Nízký tlak a vyšší tep po výmene mitrálnej chlopne
Ahojte,
Prosim Vas mal niekto skusenost, že 3 týždne po vymene mitralnej chlopne ma pacient nizky tlak okolo 90-100/60-70
a vyšší tep okolo 90?
Príbuzný ma tento problém, inak sa cíti dobre, bolesti nemá ani nevoľnosti. Berie liek concor 2,5mg.
Ved to je celkom fain,,ja som si najskor z nadpisu ( este som neprecitala ani prvu etu)myslela ze hadam ze to bude extremne nizky tlak ..Pokial nema ziadne problemy po operacii je slusny,,Ak by problemy zacali,, smer mudr
@anonym_1755da skôr ma znepokojoval ten vysoký tep, že je až 90-98
Moja svokra bola po tejto operácii a tiež mala nízky tlak a zvýšený tep. Ostalo jej to až do konca, no žila po operácii ešte ďalších 30 rokov.
@patricia_11 Tiez som to mal podobne po oprave mitralky. Trvalo mozno aj rok kym tep klesol. Srdce je sval a musi sa prisposobit na nove prietoky a zataz ktore sa opravou naraz zmenili.
@patricia_11 Tiez som to mal podobne po oprave mitralky. Trvalo mozno aj rok kym tep klesol. Srdce je sval a musi sa prisposobit na nove prietoky a zataz ktore sa opravou naraz zmenili.
@miso555 ďakujem za info, môžem sa opýtať ako ste zvládali, resp. zvládate obmedzenia pri užívaní warfarínu? Je to veľmi náročné?
@miso555 ďakujem za info, môžem sa opýtať ako ste zvládali, resp. zvládate obmedzenia pri užívaní warfarínu? Je to veľmi náročné?
@patricia_11 warfarin je po vymene velmi dolezity. Mne sa prilis nedarilo nadstavit spravnu davku aj ked som dodrziaval dietu. Nastastie som ho uzival iba cca pol roka pretoze ja nemam chlopnu vymenenu celu ale iba opravenu.

Ved to je celkom fain,,ja som si najskor z nadpisu ( este som neprecitala ani prvu etu)myslela ze hadam ze to bude extremne nizky tlak ..Pokial nema ziadne problemy po operacii je slusny,,Ak by problemy zacali,, smer mudr