Musím si po zarezaní do prsta dať tetanovku?
Ahojte teraz som si riadne zarezala do prsta kuchynským zubkovym nožíkom umyla som si to a zalepila len sa chcem uistiť v apríli mám 30 a čaká na očkovanie tetanovka nemôže sa mi teraz z košíka nič stať však to asi skôr konzervy alebo nejaké znečistené predmety nie? Ja som krajská rožky
to by tu nebol populacny boom, keby uz aj taka prkotina ako porezanie sa v kuchyni bolo vazne riziko
Nic sa ti nestane. Ja očkovanie proti tetanu už neplánujem do konca života.
Neboj …kazdy den sa dofakli 100 ludi v kuchyni vlastnym nozom … nic sa Ti nestane. To by sme uz vymreli ako dinosauri, keby porezanie v domacnosti bolo zivotu nebezpecne. Vycisti a zalep …
Myslis, ze by sme tu nemali tetanus na dennom poriadku, keby sa dalo nakazit tak lahko? Ze pri krajani rozkov? 🤦♀️ Rozmyslaj trochu.
Keby som mala takto stresovat zakazdym, ked sa porezem, tak sa nedozijem ani 30tky kvoli stresu 🙂
dnes su už na liečbu antibiotika
nestresuj pre očkovanie, napr v zahraniči ak je podozrenie - ale nie kuchynskym nožom - tak zoberu do labaku vzorku a až potom ak tak riešia liečbu
očkovanie je prevencia, však si sa neporezala na poli kde orali konom
ja som sa raz hnusne porezala mokvalo mi to , šla som na chirurgiu a ano hned tetanovka, odmietla som lebo u mudr som bola na 14 den a doba u tetanusu je 5-8 dni, čiže už by som ho dávno mala
na sk je to proste len zvyk hned strkat tetanovku

A skôr to očkovanie nestíham už teraz neviem ako to urobím zubár s malým očkovanie a do roboty