Neoprávnené výkony lekárov: Aké máte skúsenosti s reklamáciou?
Baby, ja som nahnevaná a znechutena. Som na sviatkoch u rodicov. Mama ma aplikáciu VŠZP v mobile, ja som jej ju tam dala. Nepoužíva ju, ma pred 70 tkou, takže jej to ani velmi nič nehovorí. Náhodou som sa pozrela na jej výkony a vidím, ze lekar si vykázal 3 výkony, dva dni po sebe, u ktorého nebola, a nechodí k nemu. Este tam ma odporučenie od všeobecného lekara, ktorého vôbec nepozná a nechodí k nemu. Dala som reklamáciu.
Ake mate skúsenosti s reklamaciou? Preveri to poisťovňa?
Určite sa jedna o neoprávnene vykazany vykon, a lekar sa spoliehal, ze mamina je strašia osoba a na takyto podvod sa nepríde.
Prepac za od veci otazku. Ale vidis tam aj ake sumy boli zaplatene za vysetrenia? Ja to v appke vseobecnej zdravotnej poistovni neviem najst. Moje dieta ma doveru a tam su aj ceny vysetreni.
Prepac za od veci otazku. Ale vidis tam aj ake sumy boli zaplatene za vysetrenia? Ja to v appke vseobecnej zdravotnej poistovni neviem najst. Moje dieta ma doveru a tam su aj ceny vysetreni.
@anonym_0ccc47 ke to aj v appke vszp kde su vysetrenia.
@anonym_0ccc47 ano vidím. V aplikácii VšZP je to napísané pri každom vyšetrení. Túto to bolo do 25 eur, co poisťovňa zaplatila za výkony, ktore sa nestali. Normálne rozmýšľam, ci to lekarovi za to stojí.
@anonym_0ccc47 ano vidím. V aplikácii VšZP je to napísané pri každom vyšetrení. Túto to bolo do 25 eur, co poisťovňa zaplatila za výkony, ktore sa nestali. Normálne rozmýšľam, ci to lekarovi za to stojí.
@anonym_autor čoby nestálo. takto za deň spraví niekoľko fiktívnych vyšetrení, od ďalších zoberie e za vyšetrenie a nedá doklad o zaplatení ... a má na slušnú dovolenku, nájom, darček pre manželku a pod. .
@anonym_0ccc47 ke to aj v appke vszp kde su vysetrenia.
@anonym_13e961 Ako to, ze ja tam ceny nemam. Mam tam iba kolko som doplatila v lekarni a u koho som bola na vystreni.
@anonym_13e961 Ako to, ze ja tam ceny nemam. Mam tam iba kolko som doplatila v lekarni a u koho som bola na vystreni.
@anonym_0ccc47 daj si moje zdravie, chod do vyšetrení. Tam sa ukáže, ze u koho si bola, ale musi to rozkliknut a potom je napísaný aj výkon s cenou, tiez kto to odporucil.
@anonym_0ccc47 daj si moje zdravie, chod do vyšetrení. Tam sa ukáže, ze u koho si bola, ale musi to rozkliknut a potom je napísaný aj výkon s cenou, tiez kto to odporucil.
@anonym_autor Uz som nasla, dakujem 🙂
@anonym_autor ja nechápem,ako sa cudzí doktor dostane k údajom pacienta,ktorý u neho nikdy nebol
no preveria to, mudr sa dozvie kto to nahlasil a realita je taka že ti potom zavolaju že si máš hladat iného lekara 😂😂😂
a u tých čo ani nebola to nemám skusenost ako to riešia ale mala by príst spava do el pošty učtu pacienta
@anonym_autor ja nechápem,ako sa cudzí doktor dostane k údajom pacienta,ktorý u neho nikdy nebol
@rozculena nebola u neho v danom čase. Navštívila ho raz, mozno 4 - 5 rokov dozadu, kvoli predoperacnemu vyšetreniu. Bola to jednorazova záležitost. Preto mal tie údaje. A tym, ze k nemu inak nechodí a staršia osoba dokopy, bolo jasne kam si bude môcť skúsiť niečo vykázať.
Aj ja tam mam kožného u ktorého som nikdy nebola 😃 s diagnózou akú nemám. Neriešim vôbec. Teraz sa kvôli všetkému chodiť sťažovať.
U nás senior mal predpísané pomôcky u lekárky vo svojom meste a potom vybraté v lekárni v inom meste kde v živote nebol. Presne tie čo pýtal u lekárky a mu povedala že nemá nárok a má si kúpiť sám.
A z týchto falošných výkonov a diagnóz sa potom robia medicínske štatistiky.
Aj ja tam mam kožného u ktorého som nikdy nebola 😃 s diagnózou akú nemám. Neriešim vôbec. Teraz sa kvôli všetkému chodiť sťažovať.
@anonym_b9ed9a nikam nemusíš ist osobne, tukneš v učte na ikonku a napíšeš 3 vety, ide o princip, férovost ...
U nás senior mal predpísané pomôcky u lekárky vo svojom meste a potom vybraté v lekárni v inom meste kde v živote nebol. Presne tie čo pýtal u lekárky a mu povedala že nemá nárok a má si kúpiť sám.
@anonym_39dacf aj išli ste jej to šplechnut že čo to má byt ?
Ja ked navstivim lekara,tak tam potom o niekolko tyzdnov v aplikacii najdem take ukony ktore ani nerobil.Obcas nejaka telefonicka konzultacia ci co,predpisanie lieku a ine hovadiny.Sa mi paci u zubarky plomba 70e zaplatim ja,70 poistovna a furt placu ze maju malo.Vacsina su nenazrani a potom v poistovni chybaju peniaze a tak nechcu preplacat nejake nove,lepsie lieky.Hlavne ze doktorom zaplatia aj ukony ktore nezrobili.
mne sa to stalo znamy endokrinolog/diabetolog patrila som k nemu podla obvodu a mne dal pap papierikov na testovanie mocu, ale dal mi podpisat vyber zdravotnych pomocok, ktore mi nechcel predpisat a na ake som mala narok a potom boli vybrane v lekarni jeho rodiny na druhom konci republiky, kde som v zivote nebola
robil to opakovane a viacerym pacientom, resp vacsine, ja som to nahlasila ako reklamaciu, poistovna to riesila, on mi volal nahnevany a vulgarne mi vynadal a ja som si musela hladat ineho lekara (co bol dost problem) este mi tvrdil ze on ma vsetko nahrate co bolo v ambulancii a ze nic zle neurobil
urcite to treba hlasit ak sa to deje castejsie a nie je to len omyl
Ja ked navstivim lekara,tak tam potom o niekolko tyzdnov v aplikacii najdem take ukony ktore ani nerobil.Obcas nejaka telefonicka konzultacia ci co,predpisanie lieku a ine hovadiny.Sa mi paci u zubarky plomba 70e zaplatim ja,70 poistovna a furt placu ze maju malo.Vacsina su nenazrani a potom v poistovni chybaju peniaze a tak nechcu preplacat nejake nove,lepsie lieky.Hlavne ze doktorom zaplatia aj ukony ktore nezrobili.
@anonym_484b65 ja osobne sa divím prečo tie ukony ,logika alebo proste vždy niečo si to nenechaju preliezť AI tie dáta
lebo ja napr mám totálne u dvoch mudr absolutne vylučujuce sa dg , proste bud to máš alebo nemáš ...
A viem si predstavit co vsetko uctuju u starsich pacientov o ktorych si myslia,ze nemaju aplikaciu.Nechapem,preco pistovne nevymysllia nejjaky system ktory by lekarov lepsie kontroloval.Ved to musia aj tam vediet ze ich odzubuju.
@anonym_39dacf aj išli ste jej to šplechnut že čo to má byt ?
@sara07 potom zázračne dala v ambulancii čo požadoval, ale mala blbé reči
Reklamovala som priamo cez aplikaciu, volalo mi pravne oddelenie, vyriesili to, informovali ma cez aplikaciu.
@anonym_b9ed9a tebe to príde banálne? Veď je to primitívny podvod. V zdravotníctve kde tie peniaze mohli ísť na niečo dôležité. Preto to v tejto krajine tak vyzera, lebo ludia podporuju zlodejov a klamarov.
@anonym_b9ed9a svojou pasivitou podporujes podvod
@anonym_b9ed9a preto to tak v našom štáte vyzerá, lebo väčšina sa nesťažuje, ani keď je v práve. Lebo sú to bojazliví ľudia bez názoru, slepo veria, nepreverujú, všetko im je dobré. 🐑
@anonym_b9ed9a tebe to príde banálne? Veď je to primitívny podvod. V zdravotníctve kde tie peniaze mohli ísť na niečo dôležité. Preto to v tejto krajine tak vyzera, lebo ludia podporuju zlodejov a klamarov.
@katkazatka Deje sa to aj v zahraničí.
@katkazatka Deje sa to aj v zahraničí.
@anonym_a9fac0 a to je ospravedlnenie? Tolerujeme to u lekarov, pravnikov, politikov... Je to teda OK?

Hnus celí nenažratí lekári, celé dod*bané zdravotníctvo, celé pos*até Slovensko.
Prepáč, musela som.