icon

Moja imunita: Zistite, ako ju posilniť

17. jún 2024

Baby, nemyslela som, ze sa mi toto prihodi, vzdy som mala skvelu imunitu, byvala som malo chora. Rodila som 2r dozadu, po asi 2 rokoch prace z domu. A jasne teraz viac chodim medzi male deti. Ale nechapem, kazdy mesiac som chora, uz to trva snad 8 mesiacov ak nie aj vyse roka. Mala som aj nejaky covid, taky povedzme lahsi, ale inak kazdy mesiac na mna sadne nejaka pliaga v podobe kasla spola nadchy atd. Teraz su to hnacky a skrabanie v krku so soplom. Je tu niekto, kto sa z tohto vyskrabal? Ak ano ako? Lebo chodim aj dost medzi ludi, aj vela na vzduch, jasne cvicenie nula bodov, som rada ak drobca dostanem do bajku. 162cm/80kg tiez nie je ideal, ale to by nemalo byt dovodom, ze som kazdy mesiac chora. Dakujem za konkretne rady ♥️

rozculena
17. jún 2024

kamoška je denne medzi deckami,decká nedoliečené,sopľavé,choré,,,,každý mesiac týždeň PN a antibiotiká...až po naliehaní u pľúcneho,aby jej urobili výtery z krku,zistili,že má stafylokoka....

heln
17. jún 2024

mam to podobne posledny rok, od kedy zacal maly navstevovat skolku.... takze si bud zvyknete, alebo sa priprav na to, ze budete obaja doma kazdy mesiac.
aj covid, hoci slaby moze oslabit imunitu. dietatu pred nastupom do skolky nasadit imunoglukan. sebe tiez volaco.
ja som si zacala teraz casto kupovat hlivu a varim jedla z nej.

mimikarol
17. jún 2024

Ja som bola u obvodnej naposledy v roku 2019. Tento rok som tam bola už 4x. Od konca apríla mám už tretie antibiotiká. Momentálne som doužívala v nedeľu ale nezabrali mi, stále som chorá. Asi musím dobehnúť tie roky čo som u dr nebola alebo ja neviem čo 🤦

babulkomale
17. jún 2024

Vytery, odbery, Imunor, Bronchovaxom.

tatisna
18. jún 2024

Odkedy mi prvé dieťa chodilo do kolektívu, bola som na tom rovnako, druhé dieťa tiež niečo donieslo ale menej. Hlavne sa ma chytajú choroby dýchacích ciest, sopeľ,kasel, bolest hrdla. Ak nemáš seriózne horúčky tak odporúčam nevšímaj si to, daj si tabletku na hlavu a tak. Ja som potom už ani ATB nebrala ale fakt nehovorím o nejakých vážnych stavoch skôr nepríjemných. Najhoršie je keď si chorá ale musíš sa starať o dieťa, v noci sa budí,plače,grca,popisa sa, Ty chorá v noci peries,prezliekas periny, dieťa, utieras sople,zvratky a potom si prečítaš článok typu: Pozor na virozu, treba ju vylezat lebo bububu poškodí sa Ti srdce a 5 ďalších orgánov...no vtedy máš dosť...ale toto Ti nikto nepovie keď nemáš deti...ale stojí to za to aj tak keď choré dieťa co len ležalo 3 dní v posteli odrazu začne skákať a jasit sa...

barborachors
18. jún 2024

.mozes mat plucne chlamydie, treba zabehnúť na imunológiu

autor
18. jún 2024

@barborachors mozu byt aj na dutinach nosovych? Lebo tie mi chyta primarne

autor
18. jún 2024

@tatisna a ozec deti? Ci si samozivitelka