icon

Neudržím vetry po pôrode: Skúsenosti a rady

lienka_444
6. nov 2024

Chcela by som sa opytat mamiciek, ktore su po porode a maju podobnu skusenost, ze nedokazali udrzat vetry, po akej dlhej dobe a ci sa vam to vobec este niekedy upravilo. Stacilo vam posilovat panvove dno?

zuzinka888
6. nov 2024

Ak si cerstvo po porode tak je to normalne. Svaly dostali poriadne zabrat a aj ked to necitis je tam " svalovica". Do par dni by sa to malo napravit. A ano mizes posilovat dno ihned po porode.

lienka_444
autor
6. nov 2024

@zuzinka888 praveze problem je, ze uz su to 4 mesiace.

deti95060810
6. nov 2024

tak to je dosť dlho... určite spomenuť obvodnej, popr. gyn.

kitycat
6. nov 2024

Nechapem. Ved prdiet je normalny ludsky prejav. Nezmenila si skor stravu ze si to viac uvedomujes?

Znama takto pred frajerom neprdela a skoncila z toho na operacnom stole

bubuzu
6. nov 2024

@kitycat a ja zas chápem, prdieť je normálne, ale koľkokrát si si už napríklad v obchode nahlas prdla? Alebo počula niekoho prdnúť? Hmmm... Môže sa to ešte upraviť, ale napríklad ja s tým mám problém teraz po druhom ešte aj po roku. Niekedy je to lepšie a niekedy horšie. Pomáha obmedziť pečivo a strukoviny, aby jednoducho tých plynov bolo menej.

lienka_444
autor
6. nov 2024

@kitycat nie, tomu ver, ze nezmenila. Po porode som mala problem dobehnut aj na stolicu, teraz je to uz viac menej ok, ale vetry ostali. Proste to nedokazes udrzat a vyjde to same, pred porodom sa mi to v zivote nestavalo.

lienka_444
autor
6. nov 2024

@bubuzu a stalo sa ti to aj pri prvom? Je to hrozne, ja uz ani neviem, co este preto urobit, aby sa to zlepsilo.

iivancova
6. nov 2024

Máš správu 🙂

jazula
6. nov 2024

@lienka_444 Jednoznačne smer gynekologická fyzio, prípadne tvoj gynekológ. Je to vlastne forma inkontinencie, môže stačiť posilniť panvové dno ale aj nie, závisí od stavu. Mne to nepomohlo, bola som na operácii (prolaps pošvovej steny) a smerujem k reoperácii 🙄.

lienka_444
autor
6. nov 2024

@jazula a pomohlo to?

kitycat
6. nov 2024

@bubuzu nastastie ani raz, ale ked mam zaludok na vode, hlavne ked som len kocikovala, tak som proste prdela. Ale nikto ma nepocul 🙈
Pohybom sa crevo dava do pohybu a obcas ide aj plyn.
Vsak neprdime len tak zo srandy 😃
@lienka_444 mna to po porode strasne bolelo, velka potreba a to som mala cisar

lienka_444
autor
6. nov 2024

@kitycat nuz...co ja by som dala za cisarak, keby som vedela, co ma po porode caka...

kitycat
6. nov 2024

@lienka_444 ja som sa strasne bala porodu, trpim na hemoroidy a s dr som sa o tom bavila, ze porod tomu este moze dost uskodit... no babo rozhodlo za mna, neotocilo sa a este sa rozhodlo o mesiac skor. A som mu za to vdacna 🫣

jazula
7. nov 2024

@lienka_444 Podľa mňa by mi špecializovaná fyzio pomohla, ak by som tam išla včas. Problémy s prolapsom a únikom vetrov som mala hneď od pôrodu. Lenže môj gynekológ ma dva roky odpinkával, že to sa spraví samé…skončila som na plastikách pošvovej steny. Chvíľku bolo dobre, ale teraz mám rok od operácie a celé je to zasa uvoľnené a určite bude potrebná ďalšia operácia. Len tipujem, že už to bude niečo výraznejšie, nielen tie plastiky. Keby som od začiatku správne pracovala na posilnení panvového dna, snáď by to inak dopadlo. Samozrejme 100% záruku nemám a vlastne u mňa je to už jedno.