icon

Nesprávne dioptrie

21. jan 2022

Dobry den,bola som na klinike nechat si vysetri zrak,lekar mi nameral plusove jednotky,aj totozne osi,na citanie.Vokuliaroch a mi to lave oko akoby taha do vonka k vonkajsiemu kutiku,este aj zacervenanie som mala,tak zas nenosim...Doteraz mi vzdy namerali rozdielneo pol dioptrie,hoci male,ani som vtedy nenosila.Tak ja uzneviem...ci ist aj do optiky pomerat...Vdaka.

deti95060810
21. jan 2022

mám rozumieť tak že máš rozdielne oči v dioptriách? že ľavé má inú hodnotu ako pravé?
ak áno tak to nie je problém, ja mám ďaleko väčší rozdiel medzi dioptriami...

oktoberka
21. jan 2022

Kľudne si daj premerat zrak.
Keď mám byť úprimná,ja chodím na očné pravidelne. No dioptrie mi tam lekárka iba vytiahne zo stroja,nahodí sklíčka a rýchlo,rýchlo. Za 10minhotovo.
V optike má nechajú poprechádzať sa s nimi,majú viac času,čiže som tam aj polhodinu,kým sa uistil,že mi vyhovujú.

autor
21. jan 2022

@oktoberka aj my sme boli raz dva u lekara,tiez tak 10minut aj s pokecom a predpisom

autor
21. jan 2022

@deti95060810 neviem,doteraz som mala,zrazu nemam...

domka222
21. jan 2022

Mama si bola minule po nové okuliare. V optike zistili, že mala zle odmerané dioptrie od očného

lindous
21. jan 2022

Ja mám tiež lepšiu skúsenosť s meraním dioptrií u optometristu ako u očnej.. Skoro hodinu som strávila v optike, dokonca aj von ma poslal s tými skúšobnými sklíčkami... U očnej, keď mi len v rýchlosti prikladala jedny za druhými som si nebola hneď istá, s ktorými vidím najlepšie... Takže podla mňa to za skúšku stojí

kacena4
21. jan 2022

oci sa casom starntim 🙂 menia mne menia dioptrie cca kazde 2 roky neviem co znamena namerala, ale dioptrie sa skusaju po castiach pozeranim na tabulu a ona ti meni sklicka ktore ti viac vyhovuje

vulka
21. jan 2022

No v dnešnej dobe Ti oči pomerajú v každej optike. Tak skús tam.

autor
21. jan 2022

@lindous
@domka222 jasne,tak asi to budem brat do buducna tak,ze ocny pozrie komplexne a dioptrie skor optomerista.Viete aj odporucit konkretnu optiku-Ba a okolie?

autor
21. jan 2022

@kacena4 mne dal lekar vyskusat len jednickya jedna stvrtky plusky,taksommyslela,ze vychadza znejakeho merania,hoci...asi mi lentlak pozeral predtym,takze asi veru nemeral.