icon

Neviem sa "dokopať" k strojčeku na zuby

janapeterjana
29. júl 2023

Ahojte. Celý život som skrývala svoje zuby, pretože horné jednotky nemám vedľa seba, ale jeden zub je čiastočne na druhom. Veľakrát som rozmýšľala nad strojčekom, ale bála som sa, nikdy som do toho nešla. Ale vravím si, nenastal už ten čas? Som na rodičáku, ideálny čas to poriešiť. Financie v podstate mám, hoci samozrejme mi je ľúto dať 5000 len tak, ale je to dobrá investícia, čo poviete? Neviem sa nejako dokopať. Stále je tu nejaké ALE. Že budem musieť stále niekde behať, že stále budem musieť niekomu nechať deti a pod. A tiež ma brzdí, že to si mám dať robiť v zubnej klinike kde chodím, alebo hľadať najlepšiu cenu? Som z BA.

sissy27
29. júl 2023

@janapeterjana krive zuby su povazovane za esteticku zalezitost, ale castokrat je to omnoho viac. Zle postavenie zubov moze mat sposobit napr. problemy s dychanim, nadmerne opotrebenie celustneho klbu, zubov, ak sa ti prekryvaju moze nastat problem s hygienou a osetrenim vzniknuteho kazu… to len tak narychlo co mi napadlo.
To, ze stale budes musiet niekam chodit - kontroly su raz za mesiac, objedna ta na presny cas, do polhodinky si vybavena. Ak je problem dieta - nuz odloz to po rd (toto by som zvazovala hlavne kvoli financiam). Ale dieta nie je neriesitelna zalezitost - stari rodicia, manzel, dobra kamoska, opatrovatelka…
A daj si to robit tam, kde maju zodpovedny pristup k pacientovi a k jeho liecbe. Nemusi to byt nutne najdrahsia klinika, ale nesla by som iba po najnizsej cene.

guudy
29. júl 2023

@janapeterjana ahoj, existuje dental monitoring, kedy si fotis progres zubov doma a cez appku sa poslu fotky zubarovi. Netreba teda chodit k zubarovi pri kazdej vymene dlah. Je to platena sluzba. Teda predpokladam, ze sa bavime o invisalign 🙂

ope321
29. júl 2023

@janapeterjana ahoj, ja by som sa najskôr poradila s tvojim zubárom. On ti odporučil strojček? Ak by ti povedal, že je to potrebné tak neváhaj. Ale keď už ti nerastú zuby, neprekáža ti to ani ťa to nebolí, ja by som do toho už nešla. Po prípade neskôr. A ak ti je ľúto tak určite hľadaj iné 🙂

mamelka
29. júl 2023

Ak sa ti zuby prekrývajú tak by som isla do toho. Ide aj o estetiku,ale aj čistenie budeš mat lahsie(po strojceku) so strojčekom je ústna hygiena ťažšia.
Termíny bývajú cca 1x do mesiaca, trvá tak cca 30min? Niekedy aj kratšie,že len gumičky sa menia, mam na stene dcéru aké mala zuby a v komentáre aj link aké som mala ja zuby. Neľutujem tie peniaze. A len tak sa usmiať s peknými zubami bol môj sen.
Zubárovi môžeš spomenúť, ale konzultácie aj tak najlepšie u celustneho

maminkadeticiek
29. júl 2023

Absolutne ta chcem povzbudit chod do toho!Mala som podobny problem,poprekrizovane zuby.Nosim neviditelny 5mesiacom a su lepsie o 70%.Za par tyzdnov su rovne.Som nadsena a sebavedomie na nezaplatenie.
Co sa ceny tyka urcite treba hladat.Su obrovske rozdiely.U nas v meste 4500,vo vedlajsom 15 min cesty 3300 uz vratane udrziavacieho.Mnohe kocky chvalia Brno amaju ceny ze 2800,co sa stale oplati,ak sa nemas problrm povozit.Cize chod do toho a ak cosi napis IP.