Môžem mať boreliózu alebo encefalitídu?
Dobry den pred mesiacom som mala kliesta cca 2h az 5h na nohe vybrala som ho cely nevydezinfikovala som miesto .
O 2 tyzdne na to som bola na ct mozgu vsetko ok .
A teraz moja otazka zacala ma dost boliet noha v ktorej bol kliest , ( boli tak raz za tyzden ) , a hlava inak ziadne ine priznaky mohla som dostat boreliozu alebo enfacitidu ?? Ukazal by sa zapal mozgovych blan na ct ? ( Dnessme sa dozvedeli ze presne na to zomrela teta ) Dostala som strach ( ospravedlnite ma za chyby ) dakujem
pri borelioze je miesto vpichu kliešťa dlho červene, je tam flak aj cele mesiace
Ako bolo spominane vyssie, jedina istota je to otestovat. Krv vam moze zobrat vseobecny lekar a poslat to do labaku. Ak nechcete ist k lekarovi, test urcite vedia spravit aj rovno v labaku ako samoplatcovi - medirex alebo unilabs
Veľmi dávno som mala kliešťa, dlho nešiel von, červená koža. Obvodná povedala že to je dobré. Kupila som zo zdravého sveta na nete kúru na boreliozu- z púčikov rastlín. V labáku pracuje lekárka. Potom som šla inej lekárke na testy, Boli OK

@elenka211 obvodný lekár zoberie krv a za par dni (neviem presne koľko) bude výsledok. To je asi jediná zaručená forma zistenia výsledku.