icon

Mohla som dostať druhýkrát Covid?

majulka8811
31. mar 2021

Dobrý deň, potrebujem radu. 25.1 som mala pozitívny antigen. Mala som teploty a dlho kašel. Skoro 3 týždne sme boli v karanténe.
Teraz po 2 mesiacoch ma začala bolieť hlava, pri kychnuti ma priedušky za boleli, trochu ma aj hrdlo bolí. Objednala som sa pre istotu na antigenovy test.
V sobotu som bola sestre zaniesť nákup. Syna má pozitívneho. Jej zati nič nie je. Nakup som jej podávala na ulici. Mali sme aj respirátory. Dostatočný odstup.
Myslíte si, že po tak krátkej dobe som to od nej mohla dostať? Či sú to skôr nejaké po covidove symptómy.

panelacikova
31. mar 2021

@majulka8811 a čo tak long covid? jednoducho môžeš byť pokojne stále pozitívna, covid prichádza-odchádza vo vlnách... ja som po už dlho, ba aj protilátky som mala a bum! na prieduškách pískanie. buď to je iný vírus, silné prechladnutie alebo neviem čo. pozitívna nie som. čiže najlepšie bude, ak pôjdeš s tým za lekárom. čo už my ti tu poradíme? 🙂

pribinak
31. mar 2021

To už neexistujú iné choroby ako covid? Napr aj take praobycajna chrípka? Čo tak viróza? To tiež nezmizlo.
Ale všetko je mozne. Aj 2x dostať covid.
No nič, chod na test. To bude asi najistejšie

felicita027
31. mar 2021

Myslim ze ano kamarat v prvej vlne mal 2x a rozdiel bol 1 mesiac... Po prvej karantene isiel na PCR test vysiel mu negativny a po mesiaci znova mal priznaky a opat bol pozitivny

ivkazba
31. mar 2021

Súhlasím s @panelacikova aj @pribinak problém s pľúcami môžeš mať aj niekoľko mesiacov po prekonaní covidu. A zároveň príchodom covidu ostatné choroby neodišli, úplne normálne môžeš mať niečo iné a nie covid.

ingrid56
31. mar 2021

@majulka8811 ja som bola pozit testovaná 7.1. a 17.3. opäť

majamat
31. mar 2021

presne ako sa pise, su viacere moznosti

1. su to nasledky prekonaneho covidu
2. mas opat covid, lebo si mala malo protilatok, tak si menej odolna, ale od sestry si to urcite nedostala. nech si strasia ako chcu v telke, tak lahko sa to teda urcite neprenasa, ez by si sa nakazila od negativneho cloveka, co je kontakt pozotivneho a este vonku a ak ste sa chranili.
3. mas neico celkom ine. po covid moze byt oslabena imunita.

majulka8811
autor
31. mar 2021

Bola som u doktora. Antigenovy test vyšiel negatívne. CRP 10. Trochu mám mandle zväčšené.
Veľmi mám strach, že by to zas covid bol.
To je najhoršie, že akékoľvek príznaky má teraz človek, všetky sa pripisujú covidu. Keby nie je covid tak by som to tak neriešila...

brezza
31. mar 2021

@majulka8811 na antigen by som sa nespoliehala nezachytil muza ani ked mal najvacsie priznaky, horucky, bolesti hlavy svalov, kasel.. pcr bol nasledne pozitivny. U mna to iste, tiez antigenovy negativny, pcr nasledne pozitivny

euka210
31. mar 2021

Aj po 6t su ludia zase chori.