Môže všeobecný lekár predpísať Ozempic?
Ahojte,kto berie ozempic vie mi to predpísať aj všeobecný lekár?ak áno koľko sa za to prosím platí,a ak ma niekto aj skúsenosti pozitívne rafa si prečítam ☺️
Ak je liek predpisovaný na cukrovku 2. typu a pacient spĺňa indikačné kritériá, môže byť čiastočne hradený poisťovňou. Ak sa používa iba na redukciu hmotnosti, ide zvyčajne o off-label použitie a pacient si ho hradí sám. Najčastejšie ho predpisuje diabetológ, endokrinológ, eventuálne aj praktický lekár. Nie každý lekár ho automaticky predpíše. Musí zhodnotiť zdravotný stav, BMI, prípadne prítomnosť cukrovky alebo metabolického syndrómu a možné kontraindikácie / keďže tieto lieky majú možné nežiadúce účinky a možné ťažké komplikácie /.
@anonym_5658d6 ďakujem pekne za odpoved🫶🏻
@anonym_5658d6 ďakujem pekne za odpoved🫶🏻
Toto si vypočuj. Ak nie si morbídne obézna v sledovaní diabetológa, iného lekára by som ani nežiadala.
@lilinka76 áno som,po tehu som pribrala 30kg,mám 120kg čo je strašne,a za rok som schudla 10kg,keby mi to ide inak bohužiaľ toto ozaj neriesim🙈😅
@veraaq Riešila by som iné spôsoby schudnutia, správne nastavenú stravu a pohyb, vypočuj si ten podcast, po vysadení budeš mať jojo efekt... Máš vyšetrenú štítnu žľazu?
@veraaq Brala to známa, pomohlo,ale po čase yz vidieť pribrala naspäť. Ale nie s takej váhy asi.
Prosím vás.... zakázať ozempic a mounjaro !!!!!.... čo vám to ---- 👎👎👎
@ivicatolic zakázať ?
@ivicatolic zakázať ?
@jogy1984 áno pre všetkých, čo ho naozaj nepotrebujú na skutočnú a oprávnenú diagnózu
@ivicatolic zakázať ?
@jogy1984 zakazat pre ludi co nemaju cukrovku
@veraaq máš vyšetrený pankreas? A tým nemyslím iba krvné testy. Poznám ľudí čo skončili s vážnym ochorením pankreasu.
@anonym_5658d6 pritom ak si raz dodrbes pankreas, sa mozes len modlit....

Ak je liek predpisovaný na cukrovku 2. typu a pacient spĺňa indikačné kritériá, môže byť čiastočne hradený poisťovňou. Ak sa používa iba na redukciu hmotnosti, ide zvyčajne o off-label použitie a pacient si ho hradí sám. Najčastejšie ho predpisuje diabetológ, endokrinológ, eventuálne aj praktický lekár. Nie každý lekár ho automaticky predpíše. Musí zhodnotiť zdravotný stav, BMI, prípadne prítomnosť cukrovky alebo metabolického syndrómu a možné kontraindikácie / keďže tieto lieky majú možné nežiadúce účinky a možné ťažké komplikácie /.