icon

Máte skúsenosti so zväčšenými uzlinami pod pazuchou?

10. nov 2023

Ahojte, bola som na sono prsníkov a pozerala mi lekárka aj uzliny pod pazuchou, našla tam zvacsenu uzlinu 21x9mm s finálnym zhrubnutím kôry 5mm, povedala mi že o 3mes kontrolné sono
Máte niekto s týmto skúsenosť ?

danyelia
10. nov 2023

Ahoj, s uzlinami skúsenosti mám, u Teba to zrejme nebude nič vážne, ak lekárka zhodnotila, že stačí kontrola o 3 mesiace...Neviem, či si tú uzlinu vieš aj nahmatať, vážne to môže byť, ak je tvrdá, nebolestivá a nepohyblivá, skús si skontrolovať aj krk, aj miesta nad kľúčnymi kosťami, či tam nejakú nemáš, príp. nejaké iné ďalšie zdravotné príznaky (zimnica, nočné potenie, náhle chudnutie, nechutenstvo, kašeľ, tlak na hrudi, výsyp na tele, svrbenie kože...)

autor
10. nov 2023

@danyelia ahoj, ďakujem za tvoju odpoved, mala som pred mesiacom a pól zvacsenu uzlinu pod sankou ale to sme boli doma chorí s manželom a ja som mala dosť zapálene hrdlo.
Nikde inde si uzliny nahmatať neviem a aj tu pod pazuchou si neviem nahmatať a ani žiadny z príznakov ktoré si napísala nemám

diannas
24. mar 2025

Ahoj ako ta uzlina ? Zmizla nakoniec ?

autor
24. mar 2025

@diannas ahoj, áno zmizla 🙂 mala som kontrolu o 3 mesiace a bola už v pôvodnej veľkosti

diannas
24. mar 2025

A mala si ju taku tvrdú nepohyblivu ? A aku veľkú asi?
Za aky cas ti zmizla ?
🙂

autor
24. mar 2025

@diannas ja som ju necítila vôbec ani som nevedela som že ju mám až na sone keď som bola to zistili ale podľa sona čo mi hovorila tak mala zhrubnutu kôru a veľkosť bola 21x9mm.
Na sone po 3 mesiacoch už bola normálna veľkosť ale u mna sa hostilo že išlo o zvacsenu uzlinu z dôvodu dlhodobého zápalu hrdla.