icon

Musím pribrať, nejde mi to a nechcem to

7. okt 2023

Ahojte zienky, asi sa len potrebujem vyrozprávať. a poradit sa...

Od druheho porodu mam problem s cyklom. cely rok som nemala kramy,lebo som kojila, ja viem ze to nie je iba tym, kedze mnohe dostanu, ale aj pri prvom dietati som to tak mala, az po odstaveni v roku som dostala. pri tomto druhom som vsak nedostala po odstaveni a az 4 mesiace potom mi dr. pichla injekciu vyvolavacku, odvtedy sa trapim s cyklom,ktory sa nechce obnovit :( Uz som z toho hotova. mam uz v sebe asi 3 vyvolavacky, jedna - posledna bola v auguste a po tej som konecne dostala,ale len take slabucke. Uzivala som aj duphaston, a zasa nic ani po nom, uz neviem co mam robit.

Mam nizku hmotnost, tak mi doktor povedal ze mam pribrat. ale mne je to strasne proti srsti, lebo cely zivot cvicim a snazim sa byt fit a nepribrat. a teraz toto. uz som aj zvysila mnoztsvo jedla, ale aj tak nic. neviem sa zase nejako prejedat,to nedavam. nie som typ co musi stale chrumat cosi :D ale uz som z toho v depkach, ze ten cyklus nemam. uz sa aj bojim, lebo podla vysledkov krvi mi doktor povedal,ze takto sa javi predcasna menopauza.. a to mam len 32 rokov. Baby, mozno ste to mali niektora podobne. viete mi poradit? :( dakujem

syslik81
7. okt 2023

ja som dostala kramy az po roku a ziadne vyvolavacky mi nebolo treba ..hold niekto dostane hned a iny az casom .. neriesila by som ani vahu .. ak si neni extremne vychudnuta a spokojna so sebou .. pestra zdrava nech mas silu a to staci

martinmmartin
7. okt 2023

Nemas poruchu prijmu jedla?

Ludsky mozog niekedy nespracuje urcite veci spravne- zivot je hrozne komplikovany a nad obrovskymi a zivotne dolezityni vecami niekedy nemas kontrolu . Toto je absolutny stres a niekedy sa mozog snazi branit sam seba tak ze sa upne na nieco co pod kontrolou mat dokazes a tie velke veci tak potlacad do uzadia.
Prijem jedla, upratovanie, umyvanie ruk, atd
Su bezne veci co su tohoto vysledkom. Ak mas uplnu a absolutnu kontrolu nad touto jednou vecou nemusis sa v tom momente zapodievat niecim obrovskym co nezvladas. Mozog to ma ako drogu

vler
7. okt 2023

Aku mas vysku a vahu?

gabika0825
8. okt 2023

Dobre a koľko vazis a na akú výšku? Ak sa môžem opýtať ? Veľakrát lekári preháňajú, no nevylučujem že to nemôže byt z nízkej váhy ale pokial nemáš vyslovene problém s jedlom ako takým, tak by to z dôvodu nejedenia nemalo byt. Viem že problémy s ms mávajú baby čo trpia bulímiou a anorexiou. Môže tam byt aj iný skrytý problém, trvaj na tom nech tá gynekolog lepšie vyšetrí, či nemáš problémy s maternicou po porode a podobne. Nie len pichat vyvolavacky. A pytam sa preto na tu konkrétnu váhu lebo ja som bola vždy štíhlej postavy, som aj pomerne nízka ale nikdy som nemala problém s jedlom, ja som bola práveže vždy milovník jedla hoci akého, plus som tiež sportovala ale preto lebo má to bavilo a aj bavi a moja obvodacka chovala v sebe asi obrovskú závisť že je rozkysnutá knedľa, ktorá vysedáva cely deň na stoličke a nič s tým nerobi a davala mi poučky o tom ako mám anorexiu a ako mám pribrať a pritom som mala úplne normalnu postavu a bola som vždy zdravá všetky výsledky krv vždy tip top. Myslím že keby mám anorexiu tak asi by tie výsledky neboli tip top 😃😃 chvalabohu tam nechodim už čisté psycho. Čiže ja len preto či to nie je aj tvoj prípad.

autor
8. okt 2023

je pravda ze kedysi som mala problem s jedlom, ale to som mala este 15 rokov, teraz je to uz v pohode, hlavne tehotenstva a kojenie sposobili ze som sa v strave vobec neobmedzovala lebo som bola hladnaaaa 🙂 Akurat ze som vegetarianka, nejem maso, ale inak vsetko

jana005
8. okt 2023

Napíš výšku a váhu, to bude určite smerodajné.
Lebo tebe sa to môže zdať v pohode, ale nemusí to tak byť.
Predčasná menopauza nie je sranda

tanyan
8. okt 2023

Od kedy sa podozrenie na predčasnú menopauzy rieši zvýšením váhy? Nech ti spraví poriadne vyšetrenia.
To je taký lekársky alibizmus - chudý má pribrať a tučný má schudnúť... namiesto hľadania skutočnej príčiny.
Aké su výsledky preventívnej prehliadky u obvodného? Endokrinológia (hormóny) je ok?

enoula
8. okt 2023

Krvny obraz, hormony a preventivku u vseob.lekara mas inak v poriadku? Cvicit a hýbať sa je super, len treba jest aj dost bielkovin hlavne namiesto masa.. a ryby, ci ani tie? Aby ta strava bola vyzivna a komplexna...

gabika0825
8. okt 2023

Tak máš proste len rýchly metabolizmus, ja som mala tiež ale nejak sa už stratil 😄 hovorím že lekári - hlavne tie stare školy sú presvedčený že keď je niekto štíhlejší tak je hneď chorý, asi keď by ľudia maly nadváhu tak je to v poriadku. Biznis čo viac na to povedať

barborachors
9. okt 2023

blbost, ziadna andropauza, len ta straší, vobec nemusis pribrat! Ja som mala dlhodobo podvahu a cyklus som mala ako hodinky, dokonca zmizli tie otravne bolesti a ani som nevedela ze menstruujem. Normálne sa stravuj ako si zvyknuta, niektorí dr sa zabudli asi v sociku, ked chcu aby kazda bola ako mangalica. Nedaj sa zastrasit, mozno mas len stresy alebo si daj spraviť hormonálny profil, ak sa bojis. Ale s vahou ženský cyklus nema nic spoločne. To by si musela mat 25 kil aby si mala problem, ak si štíhlejsia tak je to praveze dobre. Lebo ta dnešná móda mangalic mam pocit zatemnuje usudok uz aj lekarom.

autor
9. okt 2023

@barborachors dakujem za povzbudenie🙂 Samozrejme, na vysetrenia som bola. Krv mam v poriadku, vysledky su OK. Stitna zlaza super vysledky. Hormonalne to vsak vyzera asi tak, ze estrogenu je menej nez by bolo ziaduce. Akoby mi potom kvoli tomu nemohla hrubnut vystelka maternice,aby sa potom mohla menstruaciou vyplavit :/ Ked mi nenabehli kramy ani po tom duphastone, tak ma to uz vystrasilo. No, budem musiet zase zajst za doktorom, co narobim

autor
9. okt 2023

@barborachors a aku ste mali podvahu, ak sa mozem opytat? Ja ju podla vysledkov mam, ale citim sa praveze dobre

veronika1754
9. okt 2023

Ja mám tiež pár rokov podváhu, som od teba staršia o pár rokov a poviem ti ak máš podváhu snaž sa pribrať čím skôr tým lepšie pretože to ide veľmi veľmi pomaly, a s podváhou ti môžu prísť vekom ďalšie problémy, chrbtica, platničky, krv.. Mňa na každej ambulancii v podstate po všetkých vyšetreniach odprevadia s tým že nič iné neostáva len pribrať, no priberanie je veľmi ťažké, u mňa je spúšťač stres, stačí jeden dva dni v strese a už som 2 kg dole, a nabrať ich späť mi trvá 2-3 mesiace

autor
10. okt 2023

@veronika1754 ten stres... veru, aj v mojom pripade do velkej miery ovplyvňuje všetko ostatne