icon

Môžu bolieť svaly po užití proteínu?

Dnes o 08:22

Ahojte, zaradila som do svojho jedálnička proteín. Užívam ho iba ráno a zamiešavam si ho do pohánkových vločiek s ovocím. Mám srvátkový izolát s extra pridanými aminokyselinami a BCAA. Posledné dva dni cítim bolesť svalov. Bolia ma tak nohy a svaly na nich, že som večer kvôli tomu nemohla zaspať. Necvičila som posledné 4 dni, čiže svalovka to byť nemôže.

Môžu ma bolieť svaly z proteínu?
Mám BioTech USA Iso Whey Zero.

Ďakujem za skúsenosti.

anonym_6aeac9
Dnes o 08:49

@anonym_autor to budeš mať zo športu a užívania proteínu

autor
Dnes o 08:51
@anonym_6aeac9

@anonym_autor to budeš mať zo športu a užívania proteínu

@anonym_6aeac9 ako píšem, nešportovala som. Naposledy som cvičila pred Vianocami.

30majka71
Dnes o 08:52

@anonym_autor a magnézium nezaberá? Nemôžu to byť kŕče?

autor
Dnes o 08:54
@30majka71

@anonym_autor a magnézium nezaberá? Nemôžu to byť kŕče?

@30majka71 to nie sú kŕče, normálne ma bolia ruky, ale hlavne nohy. Svalstvo. Bolia ma kolená - tie svaly okolo kolien, bolia ma lýtka, bolia zadné sedacie svaly. Žiada zátaž nebola. Iba som od nedele pridala ten proteín na dennej báze a k tomu keratín v tbl. Večer, keď som si ľahla, tak to bolo zlé. Dala som si magnézium + B6, ale extra nepomohlo.

bg92
Dnes o 09:13

Nie, svaly ta nemozu boliet z toho je ze si dala protein

fabrika
Dnes o 09:29

Ja si nemyslim, ze by ta mohli realne svaly boliet z toho, ze si uzila protein, absolutne to s tym nesuvisi. 🙉

procrastique
Dnes o 09:31

Injekcie na chudnutie náhodou nepoužívaš? Evidujeme, že veľa pacientov hlási bolesti v svaloch aj bez cvičenia a medzi nežiadúcimi účinkami to nie je.

autor
Dnes o 09:34
@procrastique

Injekcie na chudnutie náhodou nepoužívaš? Evidujeme, že veľa pacientov hlási bolesti v svaloch aj bez cvičenia a medzi nežiadúcimi účinkami to nie je.

@procrastique nie to ani nahodou.

januska12323
Dnes o 09:40

Jednoducho vysaď proteín a uvidíš či to prešlo.

anonym_07ce22
Dnes o 09:45

@anonym_autor ja si myslím, že môže byť, keď som ja začala používať kolagén na tretí deň používania ma začali bolieť svaly. Vysadila som ho a už neboleli

autor
Dnes o 09:47

Takto ešte pre informácizu - užívam kolagén ZEEN, keratín ZEEN a proteín. Všetky tri kvôli vlasom, lebo mi veľmi vypadávajú. Ale nemyslela som si, že by mi keratín alebo kolagén toto spôsobovali. veď tie beriem priebežne počas roka....

zuzinka888
Dnes o 09:51

Nie, urcite svaly z proteinu nebolia. Mozno si prechladla alebo zacinajuca chripka

senan
Dnes o 11:11

Nemyslim si, ze by si to mala z proteinu, to bude z niecoho ineho. Mas zrejme malo magnezka, alebo ine tvojmu telu chyba a je to len nahoda, ze sa to prejavilo sucasne s uzivanim toho proteinu.

anonym_07ce22
Dnes o 12:21
@anonym_autor

Takto ešte pre informácizu - užívam kolagén ZEEN, keratín ZEEN a proteín. Všetky tri kvôli vlasom, lebo mi veľmi vypadávajú. Ale nemyslela som si, že by mi keratín alebo kolagén toto spôsobovali. veď tie beriem priebežne počas roka....

@anonym_autor ja som užívala kolagén Vital proteins , tiež kvôli vlasom ale aj pleti. Kúpila som si dva ks naraz však akcia, no druhý som vrátila s odôvodnením, že mi to spôsobuje bolesť svalov. Tovar mi zobrali a korunky vrátili. Vysaď to všetko naraz a počkaj dva dni a uvidíš.

sense
Dnes o 12:29

Z proteinu ta urcite nebolia svaly, to by ta boleli aj keby si das cottage alebo tvaroh. Problem Bude niekde inde

jesenzima
Dnes o 12:30

@anonym_autor možno na teba lezie chrípka... A inak, užívaš dosť veľa všeličoho 🤷

autor
Dnes o 12:50

ja len dievcata, chripka na mna nelezie, nie som ani nachladena. Bola som na krvi a mineralogram je uplne v pohode (odber z pondelka) - aj vapnik, horcik, draslik. Nie celkom rozumiem, co mojmu telu vadi.

a0
Dnes o 13:49

@anonym_autor tvoje svaly si pýtajú pohyb. Takže bolia ťa svaly preto, že necvičíš 🙂. Je to úplne bežné a prirodzené, ak je telo zvyknuté na stimul. Z proteínu - čo je vlastne len bielkovina (stavebná jednotka svalu), ťa určite svlastvo nebolí.

autor
Dnes o 14:00
@a0

@anonym_autor tvoje svaly si pýtajú pohyb. Takže bolia ťa svaly preto, že necvičíš 🙂. Je to úplne bežné a prirodzené, ak je telo zvyknuté na stimul. Z proteínu - čo je vlastne len bielkovina (stavebná jednotka svalu), ťa určite svlastvo nebolí.

@a0 ale do nedele ma svaly neboleli a po pridani proteinu, keratinu a kolagenu ano? Zvlastne nie?

autor
Dnes o 14:08

radila som sa s AI: Proteín dodáva aminokyseliny, ktoré stimulujú svalový metabolizmus a regeneráciu. Najmä rýchlo vstrebateľné formy (srvátka, BCAA) zvyšujú svalové napätie a aktivitu svalových vlákien, môže sa to prejaviť svalovou stuhnutosťou alebo bolesťou, často večer v pokoji.