icon

Neoprávnené výkony lekárov: Aké máte skúsenosti s reklamáciou?

Dnes o 12:46

Baby, ja som nahnevaná a znechutena. Som na sviatkoch u rodicov. Mama ma aplikáciu VŠZP v mobile, ja som jej ju tam dala. Nepoužíva ju, ma pred 70 tkou, takže jej to ani velmi nič nehovorí. Náhodou som sa pozrela na jej výkony a vidím, ze lekar si vykázal 3 výkony, dva dni po sebe, u ktorého nebola, a nechodí k nemu. Este tam ma odporučenie od všeobecného lekara, ktorého vôbec nepozná a nechodí k nemu. Dala som reklamáciu.
Ake mate skúsenosti s reklamaciou? Preveri to poisťovňa?
Určite sa jedna o neoprávnene vykazany vykon, a lekar sa spoliehal, ze mamina je strašia osoba a na takyto podvod sa nepríde.

anonym_31991d
Dnes o 12:59

Hnus celí nenažratí lekári, celé dod*bané zdravotníctvo, celé pos*até Slovensko.
Prepáč, musela som.

anonym_0ccc47
Dnes o 13:04

Prepac za od veci otazku. Ale vidis tam aj ake sumy boli zaplatene za vysetrenia? Ja to v appke vseobecnej zdravotnej poistovni neviem najst. Moje dieta ma doveru a tam su aj ceny vysetreni.

anonym_13e961
Dnes o 13:21
@anonym_0ccc47

Prepac za od veci otazku. Ale vidis tam aj ake sumy boli zaplatene za vysetrenia? Ja to v appke vseobecnej zdravotnej poistovni neviem najst. Moje dieta ma doveru a tam su aj ceny vysetreni.

@anonym_0ccc47 ke to aj v appke vszp kde su vysetrenia.

autor
Dnes o 13:21
@anonym_0ccc47

@anonym_0ccc47 ano vidím. V aplikácii VšZP je to napísané pri každom vyšetrení. Túto to bolo do 25 eur, co poisťovňa zaplatila za výkony, ktore sa nestali. Normálne rozmýšľam, ci to lekarovi za to stojí.

anonym_31991d
Dnes o 13:26
@anonym_autor

@anonym_0ccc47 ano vidím. V aplikácii VšZP je to napísané pri každom vyšetrení. Túto to bolo do 25 eur, co poisťovňa zaplatila za výkony, ktore sa nestali. Normálne rozmýšľam, ci to lekarovi za to stojí.

@anonym_autor čoby nestálo. takto za deň spraví niekoľko fiktívnych vyšetrení, od ďalších zoberie e za vyšetrenie a nedá doklad o zaplatení ... a má na slušnú dovolenku, nájom, darček pre manželku a pod. .

anonym_0ccc47
Dnes o 13:28
@anonym_13e961

@anonym_0ccc47 ke to aj v appke vszp kde su vysetrenia.

@anonym_13e961 Ako to, ze ja tam ceny nemam. Mam tam iba kolko som doplatila v lekarni a u koho som bola na vystreni.

autor
Dnes o 13:31
@anonym_0ccc47

@anonym_13e961 Ako to, ze ja tam ceny nemam. Mam tam iba kolko som doplatila v lekarni a u koho som bola na vystreni.

@anonym_0ccc47 daj si moje zdravie, chod do vyšetrení. Tam sa ukáže, ze u koho si bola, ale musi to rozkliknut a potom je napísaný aj výkon s cenou, tiez kto to odporucil.

anonym_0ccc47
Dnes o 13:34
@anonym_autor

@anonym_0ccc47 daj si moje zdravie, chod do vyšetrení. Tam sa ukáže, ze u koho si bola, ale musi to rozkliknut a potom je napísaný aj výkon s cenou, tiez kto to odporucil.

@anonym_autor Uz som nasla, dakujem 🙂

rozculena
Dnes o 14:23

@anonym_autor ja nechápem,ako sa cudzí doktor dostane k údajom pacienta,ktorý u neho nikdy nebol

sara07
Dnes o 15:18

no preveria to, mudr sa dozvie kto to nahlasil a realita je taka že ti potom zavolaju že si máš hladat iného lekara 😂😂😂
a u tých čo ani nebola to nemám skusenost ako to riešia ale mala by príst spava do el pošty učtu pacienta

autor
Dnes o 15:47
@rozculena

@anonym_autor ja nechápem,ako sa cudzí doktor dostane k údajom pacienta,ktorý u neho nikdy nebol

@rozculena nebola u neho v danom čase. Navštívila ho raz, mozno 4 - 5 rokov dozadu, kvoli predoperacnemu vyšetreniu. Bola to jednorazova záležitost. Preto mal tie údaje. A tym, ze k nemu inak nechodí a staršia osoba dokopy, bolo jasne kam si bude môcť skúsiť niečo vykázať.

anonym_b9ed9a
Dnes o 16:44

Aj ja tam mam kožného u ktorého som nikdy nebola 😃 s diagnózou akú nemám. Neriešim vôbec. Teraz sa kvôli všetkému chodiť sťažovať.

anonym_39dacf
Dnes o 16:48

U nás senior mal predpísané pomôcky u lekárky vo svojom meste a potom vybraté v lekárni v inom meste kde v živote nebol. Presne tie čo pýtal u lekárky a mu povedala že nemá nárok a má si kúpiť sám.

anonym_a9fac0
Dnes o 17:04

A z týchto falošných výkonov a diagnóz sa potom robia medicínske štatistiky.

ivicatolic
Dnes o 18:10

@anonym_autor sťažovať sa , majú málo

sara07
Dnes o 18:12
@anonym_b9ed9a

Aj ja tam mam kožného u ktorého som nikdy nebola 😃 s diagnózou akú nemám. Neriešim vôbec. Teraz sa kvôli všetkému chodiť sťažovať.

@anonym_b9ed9a nikam nemusíš ist osobne, tukneš v učte na ikonku a napíšeš 3 vety, ide o princip, férovost ...

sara07
Dnes o 18:12
@anonym_39dacf

U nás senior mal predpísané pomôcky u lekárky vo svojom meste a potom vybraté v lekárni v inom meste kde v živote nebol. Presne tie čo pýtal u lekárky a mu povedala že nemá nárok a má si kúpiť sám.

@anonym_39dacf aj išli ste jej to šplechnut že čo to má byt ?

anonym_484b65
Dnes o 18:15

Ja ked navstivim lekara,tak tam potom o niekolko tyzdnov v aplikacii najdem take ukony ktore ani nerobil.Obcas nejaka telefonicka konzultacia ci co,predpisanie lieku a ine hovadiny.Sa mi paci u zubarky plomba 70e zaplatim ja,70 poistovna a furt placu ze maju malo.Vacsina su nenazrani a potom v poistovni chybaju peniaze a tak nechcu preplacat nejake nove,lepsie lieky.Hlavne ze doktorom zaplatia aj ukony ktore nezrobili.

anonym_dabf22
Dnes o 18:23

mne sa to stalo znamy endokrinolog/diabetolog patrila som k nemu podla obvodu a mne dal pap papierikov na testovanie mocu, ale dal mi podpisat vyber zdravotnych pomocok, ktore mi nechcel predpisat a na ake som mala narok a potom boli vybrane v lekarni jeho rodiny na druhom konci republiky, kde som v zivote nebola
robil to opakovane a viacerym pacientom, resp vacsine, ja som to nahlasila ako reklamaciu, poistovna to riesila, on mi volal nahnevany a vulgarne mi vynadal a ja som si musela hladat ineho lekara (co bol dost problem) este mi tvrdil ze on ma vsetko nahrate co bolo v ambulancii a ze nic zle neurobil

urcite to treba hlasit ak sa to deje castejsie a nie je to len omyl

sara07
Dnes o 18:27
@anonym_484b65

Ja ked navstivim lekara,tak tam potom o niekolko tyzdnov v aplikacii najdem take ukony ktore ani nerobil.Obcas nejaka telefonicka konzultacia ci co,predpisanie lieku a ine hovadiny.Sa mi paci u zubarky plomba 70e zaplatim ja,70 poistovna a furt placu ze maju malo.Vacsina su nenazrani a potom v poistovni chybaju peniaze a tak nechcu preplacat nejake nove,lepsie lieky.Hlavne ze doktorom zaplatia aj ukony ktore nezrobili.

@anonym_484b65 ja osobne sa divím prečo tie ukony ,logika alebo proste vždy niečo si to nenechaju preliezť AI tie dáta
lebo ja napr mám totálne u dvoch mudr absolutne vylučujuce sa dg , proste bud to máš alebo nemáš ...

anonym_484b65
Dnes o 18:30

A viem si predstavit co vsetko uctuju u starsich pacientov o ktorych si myslia,ze nemaju aplikaciu.Nechapem,preco pistovne nevymysllia nejjaky system ktory by lekarov lepsie kontroloval.Ved to musia aj tam vediet ze ich odzubuju.

anonym_39dacf
Dnes o 18:56
@sara07

@anonym_39dacf aj išli ste jej to šplechnut že čo to má byt ?

@sara07 potom zázračne dala v ambulancii čo požadoval, ale mala blbé reči

mandzula
Dnes o 19:07

Reklamovala som priamo cez aplikaciu, volalo mi pravne oddelenie, vyriesili to, informovali ma cez aplikaciu.

timea301196
Dnes o 19:47

Určite riešiť

katkazatka
Dnes o 20:07
@anonym_b9ed9a

@anonym_b9ed9a tebe to príde banálne? Veď je to primitívny podvod. V zdravotníctve kde tie peniaze mohli ísť na niečo dôležité. Preto to v tejto krajine tak vyzera, lebo ludia podporuju zlodejov a klamarov.

mandzula
Dnes o 20:09
@anonym_b9ed9a

@anonym_b9ed9a svojou pasivitou podporujes podvod

anonym_913618
Dnes o 20:10
@anonym_b9ed9a

@anonym_b9ed9a preto to tak v našom štáte vyzerá, lebo väčšina sa nesťažuje, ani keď je v práve. Lebo sú to bojazliví ľudia bez názoru, slepo veria, nepreverujú, všetko im je dobré. 🐑

anonym_a9fac0
Dnes o 20:19
@katkazatka

@anonym_b9ed9a tebe to príde banálne? Veď je to primitívny podvod. V zdravotníctve kde tie peniaze mohli ísť na niečo dôležité. Preto to v tejto krajine tak vyzera, lebo ludia podporuju zlodejov a klamarov.

@katkazatka Deje sa to aj v zahraničí.

katkazatka
Dnes o 20:23
@anonym_a9fac0

@katkazatka Deje sa to aj v zahraničí.

@anonym_a9fac0 a to je ospravedlnenie? Tolerujeme to u lekarov, pravnikov, politikov... Je to teda OK?