Môžem mať nejaký problém na mozgu?
Môžem mať niečo na mozgu? Absolvovala som CT aj MRI pred mesiacom mám pocit výpadkov ale veľa si aj namyslam stratu pamäte myslíte že by sa tam mohlo za mesiac niečo vytvoriť?
@panelacikova súhlasím, mohla by to byť borelióza. môj ocko ju má teraz v zlom štádiu a hrozne málo si pamätá. keď sa naposledy balil na víkend preč, tak 4 krát vybral tašku a zbalil ju, lebo si nepamätal, čo tam dal. na boreliózu si lekár predpíše silné antibiotiká.
@maud13 Bola som v januári na neurológi 4dni zistili mi problému s krčnou chrbticou nič iné a stále mi je zle pred 3 týždňami som ležala znovu a nič mi nezistili robili mi všetky krvné vyšetrenia myslíte že by to tam nezistili?
@klaudia181 to treba krv myslím špeci na boreliózu, obyčajne sa to nezisťuje. môj ocko je seknutý v krku už asi 3 mesiace a súvisí to s tým.
@klaudia181 ja si myslím, že by si mala riešiť tú krčnú chrbticu a zároveň psychológa
@klaudia181 podľa mňa s tým môžeš mať problém kedykoľvek. borelióza je z kliešťa a prenášajú myslím 1/5 alebo 1/4 kliešťov, ale aj komáre. chytiť to môžeš kedykoľvek a fáza zabúdania je taká neskoršia. na tvojom mieste si v prvom rade dám spraviť rozbor krvi, či nemáš boreliózu, dnes je to dosť časté ochorenie. ak to nemáš, tak by som skúsila rehabky s tou krčnou chrbticou a doplniť nejaké vitamíny na tú pamäť.. alebo odbornú pomoc aj v tej oblasti.
@klaudia181 nijako v podstate. bojujem s tým každú chvíľu, akonáhle sa mi zníži imunita. mám na mysli teraz borel., nie stratu pamäte. vtedy som bola aj na MR, mala som tam veľa tých lézií na mozgu, dôkaz o prekonaní dokonca nejakej infekcie. mala som v danom roku nespočetné množstvo rôznych problémov. až 3/4 roka od ich začatia mi konečne diagnostikovali (na vlastnú žiadosť) boreliozu - samozrejme chronickú. najprv som chodila 30 dní na ATB rovno do žily - mala som už blbé stavy vtedy, trasenie rúk a podobne, no a potom som ešte brala 7 mes. ATB perorálne. a silné dávky. dnes je tomu 7 rokov, občas mám blbé obdobia, občas super obdobia - tých je málo 🙂 už som sa naučila žiť s tým, že sa mi zahmlí oko alebo bolí hlava alebo tŕpne ruka-noha alebo mám silné bolesti brucha, atď... poškodilo mi to nervový systém a veľmi zle znášam akékoľvek zmeny v tele - prejavujú sa ako nepríjemné, občas doslova silné bolesti hocičoho. plus napríklad zmeny počasia. ale už nechytám depky, už viem, že s tým musím žiť a to mi pomáha to prekonať.
@klaudia181 stratu pamäte asi nie 🙂 ale tie lézie napríklad ak by si mala vo veľkom počte, mohlo by to vysvetľovať aj problémy s pamäťou
@maud13 áno, je to tak. ja som týmto prechádzala v r.2014. dosiaľ to je najhorší rok v mojom živote :(
@klaudia181 z krvi ti zistia, či vôbec máš alebo si mala boreliozu. ak si ju "mala", vedz, že sa môžeš brodiť problémami plynúcimi z jej chronických návratov. čiže krv - borelioza. MR - zmeny na mozgu (tie môžu byť však spôsobené čímkoľvek, nielen boreliozou, bolo by fajn ísť cez neurológiu, ak ti zistia, že si borel.mala). alebo potom odber likvoru z miechy, tam ti zistia takisto, či ide o boreliozu. pre mňa je to č.1 momentálne, čo sa týka zabúdania, bolesti hlavy, tŕpnutia končatín.... ak týmto človek prechádza dlhšie, tak prvé čo mi napadne, je borelioza. tam by si sa mohla odraziť. krv na boreliozu ti môže vziať aj obvodný lekár.
@panelacikova tu stratu pamäte lebo ja veľmi stresujem a som ako hypochonder stále mi je zle točí sa mi hlava a navyše stále si myslím že mám mŕtvicu začalo to silným bolestivým prasknutim v čele
@klaudia181 no sranda... mne niečo tiež "prasklo" v hlave akoby, až som sa zľakla, taký silný zvuk a to asi 2-3 roky pred r.2014, pred tými problémami...
@klaudia181 pre pokoj v duši choď za OL, povedz mu o všetkých problémoch, môžeš vyjadril podozrenie na borel., hoci si kliešťa neevidovala. áno, aj komáre to nosia, aj muchničky, či ako sa tie svine volajú... stačí, že ťa štipla nakazená malá muška a je to. bohužiaľ. ak by ti v krvi zistil, že si ju prekonala (toto slovo lekári milujú - "prekonala" - tak požiadaj o papier na neurológiu a nech ťa riešia tam). prípadne cez infekčné, ale to bude teraz veľký problém. píšeš, že problém je už vyše mesiaca. mŕtvica by ťa už bola dodnes zabila, neboj 🙂 puknúť ti mohlo hocičo. fakt. nie som lekár, ale mohlo ti prasknúť niečo v dutinách, ja neviem, nejaký zapuzdrený hnis? ja fakt neviem. ale puknutie v čele, to nevyzerá na mŕtvicu, ani keby ti puklo dnes pred hodinou 🙂 takže kľud, návšteva OL, krvný obraz, prípadne rovno krv na boreliozu, chlamýdie - tie vedia byť tiež chronické a spôsobujú kdečo... no a potom sa snáď pohneš ďalej 🙂 ale dobrý lekár bude vedieť, čo a ako 🙂
@zuzap33 myslíš že iba kvôli tomu to je ja fyzicky ani nevládzem a to mám 18 stále mi je veľmi zle na odpadnutie tŕpne mi polka tváre nohy alebo ruky
@zuzap33 nemyslím si, že je to vhodné vyjadrenie z tvojej strany. rovno ti napíšem, že mňa pred 7 rokmi posielalo 13 z 15 lekárov na psychiatriu, čo som mala také ťažké stavy v rôznych oblastiach. len 2 mi dôverovali, že mám naozaj problémy a naozaj mám tie bolesti a stavy. a tí dvaja mi možno zachránili v daný moment nielen aké-také zdravie, ale aj psychiku... "vďaka" tých 13 by som sa tam fakt časom dopracovala...
@klaudia181 nebuchla si si posledné 3 mesiace hlavu? ale nejak že fakt FEST? poriadne?
@klaudia181 tak kľud, lebo mi napadlo ešte krvácanie do mozgu po úraze, existuje taká možnosť, ale to by si musela tak do 3 mesiacov pozadu mať silný úder do hlavy. takže pokoj, určite smer OL a tam porieš, držím ti palce.... a to, čo opisuješ ty, poznám dosť dôverne, takže ti verím a tipujem to na chronickú formu buď boreliozy alebo chlamýdyí..
ja to tiež tipujem na tú boreliózu, niekedy ti ju vedia zistiť len z krvi, aj ockovi tak zistili. držím ti palce!
@klaudia181 , tetania ma priznaky trpnutie , tocenie hlavy ,slabost a vela dalsich .

@klaudia181 pochybujem. čo tak testy na boreliozu a jej pridružené infekcie? ja som si v čase vyvrcholenia chronickej borelky nepamätala to, čo som povedala pred 10 minútami, namôjdušu...