Neprestávajúce bolesti hrdla
Ahojte opisem svoju situaciu. Rok po druhom porode, uz niekolko mesiacov bolesti hrdla. Bolest pri prehltani ako pri angine. Kultivacia zakazdym cista. Orl ze vraj tam nic nemam. Obvodny tiez nekomentoval iba vzal ster. Boli ma hrdlo tyzden potom dva dni pauza a potom znova. Teraz som mala 3dnove antb lebo na preventivke som mala crp 40 bez zjavnych tazkosti. Prvy den antb ma prestalo boliet hrdlo, Druhy den antb som zacala kaslat suchym kaslom na cca tri dni potom sopel hrdlo a produktivny kasel na dva tyzdne. Potom dva dni ok a zase ma zacalo boliet hrdlo. Stale cmulam nejake pastilky. Na imunitu beriem vselico, prestala som pit kavu. Chcela by som aj otuzovat ale to tiez ked vyjdem von bez salu tak ma ofukne a hned hrdlo/kasel. Crp mavam okolo 7-10 pravidelne.
Viem, ze casta chorobnost je bezna po porode a pri detoch v kolektive. No az takto? Doma casto vetram inhalujem vincentku zvlhcujem vzduch aj sa snazim obmedzit cukor.
Ma niekto podobne skusenosti? Je to uz dostacujuci problem na riesenie s imunologom? Pripadne myslite, ze si mam dat predpisat nejsky antiviroticky sirup? Ano viem, toto su otazky na obvodneho lekara len ten sa nejak neangazuje a lekari na taketo veci nemaju cas 🤷🏼♀️
Mňa veľmi často bolievalo hrdlo, kým som nebrala lieky na alergiu.
Skús si prečítať niečo o histaminovej intolerancii. Mňa síce hrdlo neboli, ale som už roky non stop zahlienena, zatekaju mi hlieny do hrdla a mám ho preto podráždene. Vždy na ORL sa ma pýtajú, či ma to hrdlo neboli, našťastie nie, iba mi vadia tie hlieny.
@martinka17 nepozorovala som ziadne typicke priznaky tak mi to nenapadlo. Mam aj helicobactera tal trabiace problemu pripisujem tomu. Ano zahlienena som vkuse mi zatekaju hlieny do nosohltanu a z toho potom kaslem. Dakujem precitam si
Skús si prečítať niečo o histaminovej intolerancii. Mňa síce hrdlo neboli, ale som už roky non stop zahlienena, zatekaju mi hlieny do hrdla a mám ho preto podráždene. Vždy na ORL sa ma pýtajú, či ma to hrdlo neboli, našťastie nie, iba mi vadia tie hlieny.
@martinka17 mas nejaku liecbu?
Mňa veľmi často bolievalo hrdlo, kým som nebrala lieky na alergiu.
@thereisabear beriem nasonex do nosa. Alergiu mam na nealergen. Napr zmeny tepla prach gym chemikalie atd. Vola sa to vazomotoricka rinitida 😂
@martinka17 mas nejaku liecbu?
@anonym_autor nie, sledujem čo jem, ak sa mi stav zhorší, dám si antihistaminiká pár dní.
Reflux
Z vlastnej skúsenosti odporúčam zubára. Mňa bolievalo hrdlo, tiež bolo všetko ok, dokonca ma bolelo tak, že som nebola schopná ani piť a na pohotovosti ma vykricala, že so zapálený hrdlom sa tam nechodí (nemali v Tom čase nikoho ani v čakárni). Crp som mala 85, tak sa pani doktorka skludnila. Dala mi ATB. Po dobrati pár dní pokoj a opäť. Až asi po roku som šla k zubárovi, začal ma bolieť zub. Urobil mi ct a v dasne, na dolnej strane som mala cystu na kosti. Vybrali mi ju, aj kosť, urobili augmentaciu....odvtedy mám pokoj. Minule na kontrole som sa pýtala u zubára, či má to hrdlo mohlo bolieť aj z toho a vravel, že samozrejme. Tak možno skús ísť na preventívnu