Neustála nádcha a upchaté dutiny. Čo môže pomôcť?
Ahojte, už dlhodobo mám nádchu. Spustí sa zo dna na deň z ničoho nič po zobudeni. Trvá 3-4 dni potom 2 dni pokoj a zasa to iste. Jedine cez leto nádchu nemám. Jar, zima, jeseň nonstop…. Nikdy som nebol chory… mal som perfektnú imunitu. Choroba možno raz za 5 rokov. A teraz toto. Z coho to môže byť? Ak aj cez leto nádchu nemám mám upchate dutiny, pukanie v ušiach pri prehĺtaní. Budem vďačný za každú radu, lekárka ma odbila že mám asi oslabenú imunitu nezobrala ani krv, na ORL len pozrela uši nič iné 🫣.
@anonym_autor orl mi uz nevedela rady a potom ma poslala na alergo a alergie na vsetko mozne, stromy, roztoce, jedlo atd.. a pritom len dutiny som riesila, vtedy som este nemala ziadne kozne problemy
@anonym_autor zlé trávenie, kvasinky... Skús každý deň konzumovať fermentované potraviny.
Alergia? Intolerancia mlieka?
Vyzera to na alergicku nadchu. Treba zistit na co si alergicky. Je to nutne zistit, aby si predisiel dalsim komplikaciam.
Pozri serafinbyliny.sk a hladaj vsetko k teme dutiny.
@anonym_autor ja som mala chronicky zápal dutín z mŕtveho zuba. Pomohla(zatiaľ) iba resekcia. Daj si urobiť rtg PND. Orl by tá mal poslať zadarmo alebo môžeš ísť aj ako samoplatca
Okrem toho mám aj vazomotoricku rinitidu. Je to zápal bodovej sliznice, ktorý spôsobujú napr prach, cigaretový dym, prekúrené miestnosti, zmena teploty, nejaké chemikálie. Pasujem sa s upchatým nosom už veľa rokov a naozaj veľa mi pomohlo konvickovanie a inhalácie. Skús yabro inhalovať regeneruje sliznice. Mám aj nasonex kortikoidy lokálne

skús alergológiu - alergia na prach, roztoče