Môže voda pri pľúcach znamenať niečo horšie?
Prosím vás,moze voda pri plucach znamenať hneď to najhoršie?
Čítam rôzne prognózy.. mate osobnú skúsenosť?
Ďakujem.
Nie nemusí to znamenať vždy to najhoršie. Je to buď nejaký pozápalový výpotok,alebo môže to nastať prí zlyhávaní ľavej komory srdca. Ak je to len malý výpotok,môže sa časom vstrebať. Ak je toho viacej, tak sa tá voda vybera.
pri starších a starých ľuďoch je prognoza omnoho horšia.
pri starších a starých ľuďoch je prognoza omnoho horšia.
@anonym_840f5c jedna sa o otca,starší dedko.No on sa cíti dobre.
milion príčin - zlyhávanie srdca, obličky, pečeň, zápalové och., TBC, onko ochorenia, autoimunitné ochorenia, nízke bielkoviny,....
otec mal. v tom case mal zapal obliciek a kamene
vybrali mu 4 velke ampule tekutiny z pluc.
nech mu to vyberu, je to rychlejsie, ako cakat s atb, ci sa to vstrebe ..... a kolko toho vlastne ma
zalezitost sadol na stoličku, oprel sa dopredu o operadlo, vydezinfikovať, oblbovak, ihlou ťahali od lopatky do pluc. to bolo pred x rokmi
otec mal. v tom case mal zapal obliciek a kamene
vybrali mu 4 velke ampule tekutiny z pluc.
nech mu to vyberu, je to rychlejsie, ako cakat s atb, ci sa to vstrebe ..... a kolko toho vlastne ma
zalezitost sadol na stoličku, oprel sa dopredu o operadlo, vydezinfikovať, oblbovak, ihlou ťahali od lopatky do pluc. to bolo pred x rokmi
@lucik194 robia to rovnako, akurát tekutinu odčerpávali do džbánu a áno, môže to znamenať aj horšie (reálna skúsenosť leto 2025, 1300 ml tri krát opakované)
Moja svokra to už mala 2 krát, mala to zo srdca. Preliecili a je ok, funguje normalne, ma 73. Ona ma problémy s arytmiami
@anonym_autor moju mamu pre vodu na plucach hospitalizovali v nemocnici, nasadili jej lieky na odvodnenie a o styri dni zomrela. Uviedli kardio-respiracne zlyhanie.
mojej susede sa tvorila , len ona mala onko ochorenie. Zomrela za pár mesiacov od oznámenia diagn.

Co najhorsie? Mala som covidovy zapal pluc s tekutinou, brala som ATB a liecbu.