Na predoperačnom vyšetrení som mala vyšší tlak
Dobrý deň prajem chcem sa informovať bola som na predoperacnom a nala som vyšší tlak 140na 90 prejdem cez interné alebo nie som z toho nervózna uz
Toto je uplne normalny tlak. Nemas dovod robit paniku. Ak by si isla na operaciu akutne, tiez by ta zaujimal tlak? Ja som isla, nik tlak neriesil a to sa na neho liecim.
Tak ono nie je úplne pravda, že tlak by pri plánovanej operácii nikto neriešil. Ale pochopiteľne oveľa vyšší tlak ako tvoj, neboj. K operačnému výkonu má ísť pacient optimalizovaný a dobre pripravený, aby sa zabezpečil čo najhladší priebeh bez komplikácií. (Urgentné výkony sú pochopiteľne niečo úplne iné.) Samozrejme pri tlaku 140/90 ti nikto operáciu nebude prekladať - ono stačí, keď sa rýchlo postavíš, prejdeš, sadneš, zmeriaš hneď tlak a budeš ho mať vyšší ako obyčajne, aj stres urobí svoje a tlak sa vie dosť zvýšiť. Buď v pohode, všetko bude ok. Prajem nech všetko dobre dopadne a rýchle zotavenie.
Mala som žlčníkovú koliku. Na prijme my merali tlak a mala som 180/100. NIKDY som nemala vysoky ani vyšší tak. Po OP my merali každý deň a vždy bol normal.. Bolesti a stres urobili svoje.
Na op sale si pod pristrojmi. Ak sa vyskytne problem, riesia ho. Ved operuju ludi, ktori maju rozne vedlajsie diagnozy a preziju. To mas zo strachu. Drz sa 🍀

Predoperacne vysetrenie sa nerobi preto aby si cez nieco presla ale aby zistili tvoj zdravotny stav a tomu prisposobili vsetky postupy pri operacii