icon

Môže sa reflux zhoršiť pred menštruáciou?

13. nov 2023

Môže sa diagnostikovaný reflux zhoršiť pár dni pred ms?

majamat
13. nov 2023

pred ms mam zhorsene vsetky dg, co mam.

jednoducho pre organizmus to moze byt zataz, preto moze mat akykolvek problem horsi priebeh.

simisi
13. nov 2023

U mna áno,dokonca aj v strede cyklu

bluecapybara
13. nov 2023

Ano, vraj ta zmena hladiny hormónov povoľuje ten zvierač na žalúdku.

autor
15. nov 2023

Ďakujem beriete aj nejaké tabletky?

majamat
15. nov 2023

ja som davnejsie zistila, ze ma palieva zaha koli nedostatku kyseliny v zaludku, okrem toho pocit plnosti zaludka, pocit na vracanie.
ci ma reflux neviem,a le mozne je ze ano. je to dg, ktorus i clovek vie vypestovat aj nepsravnym stravovanim. a ja mma stravu niekedy fakt hroznu.

a teda ked mi je takto nanic ( vacsinou v obdobi pred ms a vtedy aj jedavam viac a horsie ), tak mi pomaha Pancreolan, aj 2tbl, ked mi zle travi a niekedy k tomupijem este vodu z kyslych uhoriek. a teda ak je to zle, donuti ma to k diete, ale niekedy neviem odolat. no co viem, ze ked je najhorsie, nemozem pit kavu, caj, mlieko, mineralky, nemozem rajciny, jest mozem lahsie stravitlene jedla, ale nerobi m dobre take "naslahane jedlo" obcas som si robila jogurt jablki nastruhane, vlocky, ci orechy. taky mix na ranajky. ni neviem ale z toho mi byva blbo. potrebujem ziest nieco, co ma urcitu hustotu - chlieb/pecivo. mavam doma celozrnne,

casto sa stretavam s tym, ze vela ludi usudzuje z palenia zahy, ze maju kyseliny vela, ale zaha pali aj ked jej je malo. potom si casto nasadia nespravne liky - malox, renie. ono na to palenie v pazeraku to pomoze, no z dlhodobeho hladiska to zhorsi stav v zaludku, preto sa palenie vrati. vsak tam v letaciku je aj npaisane, ze na kratkodobe pouzitie.

autor
15. nov 2023

@majamat no ja mám reflux duo. To znamená že sa mi vracia aj žlč… mávala som reflux od Mallorka no teraz po operácii zlcnika sa to zhoršilo

majamat
15. nov 2023

tak tam veru neviem co sa uziav,a le asi vacsinou sa pouzivaju podobne lieky.

urcite pomoze odlahcena strava, nieco na pretravenie, vlyucit potraviny, ktore sposobuju nedovieranie zaludka - to su prave tie,c os om napisala - kava, mlieko, alkohol, paradajky, tusima j fajcenie skodi. no chapem, ez pred ms je to asi dost tazke.