Máte problémy so seboreou alebo psoriázou vo vlasoch?
Dobrý večer,za každú skúsenosť budem vďačná.
Ahoj, ja mam seboreu uz od malicka. Nie len vo vlasoch ale aj na tvary+ hrudnik. Teraz pouzivam sampuch a supiny nemam.
Mám seboreu. Odstrániť akútne príznaky (čo už sa mi ale stáva veeeľmi výnimočne) mi pomáha La Roche Posay Kerium DS, používam ho aj preventívne tak cca každé druhé-piate umytie (frekvencia podľa pocitu, chuti 😁). Ostatné umytia používam buď La Roche Posay Kerium extra jemný fyziologický šampón alebo Alverde Ultra Sensitive alebo tuhý šampúch Ponio s ichtamolom. Ten LRP Kerium DS je u mňa taká istota čo viem, že na mňa funguje 100% a určite ho musím mať doma, tie ostatné tak rôzne striedam...
Ale čo viem je to dosť individuálne čo komu pomôže...
psoriáza je autoimunitné ochorenie a ako také pochádza zvnútra a treba ho aj liečiť zvnútra a nie zvonka. Vypýtajte si injekcie Metotrexátu a ten zaberá raz a navždy.Aspoň môjmu otcovi to pomohlo a ten mal úplne hnusné krvácajúce a hnisavé chrasty vo vlasoch a po týchto injekciách mu to načisto zmizlo. Mne to nechcela doktorka dať,že ja nemám psoriázu takú zlú (ja ju mám len na rukách). No náhodou užívam posledný rok CBD kvapky na spanie a ľaľa zmizla mi aj psorka - tento rok len na jednom prste 😄
mam, v 19 mi “diagnostikovali” psoriazu, dlho som na to pouzivala kadejake kortikoidy, nestastna, lebo len co som si raz nedala, uz mi snezilo z hlavy, mokvalo, bolelo 😰. Potom som sa raz dostala v zufalstve po 20 rokoch k jednej koznej a ta na mna pozera, hrabe sa mi vo vlasoch a pyta sa, ze “co mate? psoriazu? v ziadnom pripade, to je seborea” kupte si tento sampon 🤭😂🙈 3 roky nemam problem 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ VICHY DERCOS NA NORMALNE A MASTNE VLASY
@lukbe ja kvapky CBD kupujem od Zelená země a to CBD 10% s medovkou, ale stoja cca 60e,tie sú ale primárne určené na spanie,ale sú aj lacnejšie,len čisté CBD,ale treba hádam najprv začať s 5%,kým si nenastavíte endokanabioidný systém.Oni v tej Zelenej zemi Vám aj ochotne poradia zdarma cez chat.
@tulipanik12 jasné, vďaka, ale zaujímajú ma tvoje skúsenosti, či ti reálne pomohli so spaním.
@lukbe áno mne zaberajú,nebudím sa už počas noci,čo je môj hlavný problém,ale priznám sa kvôli cene už kupujem takéto kapsuly viď. foto,ale dobre zaberá aj nejaké antihistaminikum (ja mám Omarit) a nato pár kvapiek aj slabšieho CBD.

Prepnem sa