Názor na EKG: Potrebujem radu odborníka
ahojte vie mi niekto poradiť ohľadom ekg?
V druhej polovici záznamu vznikol štvrtý úder predčasne v oblasti srdcových komôr. Zvyšné vznikli fyziologicky v oblasti predsiení a na komory sa preniesli. Je potrebný dlhý záznam, aspoň 24-hodinový Holter. ZS
@ninazemna no ja som skôr bol tam preto bo keď si chytím tep tak ide normálne a niekedy prestane a zase pokračuje
Práve preto dlhý záznam a ideálne Holter. Dá sa objednať cez firmu v Púchove, záznam vyhodnotí pán docent v Hradci Králové, info na nete. ZS
Poznám ľudí, ktorým Holter odhalil napr. sick sinus syndróm a implantovaný kardiostimulátor im výrazne zlepšil kvalitu života. ZS
Su tam extrasystoly, su bezne, ma ich takmer kazdy jeden, niekto ich pocituje a niekto o nich vobec nevie. Doplnit magnezium je na zaciatok vhodne. Bolo robene aj echo srdca? Ak to pocitujes castejsie, tiez suhlasim s nazorom ze treba ekg holter.
@siegi keď priložím ruku na krk tak cítim len vtedy a áno únava… a bolo mi blbo v piatok napríklad ani opísať to neviem plus aj hodinky ukazujú nejaké veci …
Tak ak ti nechce kardiolog dat holter, objednaj si ho na vlastne naklady ako bolo spominane vyssie. Mozes si ho zobrat na viacej dni a potom ti poslu vysledky. Zatial ale mozes uzivat magnezium, nic tym nepokazis. Nie si v strese?