Odmietnutie lekárskeho úkonu/vyšetrenia
Stalo sa vám niekedy, že ste odmietli niečo (ďalšie vyšetrenie alebo hneď úkon v ambulancii) u lekára alebo v nemocnici?
Ak sa tak stalo z akého dôvodu to bolo ? A ako reagoval lekar ?
Zubar mi chcel vytrhnúť zub. Nesúhlasila som. Išla som k inému. Ten mi ho zachránil, hoci to bolo dosť finančne náročné
Áno odmietla som kyretaz chchela som dať šancu samocisteniu ..nakoniec som na kyretazi skončila o 6 týždňov neskôr.
Odmietnuť sa môže všetko - vyšetrenie , rôzne odbery, hospitalizácia, prevoz sanitkou /záchrankou. Lekár je povinný oboznámiť človeka s nasledkami, keď niečo odmietne aby si bol pacient vedomí, čo ho čaká (progres ochorenia, zhoršenie stavu atď)
áno, keď som bola tehotná, lekár vypísal lajstro na 3 strany, ktoré som podpísala a keďže bol manžel v čakárni, tak zavolal na podpis aj jeho. urobil všetko preto, aby ma presvedčil, bol z toho/zo mňa nešťastný, pamätal si ma aj o rok keď som prišla na preventívku, hneď sa pýtal, či všetko dopadlo v poriadku 🙂
Jasne, nemusis so vsetkym suhlasit co ti lekar naordinuje. Staci podpisat papier, ze s tym nesuhlasis.
Odmietla som prepichnutie nosa ... nevidela som na to dôvod,vedela som,že to zvládnem aj bez toho...
Môže lekár/zdravotnicky personál aj donútiť pacienta k vyšetreniu či odberu?. Ako je potom možné, že pútajú ruky v nemocnici pri infuzii? Veď človek s tým asi nesúhlasí.
Rozdiel je v tom, že pacient pri hospitalizácii podpisuje súhlas s liečbou a ta zahŕňa infúzie a všetko podobne, čiže v tom momente ako to popíše, súhlasí s vyšetreniami, odbermi a pod. A fixuju sa ruky aj delirantom ktori su agresívni, ľuďom ktorí su nepokojní a mohli by sebe alebo personálu ublížiť a tak ďalej
Ide ti aj o nejaku konkretnu situaciu alebo je toto opat raz diskusia na rozputanie hadok o tom ako su lekari a cely nas zdravotnicky system strasny a mame sa vsetci liecit prirodnou medicinou?
@lenka188 zas nefantarizuj a nenamýšľaj si. Zdravotníctvo je také aké je, každý má nejakú skúsenosť dobrú či zlú. O to tu ale nejde a nikde nič v tejto diskusii nie je o tom ani zmienka kydania na lekárov a odkázanie na prírodnú medicínu.
Nikde v diskusii nie je ani napisane, o co kontretne ti ide. V jednej otazke sa pytas, ci mozes odmietnit vysetrenie. Ked ti odpovedaju, ze mozes, tak sa zasa zacnes pytat preco ludom privazuju ruky. Tak by bolo vhodne napisat, o co ti ide a nebude priestor pre fantazirovanie a domyslanie si. A mozno dostanes aj odpovede relevantne k tvojmu problemu (ak nejaky je).
Môj odmietol "liečbu" od dr, ktorá do neho iba pchala drahé lieky, ktoré mu nepomáhali. Vypýtal si výmenný lístok k fyzioterapeutovi, začal cvičiť a už je fit. Doktorka zapísala odmietnutie liečby do karty a samozrejme bola zdutá, to je všetko ...
Ja som odmietol predpísané lieky. V aplikácii poisťovne v mobile prichádzali správy, že predpísané lieky sa navzájom "bijú" čiže kontraindikácia. Usilovný lekár a jeho pomocníčky dozorkyne (schválne nepíšem zdrav.sestry) iba prepisovali ordinované lieky zo stavu pred rokom keď som bol reálne chorý a liečbu som potreboval a neunúvali sa skontrolovať stav či sa vôbec zlepšil. Samozrejme veľká urazenosť okolo odmietnutia, tak som sa prepol do "hašterivého módu" 🙂 Ale myslím že po 2 mesiacoch keď sa mi stav nezhoršil som asi konal správne (napr.načo užívať donekonečna Nolpazu proti zvýšenej žalúdočnej kyseline, keď som sa z toho už dostal?) A boli ďalšie veci.
Farmakomafia tu vládne jedna radosť len nech ľudia do seba lieky tlačia aby mali zisky. Často je ale najúčinnejší liek ten nenápadný a lacný ako ten na ktorý treba doplácať.
odmietla som pri pôrode oxytocín , opakovane. Porodila som normálne, spontánne. Žiadne urýchľovanie . A aj tak mal pôrodník uštipačné poznámky , že keby si takto každý ordinoval , tak načo by oni boli . A potom som ho počula ako už mešká , že mal byť niekde na nejakej oslave.

samozrejme že môžeš akékoľvek vyšetrenie odmietnuť....je už na lekárovi aby ti vysvetlil plusy a mínusy vyšetrenia či úkonu.....dôvod na odmietnutie môže byť rôzny - cez strach až po bolesť pri vyšetrení.....