icon

Môžu bolieť svaly po užití proteínu?

5. feb 2026

Ahojte, zaradila som do svojho jedálnička proteín. Užívam ho iba ráno a zamiešavam si ho do pohánkových vločiek s ovocím. Mám srvátkový izolát s extra pridanými aminokyselinami a BCAA. Posledné dva dni cítim bolesť svalov. Bolia ma tak nohy a svaly na nich, že som večer kvôli tomu nemohla zaspať. Necvičila som posledné 4 dni, čiže svalovka to byť nemôže.

Môžu ma bolieť svaly z proteínu?
Mám BioTech USA Iso Whey Zero.

Ďakujem za skúsenosti.

anonym_6aeac9
5. feb 2026

@anonym_autor to budeš mať zo športu a užívania proteínu

autor
5. feb 2026
@anonym_6aeac9

@anonym_autor to budeš mať zo športu a užívania proteínu

@anonym_6aeac9 ako píšem, nešportovala som. Naposledy som cvičila pred Vianocami.

30majka71
5. feb 2026

@anonym_autor a magnézium nezaberá? Nemôžu to byť kŕče?

autor
5. feb 2026
@30majka71

@anonym_autor a magnézium nezaberá? Nemôžu to byť kŕče?

@30majka71 to nie sú kŕče, normálne ma bolia ruky, ale hlavne nohy. Svalstvo. Bolia ma kolená - tie svaly okolo kolien, bolia ma lýtka, bolia zadné sedacie svaly. Žiada zátaž nebola. Iba som od nedele pridala ten proteín na dennej báze a k tomu keratín v tbl. Večer, keď som si ľahla, tak to bolo zlé. Dala som si magnézium + B6, ale extra nepomohlo.

bg92
5. feb 2026

Nie, svaly ta nemozu boliet z toho je ze si dala protein

fabrika
5. feb 2026

Ja si nemyslim, ze by ta mohli realne svaly boliet z toho, ze si uzila protein, absolutne to s tym nesuvisi. 🙉

procrastique
5. feb 2026

Injekcie na chudnutie náhodou nepoužívaš? Evidujeme, že veľa pacientov hlási bolesti v svaloch aj bez cvičenia a medzi nežiadúcimi účinkami to nie je.

autor
5. feb 2026
@procrastique

Injekcie na chudnutie náhodou nepoužívaš? Evidujeme, že veľa pacientov hlási bolesti v svaloch aj bez cvičenia a medzi nežiadúcimi účinkami to nie je.

@procrastique nie to ani nahodou.

januska12323
5. feb 2026

Jednoducho vysaď proteín a uvidíš či to prešlo.

anonym_07ce22
5. feb 2026

@anonym_autor ja si myslím, že môže byť, keď som ja začala používať kolagén na tretí deň používania ma začali bolieť svaly. Vysadila som ho a už neboleli

autor
5. feb 2026

Takto ešte pre informácizu - užívam kolagén ZEEN, keratín ZEEN a proteín. Všetky tri kvôli vlasom, lebo mi veľmi vypadávajú. Ale nemyslela som si, že by mi keratín alebo kolagén toto spôsobovali. veď tie beriem priebežne počas roka....

zuzinka888
5. feb 2026

Nie, urcite svaly z proteinu nebolia. Mozno si prechladla alebo zacinajuca chripka

senan
5. feb 2026

Nemyslim si, ze by si to mala z proteinu, to bude z niecoho ineho. Mas zrejme malo magnezka, alebo ine tvojmu telu chyba a je to len nahoda, ze sa to prejavilo sucasne s uzivanim toho proteinu.

anonym_07ce22
5. feb 2026
@anonym_autor

Takto ešte pre informácizu - užívam kolagén ZEEN, keratín ZEEN a proteín. Všetky tri kvôli vlasom, lebo mi veľmi vypadávajú. Ale nemyslela som si, že by mi keratín alebo kolagén toto spôsobovali. veď tie beriem priebežne počas roka....

@anonym_autor ja som užívala kolagén Vital proteins , tiež kvôli vlasom ale aj pleti. Kúpila som si dva ks naraz však akcia, no druhý som vrátila s odôvodnením, že mi to spôsobuje bolesť svalov. Tovar mi zobrali a korunky vrátili. Vysaď to všetko naraz a počkaj dva dni a uvidíš.

sense
5. feb 2026

Z proteinu ta urcite nebolia svaly, to by ta boleli aj keby si das cottage alebo tvaroh. Problem Bude niekde inde

jesenzima
5. feb 2026

@anonym_autor možno na teba lezie chrípka... A inak, užívaš dosť veľa všeličoho 🤷

autor
5. feb 2026

ja len dievcata, chripka na mna nelezie, nie som ani nachladena. Bola som na krvi a mineralogram je uplne v pohode (odber z pondelka) - aj vapnik, horcik, draslik. Nie celkom rozumiem, co mojmu telu vadi.

a0
5. feb 2026

@anonym_autor tvoje svaly si pýtajú pohyb. Takže bolia ťa svaly preto, že necvičíš 🙂. Je to úplne bežné a prirodzené, ak je telo zvyknuté na stimul. Z proteínu - čo je vlastne len bielkovina (stavebná jednotka svalu), ťa určite svlastvo nebolí.

autor
5. feb 2026
@a0

@anonym_autor tvoje svaly si pýtajú pohyb. Takže bolia ťa svaly preto, že necvičíš 🙂. Je to úplne bežné a prirodzené, ak je telo zvyknuté na stimul. Z proteínu - čo je vlastne len bielkovina (stavebná jednotka svalu), ťa určite svlastvo nebolí.

@a0 ale do nedele ma svaly neboleli a po pridani proteinu, keratinu a kolagenu ano? Zvlastne nie?

autor
5. feb 2026

radila som sa s AI: Proteín dodáva aminokyseliny, ktoré stimulujú svalový metabolizmus a regeneráciu. Najmä rýchlo vstrebateľné formy (srvátka, BCAA) zvyšujú svalové napätie a aktivitu svalových vlákien, môže sa to prejaviť svalovou stuhnutosťou alebo bolesťou, často večer v pokoji.

autor
9. feb 2026

Hlásim, že som vysadila od soboty proteín (posledný som užila v piatok) a bolesť svalov sa zmenšila asi o 50% = včera už bola bolesť o 50% nižšia, dnes ráno cítim tak 75% menej, ešte sú tam malé dozvuky. Čiže problém mi robí proteín.