icon

Môže byť bolesť chrbta príznakom boreliózy?

21. aug 2022

Ahojte, pred mes ma niečo uštiplo, mala som aj menší fľak okolo uštipnutia. Mám silné bolesti chrbta a nôh, plus jedna ruka. Moze ist o priznak ? Kde sa viem otestovat ?

pictbridge
21. aug 2022

Krvné testy. Odber na boreliu. Manžel to absolvoval minulý rok bola mu potvrdená. Áno moze to byť ak bude potvrdená borelia. Povedala mu tiež lekárka on ma problém kedykoľvek s kolenami . Keď to príde dostane antb a prelieči sa.

autor
21. aug 2022

@pictbridge dakujem a testy robil obvodny ? Vyliecil sa manzel ?

lienocka2808
21. aug 2022

prakticky lekar ti spravi akurat tak velmi nepresny test Elisa, ktory vychadza vo velkom percente negativny,aj ked boreliozu dotycny ma. Odporucam si uhradit ako samoplatca ( okolo 20 eur to stoji) test western blot. tam je zachytnosť ovela vyssia, ak mate podozrenie na boreliozu. Bohuzial ja som ten pripad, kedy bola Elisa negativna a western pozitivny.

autor
21. aug 2022

@lienocka2808 ako samoplatca napr v medirexe ?

lienocka2808
21. aug 2022

ano napriklad v medirexe. alebo normalne niekde u lekara, len ako samoplatca, ze vam odoberie krv a zaplatite si to tam. mne to odoberali na kramaroch.

pictbridge
21. aug 2022

Boreliu máš už na celý život. Môže sa prebudiť po 5 rokoch alebo roku alebo 10 tích. Ani o nej nemusíš vedieť. Antibiotika záberu a všetko je OK.

pictbridge
21. aug 2022

Daj si najprv u obvodného aj môjmu mužovi vyšlo hneď tam . Ak budeš mať pochybnosti choď inam ale ak dobre viem aj od obvodného vyšetruje krv medirex.

autor
21. aug 2022

@pictbridge ale elisa test alebo western ?

panelacikova
21. aug 2022

@lienocka2808 ja som za WB test platila pred cca 6 rokmi ako samoplatca 50,- eur... tak neviem, žeby zlacneli?

autor
21. aug 2022

@lienocka2808 pojdem zajtra cez onlinelab, ale robia len elisu:( nikde som nenasla ten druhy test

autor
21. aug 2022

@panelacikova ahoj a kde si si robila tento test ? Neviem nikde najst vsade len elisa

panelacikova
22. aug 2022

no ja v žiline

panelacikova
22. aug 2022

ono je to tak, že tie labáky robia WB automaticky vtedy, ak sa potvrdí elisa (čo tá boreliózu na 70% nepotvrdí, také sú skúsenosti ľudí trpiacich a bojujúcich s ňou). ja som si v labáku vyžiadala priamo WB, bol s tým problém, ale trvala som na tom. urobili oba. elisa negatívna, WB pozitívna. pracovníčka labáku krútila hlavou, že ako je to možné.... no a problémy som mala statočné, takže určite som ju mala rozbehnutú...

autor
22. aug 2022

@panelacikova prosim ta v akom labaku ? Mne chceli urobit len elisu ale mam dost neurologicke problemy…uz si inak lepsie na tom ?

panelacikova
22. aug 2022

v žiline normálne pri nemocnici. veď aj mne chceli elisu, ale dupla som si, že chcem WB. však som si to platila... bolo to v cca roku 2014/2015... tak neviem, či dnes by som pochodila, ale myslím, že áno
ja som na tom lepšie. len vidím, že sú tu dve nové totožné témy, ak nie si jedna autorka, tak sa pozri aj do tej druhej, nechce sa mi všetko písať znovu

autor
22. aug 2022

@panelacikova ano citala som si vsetky posledne diskusie na tuto temu dakujem