi, skúšali sme všetko už na neho nakydať

maurika67
16. júl 2024

@mattuliatko30 skúšame momentálne levanduľový olej a deodorant. Zatial účinné aj voči komárom 😉 uvidíme. Minulý rok dcerku stipol a dostala boreliózu 😔 takže celé letné prázdniny bola na Antb.

petrofka
16. júl 2024

Aloe first sprej. Dala mi to mama, tiez ma dokusali svine. Výborný sprej, hned sa mi to v ten den zlepšilo.

20erika07
16. júl 2024

Starká sa vždy natierala octom 🙂 nie je to príjemná vôňa ale nechodila do spoločnosti vtedy, len sa opaľovať na lúku

mattuliatko30
autor
18. júl 2024

@zajacik85 aj ja som rozmýšlala tie pre kone kúpiť..nemáte s tým skúsenosti?
veď keď sa môže jesť ALAVIS , čo je pre kone...tak prečo nie aj repelent? 🙂😀

mattuliatko30
autor
18. júl 2024

@maurika67 kde kupujete ten Levandulový olej?..s tým sa nastriekate?

maurika67
18. júl 2024

@mattuliatko30 v DMke.. Mala sklenená fľaštička s pumpickou. V oleji je sušená levanduľa

mattuliatko30
autor
19. júl 2024

@maurika67 a pomáha to aj na ovady? už ste odskúšali?