icon

Mnohopočetný myelóm – podpora a skúsenosti

tmadark
Včera o 20:54

Pekný deň.
Nájde sa tu niekto, kto bojuje s toutou chorobou? Alebo má blízkeho, ktorý má túto diagnózu?
Niekto na popísanie, porozprávanie sa o tejto chorobe? .. .. ..

anonym_7d9931
Včera o 21:02

@tmadark mam kamarata. 50tnik. ma to oz 2021 zistene. berie bioliecbu v podobe liekov. rozvinula sa mu polyneuropatia v nohach...ma dobre a zle dni, na plnom ID, nepracuje, kedze nevladze.

anonym_d57d48
Včera o 21:14

Ano, 65. r pan, CHMT v tabletach a drahy liek Bonef. 🩸

tmadark
autor
Včera o 21:27
@anonym_7d9931

@tmadark mam kamarata. 50tnik. ma to oz 2021 zistene. berie bioliecbu v podobe liekov. rozvinula sa mu polyneuropatia v nohach...ma dobre a zle dni, na plnom ID, nepracuje, kedze nevladze.

@anonym_7d9931 ...mal aj transplantáciu?

tmadark
autor
Včera o 21:27
@anonym_d57d48

@anonym_d57d48 ..bola aj transplantácia? ..

anonym_5e8636
Včera o 21:34

Kolko mas rokov? Ake stadium? Bolia ta aj kosti? Kasles casto?…. Moja milovana babka mala tuto chorobu…ked jej to zistili mala asi 64 rokov.. presla chemoterapiou viac x a davali jej krv.. dostala vsak covid a bola na ventilacii.. domov sa nam uz nevratila..

anonym_2ebbec
Včera o 21:37

Moja babka. Brala chemo v tabletkách. Dobre to znášala. Stále je medzi nami a zachvilu oslávi 91 rokov.

tmadark
autor
Včera o 21:40
@anonym_5e8636

Kolko mas rokov? Ake stadium? Bolia ta aj kosti? Kasles casto?…. Moja milovana babka mala tuto chorobu…ked jej to zistili mala asi 64 rokov.. presla chemoterapiou viac x a davali jej krv.. dostala vsak covid a bola na ventilacii.. domov sa nam uz nevratila..

@anonym_5e8636 ..túto diagnózu má môj švagor, ktorý je mi ako brat.. 54r., zistili mu to len v novembri minulého roka. A čaká ho transplantácia. Je to u nás v rodine náročné, predtým som nepočula o tejto chorobe nejako vôbec.. švagra kosti ani veľmi nebolia, no má diery takmer všade, aj v lebke. .. Má inak silný organizmus, ostatné veci v tele má celkom dobré, bral chemo , aj niečo na kosti, aj kortikoidy. Aktuálne čaká na tú transplatnáciu - vlastných buniek

tmadark
autor
Včera o 21:41
@anonym_2ebbec

Moja babka. Brala chemo v tabletkách. Dobre to znášala. Stále je medzi nami a zachvilu oslávi 91 rokov.

@anonym_2ebbec .. Ako dlho sa liečila? A mala aj transplantáciu? A koľko rokov to už má ? ..

anonym_5e8636
Včera o 21:45
@tmadark

@anonym_5e8636 ..túto diagnózu má môj švagor, ktorý je mi ako brat.. 54r., zistili mu to len v novembri minulého roka. A čaká ho transplantácia. Je to u nás v rodine náročné, predtým som nepočula o tejto chorobe nejako vôbec.. švagra kosti ani veľmi nebolia, no má diery takmer všade, aj v lebke. .. Má inak silný organizmus, ostatné veci v tele má celkom dobré, bral chemo , aj niečo na kosti, aj kortikoidy. Aktuálne čaká na tú transplatnáciu - vlastných buniek

@tmadark je mlady, ma velke sance este na dlhe roky.. tato choroba vacsinou nemava rychly spad a je dobre liecitelna, respektive skor na udrzatelnej urovni, ako napr cukrovka, ludia s tym vedia zit este dlhe roky …

anonym_d57d48
Včera o 21:57
@tmadark

@anonym_d57d48 ..bola aj transplantácia? ..

@tmadark vtedy-2004 bol limit 65 a par mesiacov prekracoval, bolo striktni a mozno by mu pomohli, lenze k plazmocytomu schytal rakovinu c. 2 a to sa sama hematologicka velmi cudovala, ze taky pripad este nemala... +NCMP z liekov na riedenie krvi... Uz to nepamatam presne tak to ber len orientacne, ale hento je este mlady chlap🤕

anonym_ea49cb
Dnes o 00:39
@tmadark

@tmadark ako mu to diagnostikovali? Čo bol prvotný problém, že navštívil lekára? Mal bolesti? Kde sa lieči? Chemoterapia zabrala? Podarilo sa zmenšiť tumory? Je super, že má ostatné orgány v poriadku, snáď mu tá transplantácia pomôže. Je relatívne mladý, držím mu palce, aby to všetko zvládol.

tenty
Autor odpoveď zmazal
tenty
Dnes o 05:10
@tmadark

@anonym_2ebbec .. Ako dlho sa liečila? A mala aj transplantáciu? A koľko rokov to už má ? ..

@tmadark prepáč, sa mi podarilo zmazať. Nemala transplantáciu. Bolo to cca pred 15. rokmi. Už si nepamätám detaily. Ale tiež sme boli v koncoch po oznámení diagnózy, nakoniec všetko prebehlo ok. Držím palce veľmi.

anonym_7d9931
Dnes o 06:05
@anonym_d57d48

@anonym_d57d48 to ma ten liek z CR? lebo mne povedal ze jemu VSZP nechce ten liek preplatit.

anonym_7d9931
Dnes o 06:06
@tenty

@tmadark prepáč, sa mi podarilo zmazať. Nemala transplantáciu. Bolo to cca pred 15. rokmi. Už si nepamätám detaily. Ale tiež sme boli v koncoch po oznámení diagnózy, nakoniec všetko prebehlo ok. Držím palce veľmi.

@tenty toto nie je smrtelna diagnoza ako melanom a adenokarcinom pankreasu nastastie

anonym_7d9931
Dnes o 06:07
@tmadark

@tmadark ano zistili mu to ze mal biele krvinky, ten typicky plazmaticky typ nejake velke mnozstvo, kosti ho boleli a on mal problemy s nohou, tam mu hnisala rana, preto mu brali krv a tak na to dosli. inac podla mna sa moze na to dojst na preventivke. tam je kopec vseobecnych priznakov, ktore bezne ludia mavaju aj vekom...

anonym_7d9931
Dnes o 06:09
@tmadark

@anonym_7d9931 ...mal aj transplantáciu?

@tmadark hned na zaciatku mu brali z kostnej drene....a nejak mi to vysvetloval ze mu to spatne davaju ci co, no neviem, daco mu robili z KD ale akoze oficialne o transplantacii nevravel nic. ma to uz 4-5 rok, akoze je sledovany, jedine co robi problem je polyneuropatia, inac vravi ze neciti dako rozdiel nez ked bol zdravy, nepracuje.

anonym_7d9931
Dnes o 06:10
@tmadark

@tmadark aha teraz citam, aj ten moj znamy berie kortikoidy a ano teda dobre som si pamatala, jemu tiez asi uz davali transplantaciu jeho buniek