icon

Môže byť embólia pľúc spojená s rakovinou?

Dnes o 15:55

Ahojte, mám 47 rokov a mám emboliu pľúc.. bola som hospitalizovaná , užívam lieky na riedenie krvi, kortikoidy atd.. liečbu užívam skoro mesiac, stále mi nieje lepšie a stále chodím po rôznych vyšetreniach, asi zisťujú príčinu embolie? No dnes som bola na usg brucha kde mi lekárka povedala že tieto vyšetrenia mi robia aby si boli istí či nemám nejaký onkologicky problem.. bola dosť rozlietana a moc sa s nou nedalo.. myslite že majú podozrenie na rakovinu? Predtým mi to nikto nespomenul tak k toľkým ranám ďalšia a už som zufala 😭

reela
Dnes o 16:20

Tak rakovinotvorne bunky su v podstate sialene, ich dna je porusena, okrem toho, se sa nekontrolovatelne mnozia, tak vedia vyrobit aj latky, ktore zvysuju zrazanlivost krvi. A embolus, ktory si mala v plucach je zo zrazenej krvi, takze len patraju, ci nemas nieco niekde. Je to uplne rutinne a standardne, ze ti budu robit usg brucha. Neznamena, ze mas realne rakovinu. Len si sa vystrasila kusok.

oslo1
Dnes o 16:22

ano, clovek s rakovinou ma vyssiu sancu dostat emboliu plucnice.
Ak si mala chemoterapiu, tak riziko sa este zvysuje. To ale neznamena, ze kazdy clovek s rakovinou dostane PE. A takisto to neznamena, ze ked mas PE, tak mas rakovinu.

autor
Dnes o 16:43
@reela

Tak rakovinotvorne bunky su v podstate sialene, ich dna je porusena, okrem toho, se sa nekontrolovatelne mnozia, tak vedia vyrobit aj latky, ktore zvysuju zrazanlivost krvi. A embolus, ktory si mala v plucach je zo zrazenej krvi, takze len patraju, ci nemas nieco niekde. Je to uplne rutinne a standardne, ze ti budu robit usg brucha. Neznamena, ze mas realne rakovinu. Len si sa vystrasila kusok.

@reela ďakujem za odpoved , ešte ma čaká mimo iného aj hematologia.. toho sa obavam asi najviac , naposledy som mala v bežnom krvnom obraze pred cca 2 týždňami biele krvinky wbc 18,3 a zápal žiadny 😭

anonym_787584
Dnes o 16:48

@anonym_autor ano, je to bezny postup. Hladaju MTS...drzim palce, aby pricina bola inde.

anonym_787584
Dnes o 16:52

a mozu byt rozne priciny, nie len Rakovina. chapem tvoj strach, posielam ti silu a snaz sa mysliet pozitivne❤

anonym_02d25f
Dnes o 18:05
@anonym_autor

@reela ďakujem za odpoved , ešte ma čaká mimo iného aj hematologia.. toho sa obavam asi najviac , naposledy som mala v bežnom krvnom obraze pred cca 2 týždňami biele krvinky wbc 18,3 a zápal žiadny 😭

@anonym_autor už si tu písala, a predstavila sa si ako dcéra, že jej matka má 47 a emboliu a WBC okolo 18 a máš strach z leukémie, že?? Však ti písali, že nemáš leukémiu, tak načo stále to isté sa pýtaš? Čakaj na hematologiu.

petronelag
Dnes o 18:36

@anonym_autor Aj krčové žily v nohách môžu byť jedna z príčín.