icon

Náročný september

8. okt 2023

Ahojte dievčence, viem, že v poslednom čase sa tu množia diskusie o úzkostiach a panike, vyčerpaní. Aj ja som mala náročný september, som si vedomá toho, ale boli to povinnosti, ktoré sa nedali odložiť, ani presunúť, proste bolo ich treba spraviť v septembri. Nakopilo sa mi toho veľa, a teraz sa mi to pekne začína vracať. Na paniku a úzkosť sa liečim dlhšie, teda nie liekmi, ale chodím k psychologičke a snažím sa dodržiavať preventívne opatrenia. Mám magnezium a podobne, AD neberiem žiadne. V utorok som bola u psychologičky, chodím tam každý mesiac, a keď som jej porozprávala o mojom septembri, zalomila rukami a povedala, že som len kúsok od vyhorenia. Ak sa tak už nestalo. Som si toho vedomá, robila som čo sa dalo, najlepšie ako som vedela. Začali mi závraty, mám pocit akoby som chodila na vode, už som to mala, je to strašné a neviem sa toho zbaviť. Do toho strach, že niekde spadnem, čo mi úzkosť ešte viac prehlbuje, búšenie srdca , potenie, vnútorný nepokoj, problémy so spánkom, tras, nesústredenosť. Na vyšetreniach som bola všetkých, síce dávnejšie, ale mala som presne tento stav, skončila som vtedy v nemocnici. Už tam nechcem skončiť. Teóriu ovládame všetci, chcem si popísať s niekým, kto pozná takýto stav, viem, že nás je tu veľa. Ako fungujete keď musíte ísť do práce so závraťou, ako fungujete so strachom, chcem len počuť , čítať že v tom nie som sama, lebo mám pocit, že všade kde sa pozriem ľudia fungujú normálne, spokojne, čo je samozrejme hlúposť, ale napíšme si čo vám pomáha. Pre mňa úplne najhorší príznak je tá závrat. Mám pocit, že sa to vôbec nelepší.

anjelok
8. okt 2023

Mne pomoze, ked si dam nieco prirodne...persen, aschwagandha.

autor
8. okt 2023

@anjelok no, ja prave tieto nemozem, vacsina obsahuje lubovnik a ten nemozem kombinovat s antikoncepciou

panonia
8. okt 2023

Asi len magnezium nestačí daj si k nemu Guajacuran, medovkovy čaj.

anjelok
8. okt 2023

Aschwagandha je zensen indicky. Skus pozriet. Mne pomohla pri post covide.

veselo_neveselo
8. okt 2023

Pomaha zostat doma a oddychovat. Nic ine. Telo ti jasne dava najavo, ze takto to dalej nejde, takze ho pocuvaj.
Mne sa velmi paci pani z ig, ktora ma.prakticke tipy ako zvladat tieto situacie co nastanu ked to clovek "nezvlada"

https://www.instagram.com/reel/CyDtv3CKjWm/?igs...

Bottom line ale je a vzdy zostane, ze si proste musis oddychnut, a potom vybudovat nove rutiny tak, aby si zachovavala svoje "nervy" a energiu.

lia1988
9. okt 2023

Ahojky 🙂 mne sa asi zdá - ja čítam skoro svoj príbeh. S veľkej časti prežívam to čo ty a momentálne ma to odstavilo až na PN čo je jedna veľká katastrofa lebo žijem mimo SK, mimo rodiny, mimo podpory, bojujem sama i keď mám manžela.... Ale...Nie si v tom sama ☝️ ozvi sa, rada ťa vypočujem, podporím, pomôžem, odovzdám radu i keď nie som psychológ ani psychiater no taktiež radu príjmem, poučim sa. Keď môžeme pomôžme si, ved sme ľudia 🌹

autor
10. okt 2023

@lia1988 od dnes som marod aj ja. V noci som dostala taku závrat, že ma to dostalo k doktorke. Som KO.

lia1988
10. okt 2023

Verím ti. Ja aktuálne tiež bojujem sama so sebou od rána. Ale nemôžeme sa "dávať" dolu ☝️ musíme sa podporovať aj cez slzy. Keď budeš mat chuť-čas ozvi sa do správy. Posielam ti veľa síl a ver mi - zvládneš to. Je to obdobie a pominie - musí.

llucciaa
10. okt 2023

@lia1988 presne ako píšeš, musíme sa podporovať a hľadať v dňoch to krásno, čo je a mnohokrát ho nevidíme. Tiež mám pocit, že posledné týždne som KO. Že je toho veľa a neviem čo skôr. Každý jeden deň naplánovaný do bodky a večer padám na hubu do postele.

lia1988
10. okt 2023

@llucciaa ahoj 🙂 pre mňa osobne je podpora veľmi veľmi dôležitá.Sama mám problémy s tou psychikou, sama potrebujem rady atď, ale celý život ma zaujímaju ľudia a občas sa cítim ako spasiteľ 😃 som tu pre druhých, vypočujem, poradím, pomôžem, dám a nechcem s tým prestať. Ved je toľko malo lásky na tomto svete.Ja si momentálne nič viac neprajem len ráno vstať a ísť do práce. Bohužiaľ stále sa na to necítim a to ma ničí. Podľa toho čo píšeš tak máš veľa aj pracovných, ale i rodinných záležitosti. Ak chceš napíš čo ťa trápi..Môj muž mi povie - bože každý deň ťa bolí to a to, aj mňa bolí chrbát a nesťažujem sa 🙄 niekedy by som mu už jednu 👊 neviem prečo sú mnohí tak nechápaví. Verím, že na konci tohto tunela nás všetkých čaká svetlo 🌞