Mohol sa skresliť výsledok vyšetrenia?
Ahojte dievčatá,
Nie som ešte mama, mám 18 rokov, ale chcela by som sa poradiť, ak mal niekto z Vás podobné problémy. Neviete náhodou, či sa môže skreslit výsledok ECHOKG vysetrenia, ak som dýchala inak ako mi bolo hovorené? Vyšetroval ma starý pán doktor a vôbec mi nič nepovedal na to, keď som zle dychala. Keď mi povedal, mala som sa nadýchnuť, zhlboka vydýchnuť a zadržať dych, tak aby boli pľúca prázdne. Lenže buď ma nesledoval ako dýcham, alebo to nemá nejaký veľký vplyv na zobrazenie, ale párkrát som sa akurát nadychovala, keď mi povedal aby som zadržala dych a ja som to nedokázala skoordinovat, tak som proste nevydychla, ale zadrzala dych pocas nadychovania, čiže pľúca neboli prázdne. Bola som vystresovana a nerozmýšľala som co robim. Mam teraz obavy, ze ci som vysledok nemohla skreslit. Mám totiž už dlhšie nejaké problémy a nevedia mi prísť na to, čo mi to robí. Zatiaľ to vyzerá tak, že srdiečko to nie je, aj keď sa to tak správa, lebo aj keď som mala EKG holter 24 hod, vôbec som ťažkosti nemala. Mám to dosť nepravidelne, aj v úplnom kľude alebo ale aj pri cvičení, niekedy aj v spánku takže vôbec netuším, čo mi to môže robiť, ale pravdepodobne niečo v mojom tele nefunguje tak akoby malo a predtým zvyklo. Minule leto som neskutočne zle znášala vysoké teploty a predtým ako som mala tieto "srdcové" problemy, som nikdy s teplom problémy nemala. Na ďalšiu kontrolu mam ist o par mesiacov a zatial na ine vysetrenia. Viete mi prosím poradiť? Ďakujem
@imrenesonmez ja si tiež skôr myslím že to jr psychika 😊 takže skôr by som tam pátrala..tetánia, panická porucha, úzkosti...som natom podobne kľudnr mi napíš ak chceš
@jaga18 Ďakujem, no ale potom mi nesedí, prečo by som tie ťažkosti mala aj keď som vonku s priateľom alebo kamarátkami, keď som šťastná a spokojná. Neurológiu skúsim ďakujem.
@imrenesonmez tieto ataky chodia keď ich necakas cize aj ked si šťastná alebo spíš ... skús magnezium, dychové cvičenie, daj si vyšetriť histamim , nepi kofein, dostatok spánku, čerstvý vzduch, a čo najmenej stresu čo dobre všetci vieme, že v dnešnej dobe sa asi nevyhneme
@imrenesonmez tieto choroby sú sposobene hlavne stresom, no prajevuju sa hlavne v čase, keď, keď si uvoľnená. Z ničoho nič. Príde tlak na hruď, vysoký tep, ťažké dýchanie, motanie hlavy, úplná strata rovnováhy.... Dôležité je nepanikariť a pomaly a plytko dýchať. Neurológ ti poradí, držím palce, neboj prejde to

Podľa toho, čo popisujes, to kľudne môže byt aj zo stresu - panicka porucha, alebo tetania. Nemusí to byť srdce... Skus ešte možno neurologa