icon

Obavy z kolonoskopie: Ako prebieha a môže ublížiť?

laura19197198
30. mar 2026

Ahojte, čaká ma tento týždeň kolonoskopia. Mám z toho úplne stres ako to prebehne a bojím sa toho, keď náhodou sa odstraňujú polypy, či to nemôže niečo poškodiť alebo nejako ublížiť 🫣 čaká v najbližšej dobe tiež niekoho kolonoskopia? Odstraňovali vám polypy počas kolonoskopie? Ďakujem 🙏🏽

simsalabim
30. mar 2026

@laura19197198 manzelovi odstranovali. Vobec to necitit.

anonym_2e74db
30. mar 2026

Však sa daj uspať a budeš mat kľud

billy_jean
30. mar 2026

Áno, polypy sa odstraňujú počas kolonoskopie najčastejšie polypektonickou slučkou. Chodím na kolono pravidelne a vždy keď je polyp, odstráni sa a pošle sa na histológiu. Samotné odstránenie polypu vôbec necítiš.

marianarem
30. mar 2026

@laura19197198 Moja mama bola pred 2 tyzdnami a odstranovali jej polyp. Dala to uplne v pohode, ziadna anestezia. Jedine ta dieta pred a po jej velmi nevyhovovala, po odstraneni polypu su tam potom nejaky cas vacsie dietne obmedzenia ako ked sa neodstranuje, ale nic nezvladnutelne.

anonym_510f36
30. mar 2026

Urcite si daj anestezu. Mne to robili bez a tak strasne to bolelo, ze sa ani daleko nedostali, museli sme to ukoncit.

ivik4
30. mar 2026

Ja uz jedine v anesteze a ano odstranovali mi. Chvalabohu nic sa nestalo ale ano poznam pripad ( spoluleziaca) ze to dobre zial nedopadlo. Ani by som bez uspatia neskusala, len by som skodu narobila tym ako to boli a ja sa vrtim a zjapem ( raz uz skusali ).

bg92
30. mar 2026

najhorsie na kolono je dieta a prehanadlo, zakrok so sedaciou je ok.

gelifil
30. mar 2026

hlavne nech to robi odbornik...pocula som, ze boli len chudych

anonym_e7be19
30. mar 2026
@gelifil

hlavne nech to robi odbornik...pocula som, ze boli len chudych

@gelifil to nie je pravda, ja teda som normálna, ale mňa to bolelo. Nie som určite chudá.

anonym_1ba181
30. mar 2026

@laura19197198 ano, mozu ublizit, ked to robia nesikovne. Bola som, uspali ma, a vsetko OK. Radim ti, necitaj. Cim viac budes citat, tym viac sa budes bat. Rizika mas pri kazdom zasahu do tela. A urcite to nie je pravidlo, ze sa nieco MUSI stat.

rybka1985
30. mar 2026

Mňa to čaká zajtra.

anonym_287b4f
30. mar 2026

Áno bolo tu pred polrokom pruser, že pacientom naliali do čreva formaldehyd a niektorí skončili s vyvodom.

anonym_64c520
30. mar 2026
@anonym_287b4f

Áno bolo tu pred polrokom pruser, že pacientom naliali do čreva formaldehyd a niektorí skončili s vyvodom.

@anonym_287b4f to je strašné

anonym_fc678b
30. mar 2026
@ivik4

Ja uz jedine v anesteze a ano odstranovali mi. Chvalabohu nic sa nestalo ale ano poznam pripad ( spoluleziaca) ze to dobre zial nedopadlo. Ani by som bez uspatia neskusala, len by som skodu narobila tym ako to boli a ja sa vrtim a zjapem ( raz uz skusali ).

@ivik4 Prosím Ťa spoluležiacej sa čo stalo, ak sa smiem spýtať? Mňa kolono čaká v stredu a mám obrovský strach. Idem do narkózy, ale aj tak sa bojím následkov a poškodenia čreva.

anonym_6191d9
30. mar 2026

Pohľadaj si staré témy, je ich tu cca 50. Dozvies sa vsetko

anonym_6cda2f
30. mar 2026

@laura19197198 Aj môjmu manželovi odstraňovali a necitil nič. Je to úplne bezpečné neboj sa. Ja som mala také stresy po takmer 30tich rokoch mojej traumy a chvalabohu pichli mi injekciu a nepamätám.si s toho nič!