Máte skúsenosti s lokálnou anestéziou pri výmene bedrového kĺbu?
Asked mate s ňou skúsenosti prosím?
sefino bol, zalezi od toho aka je technika pouzita, trva to hodinu az 2.5 hod
fakt to chces zazit pri vedomi?
Pracujem na ortopedii, s týmto sa stretávam denne.
Aj v lokálnej- spinalnej anesteze (človeku vpichom do oblasti chrbtice znecitlivie celá spodná časť tela) pacienta uvedú do ľahkej anestezy, prispia ho, nevníma, čo sa okolo deje.
V malom množstve prípadov si pacienti pamätajú nejakú časť zákroku, ale skôr rozhovory okolo, ako operačný zákrok.
Je to voči telu šetrnejšia, veľmi často využívaná metóda. Častejšie, ako celková anesteza.
Tak či tak, dobrovoľne by som do toho zo strachu tiež nešla a nechala sa uspať 😃
Ja som bola na op driekovej chrbtice v lokalej. Vobec nic si nepamatam. Takze ta oblbovacia injekcia je fakt ucinna. Rovnako pri kolono s injekciou si nic nepamatam este hodnu chvilu po. Vykonzultuj si to, ci by ti v priebehu operacie mohli dat celkovu, ak by si potrebovala.
@svetlanab Dava sa lokalna, ako tu spomenula pani predo mnou.
A pozerat sa na to neda, a na usi dostanete sluchatka, aby ste prave nepoculi nic okolo - ale mozno zalezi od miesta, kde sa to vykonava.
Netreba sa bat, treba sa popytat ako to chodi v tej- ktorej nemocnici.
Keby sa niwco dialo, do celkovej ta mozu dat vzdy, anesteziolog tam bude tak ci onak.
@veselo_neveselo ďakujem krásne. Je to operácia mojej mamy. Vraj si mala ona vybrať. Vybrala si lokálnu a . A ja sa o ňu bojím......ale vďaka za inam byť kludnejsia
@veselo_neveselo no neviem kde dávajú sluchátka na uši, u nás určite nie.
Čo sa týka lokálnej či celkovej anestézy, už počas zákroku si pacient nemôže vyberať, že si to rozmyslel, a želá si celkovú anestézu. To už jedine ak nastanú komplikácie a rozhodne anestéziológ.
@huxy ano ano, tak som to myslela, ze ked sa nieco skomplikuje, tak anesteziolog moze zasiahnut dalej.
A ak sa u vas nic nehra pre pacienta, mozes to skusit navrhnut ako vylepsenie 🙂
@veselo_neveselo ja som na to malý pán. A ani by to neprešlo. Maximálne tam hra rádio, ale nie do slúchadiel. Okrem toho, už tam ani nerobím 😏

Skúsenosť nmám, ale nechcela by som. Ja mám bujnú fantáziu, predstavivosť. A počuť rozhovory operaterov, podajte to, odsajte krv...čokoľvek, by bolo na moju psychiku moc.