icon

Môžu 21-roční ľudia trpieť opotrebovaním platničiek?

Dnes o 17:40

Ja to bohužiaľ mám od 21 teraz mám 24 a pri neurologičke som sa zhrozila čo mi povedala a to mám asi 6 v krížovej oblasti najhoršia je L5-S1 a vyššie od nej a ďalej aj v krčnej chrbtici mám povysúvané

pribinak
Dnes o 17:42

Áno, môžu. Napr ak si ponúkate, máš osvojené zle pohybové vzorce, opotrebovanie pri stereotypnej činnosti …

anonym_ed08f8
Dnes o 17:45

mne tak v 20tke povedali že mám opotrebovaný kĺb na tvári. tiež bola mama zhrozená.

zmrzlinka2021
Dnes o 17:45

Žiaľ ano

pribinak
Dnes o 17:58
@pribinak

Áno, môžu. Napr ak si ponúkate, máš osvojené zle pohybové vzorce, opotrebovanie pri stereotypnej činnosti …

@pribinak mobil si píše čo chce, po úraze

anonym_708916
Dnes o 17:58

je to velmi ovplyvnene aj tym ako sedime, hybeme sa chodime obuvou, uz v ranom detstve sa tvoria zaklady, zaklad je mat pevne chrbtove svalstvo...Ludia chodia zhrbeni, nespravne vstavaju z postele, zla obuv atd atd...tazke veci dvihaju....

pink_lady
Dnes o 18:06

ano mozu to mat aj mladsi a v dnesnej dobe sa ani nedivim. Malo pohybu, hlava stale sklonena v mobile, hlava medzi plecami pri pocitaci...Cest vynimkam
A inak povysuvane platnicky, ak netlacia na nervove korene su pomerne bezny nalez, ja mam asi vsade protruzie, buildingy, zatial nastastie bez utlaku nervov ...ale to raz pride tiez...
A o vyrastkoch ani nehovorim

bloger
Dnes o 18:13

Bohu žiaľ je to možné.

autor
Dnes o 18:28
@pink_lady

ano mozu to mat aj mladsi a v dnesnej dobe sa ani nedivim. Malo pohybu, hlava stale sklonena v mobile, hlava medzi plecami pri pocitaci...Cest vynimkam
A inak povysuvane platnicky, ak netlacia na nervove korene su pomerne bezny nalez, ja mam asi vsade protruzie, buildingy, zatial nastastie bez utlaku nervov ...ale to raz pride tiez...
A o vyrastkoch ani nehovorim

@pink_lady ja mám práveže velky útlak na koreň S1 14.4 mm vysunutá a robí mi to riadne problémy aj dokor má vystrašil operáciou že dokedy mi tá platnička takto vydrží zohnutá že nevie ...

pink_lady
Dnes o 18:31
@anonym_autor

@pink_lady ja mám práveže velky útlak na koreň S1 14.4 mm vysunutá a robí mi to riadne problémy aj dokor má vystrašil operáciou že dokedy mi tá platnička takto vydrží zohnutá že nevie ...

@anonym_autor ujuj, no to uz je vaznejsie...zas tieto operacie su pomerne caste, aj moj brat bol, pomohlo mu to...jemu vymienali platnicku...ale treba si vybrat kvalitne pracovisko

stellarstar
Dnes o 18:36

Ja mám od 20ky opotrebované oboje bedrové klby, mám uz 46

kacena4
Dnes o 18:38

opotrebovana a vysunuta je rozdiel. vysunuta znamena ze sa vysunula nespravnym pohybom... a ak mas 14,4 a robi problem tak smer neurochirurg a on zvazi ci operovat. neboj je to super potom zbavis sa bolesti, akurat si budes musiet davat pozor na tazke bremena. radsej skor ako neskor ked sa to zhorsi a budu ti musiet menit celu platnicku, ak sa da zachranit tak to treba riesit cim skor je to mini invazivny zakrok a o chvilu si fit

623gabulienka
Dnes o 20:29
@stellarstar

Ja mám od 20ky opotrebované oboje bedrové klby, mám uz 46

@stellarstar aj vam klby menili, ci ako ste to riesili prosim