icon

Môže osoba s trombózou navštíviť koncert?

28. aug 2024

Dobrý deň mám 21 rokov a zistila mi trombozu , chcem sa opýtať mám ísť na dvojdňový koncert a doktorka mi povedala že môžem ísť ale čo si myslite o tom vy ? Ďakujem

pallacinka29
Autor odpoveď zmazal
autor
28. aug 2024

@pallacinka29 robila mi usg , okrem toho nič

autor
28. aug 2024

@pallacinka29 mám bolesti už 5 dni v lýtku

e1i
28. aug 2024

A dala ti pichat injekcie na riedenie krvi?

autor
28. aug 2024

@e1i áno dala 3 mesiace mám

petamich
28. aug 2024

Ked som mala trombozu skoncila som na urgente a JISke 🤷‍♀️ a odtial ma prevazali rovno do NUSCH a po zakroku som si pichala injekcie este dobreho pol roka

Nijako nechcem rozporovat tvoju diagnozu ale si si ista, ze ti potvrdila trombozu? Ved to je zivot ohrozujuci stav ak mas niekde tromb/y, co ti presne povedala?

egonsk
28. aug 2024

ved ked ti to doktorka odobrila, kludne chod ... cestou si mozes pripadne zaspievat:

https://www.youtube.com/watch?v=yr9O26FGcY4

a ak by sa ti pohorsilo, mozes si zaspievat:

https://www.youtube.com/watch?v=jYVNbSR1c1I
autor
28. aug 2024

@petamich že ju mám v lýtka dajakú gastrome… ale že môžem chodiť do prace aj von len sa nenamáhať veľmi a to iste povedal aj ďalší doktor.

petamich
28. aug 2024

Gastrome mi ani google nenasiel 🤷‍♀️ chcela som si pozriet, co to je zac, kazdopadne, to ze som mala trombozu zo mna angiologa nerobi, takze asi zostava verit, ze lekarka vie co robi

autor
28. aug 2024

Dievčatá vas poslali na ďalších 10 vyšetreni ? Lebo mňa poslala skoro všade že mám ísť

petamich
28. aug 2024

Po hospitalizacii a naslednej kontrole ma poslali na hematologiu, aby mi hematologicka spravila geneticke testy a testy na rozne mutacie atd. a zaroven mi predpisovala injekcie a neskor lieky, iba tam ma poslali a hematologicke chodim do dnes na kontroly

anickabasnicka
28. aug 2024

taky mi doktorka na sone nasla mensi trombozu,pod pravym kolenem.zrejme jsem si ji vytvorila spatnou stahovaci puncochou na krecove zily, dost me v tech mistech skrtila. dostala jsem injekce na redeni krve a krome mensi zateze jsem mohla delat vsechno. nastesti se to podchytilo vcas, takze injekce stacily. ted se snazim vic hybat a mene sedet.jen zhubnout se mi nedari 🙂 ...

autor
28. aug 2024

Mňa na toto

petamich
28. aug 2024

Tie vysetrenia okrem toho hematologa mne robili v nemocnici, aby vedeli, ci nahodou nie je este niekde nieco (USG mi robili este na urgente aj RTG a v nemocnici potom CT celeho tela a nasli mi este aj v plucach)

Zrejme vyhodnotila, ze to aktualne nie je zivot ohrozujuci stav ale chce pre istotu vsetko skontrolovat a aj do buducna, aby vedeli preto aj ta hematologia a odbery

sasa1310
29. aug 2024

@petamich kľudne môže byť doma. Stačia niekedy lieky na riedenie. A kontrola D-dimer

sss777
29. aug 2024

Keď si správne picháš injekcie, prípadne berieš lieky na riedenie krvi plus nosíš kompresné pančuchy, nevidím dôvod, pre ktorý by si nemohla ísť.
Uži si to!