icon

Opakujúce sa tráviace ťažkosti po jedle

Včera o 05:39

Ahojte.
Zacalo sa to pred 5týždnami.Bola som v praci,celý den som pila kavu z termosky,jedlo som mala pecivo a debrecinsku bagetu.poobede doma ma 3krat prehnalo a odvtedy sa neviem dostat z toho.Dala som si mini dietu.Dalsí týžden som mala pecenú kacku a hranolky(bola to nedela si pamatam) a v ten istý den ,teda vecer sme isli do mekáču a potom ma zase prehnalo,raz.tak zase dieta,kuracie maso,ryža,banan....a ked už stolica je dobre,tak vzdy v jeden den v týždni ma preženie.
Napríklad minulý týžden mala som aj kysnuté pecivo,ved už stolicu som mala ok,v pondelok a utorok som mala kura na smotane a v stredu pečené kuracie stehna a ryzu,ale ani som to vsetko nezjedla,to maso mi vobec nechutilo a pridem domov a prehnalo ma.ale nie tak,že vodova stolica,skor typ 5-6.v nedelu teraz som robila fasirky a zemiakovu kasu,stolica bola rano aj poobede.vcera rano som stolicu nemala a v praci som jedla kaizerky,na obed tie fasirky a potom som si dala jeden velký banan a už som citila dost plné brucho a ked som prisla domov,tak stolica 5-6 a potom druhýkrat už bola taká typ 5,makké kúsky.
Zacala som užívať Biopron forte,ale nie pravidelne.Musím s tým zacat.
Všade googlim,ano,stale sa sledujem a myslim na rakovinu,priznaky a podobne.Bojím sa,som v strese z toho.Bojim sa ist k dr.
Krv v stolici nemam(teda takú viditelnu),nechudnem,nie som slaba,ale čo ak......
Neviem,mám ešte pockať mesiac že či sa to takto bude dalej ťahať?Mali ste niekto takyto problem?Dakujem

autor
Včera o 05:48

Ešte si akoby citim(vnímam) hrube crevo po bokoch,taký pocit.a vcera a teraz rano vnimam zvuky a prelievanie criev.

anonym_e21d5b
Včera o 06:01

Prepáč mňa prehnalo už len z toho, čo čítam. Kačka a hranolky, mekáč, kysnuté pečivo, kura na smotane, pečené stehná, fašírky, pečivo... veď ty si ničíš žlčník, pankreas, pečeň a žalúdok. Kde je ovocie, zelenina? Vieš čo je diéta? Že jeden deň neješ nič iba piješ čaj a máš čierne uhlie alebo endiex, potom druhý deň pridáš vývar a suchý niekoľko dňový rožok alebo sucháre a na tretí deň si dáš banán, alebo výživu apd. Ty dlhodobo zaťažuješ svoje trávenie a ono už nevládze. Daj si odľahčovací týždeň, bez vyprážaného, bez pečiva a bez mlieka- mäso na vode, na pare, ryža, vývar, piškóty, sucháre, jablko s mrkvou. Pridaj spomínané probiotiká a niečo na regeneráciu pečene.

autor
Včera o 06:13
@anonym_e21d5b

Prepáč mňa prehnalo už len z toho, čo čítam. Kačka a hranolky, mekáč, kysnuté pečivo, kura na smotane, pečené stehná, fašírky, pečivo... veď ty si ničíš žlčník, pankreas, pečeň a žalúdok. Kde je ovocie, zelenina? Vieš čo je diéta? Že jeden deň neješ nič iba piješ čaj a máš čierne uhlie alebo endiex, potom druhý deň pridáš vývar a suchý niekoľko dňový rožok alebo sucháre a na tretí deň si dáš banán, alebo výživu apd. Ty dlhodobo zaťažuješ svoje trávenie a ono už nevládze. Daj si odľahčovací týždeň, bez vyprážaného, bez pečiva a bez mlieka- mäso na vode, na pare, ryža, vývar, piškóty, sucháre, jablko s mrkvou. Pridaj spomínané probiotiká a niečo na regeneráciu pečene.

@anonym_e21d5b tak vies mne sa to odstartovalo ako som písala,tá kava,debrecinska bageta.....potom par dni ,kým sa stolica dala do poriadku,som jedla ryzu len,zemiaky varene a kuracie prsia,ale ked už bolo ok,tak som to zabila s kačkou alebo takým iným jedlom a zase ma prehnalo.....ale mne nikdy nerobilo problem,že mekač alebo hranolky a kačka,alebo kysnuté....dobre,nafuklo ma obcas ale neprehnalo....alebo to u seba viem,že kapusta,hocijaké jedlo z kapusty ma zduva a preženie,preto kapustu moc nerobím,alebo kura na smotane,alebo iné jedla so smotanou ma tiež zvyknú prehnať ale mala som už chuť na nieco iné ako ryza a chude maso.....a vzdy ked ma prehnalo,mozno den/dva a bola som ok a toto sa taha ......

anonym_e21d5b
Včera o 06:14
@anonym_autor

@anonym_e21d5b tak vies mne sa to odstartovalo ako som písala,tá kava,debrecinska bageta.....potom par dni ,kým sa stolica dala do poriadku,som jedla ryzu len,zemiaky varene a kuracie prsia,ale ked už bolo ok,tak som to zabila s kačkou alebo takým iným jedlom a zase ma prehnalo.....ale mne nikdy nerobilo problem,že mekač alebo hranolky a kačka,alebo kysnuté....dobre,nafuklo ma obcas ale neprehnalo....alebo to u seba viem,že kapusta,hocijaké jedlo z kapusty ma zduva a preženie,preto kapustu moc nerobím,alebo kura na smotane,alebo iné jedla so smotanou ma tiež zvyknú prehnať ale mala som už chuť na nieco iné ako ryza a chude maso.....a vzdy ked ma prehnalo,mozno den/dva a bola som ok a toto sa taha ......

@anonym_autor ako hovorím, nie jeden deň, ale zmena na pár dní na týždeň. Ak by ti naozaj záležalo na vlastnom zdraví, tak sa stravuješ inak. Ale nezáleží ti vôbec, čo ti mám povedať. Poznám ľudí, čo v 30tke mali karcinóm hrubého čreva. A pamätaj, že nežiješ preto, aby si jedla, ale naopak.

autor
Včera o 06:19
@anonym_e21d5b

@anonym_autor ako hovorím, nie jeden deň, ale zmena na pár dní na týždeň. Ak by ti naozaj záležalo na vlastnom zdraví, tak sa stravuješ inak. Ale nezáleží ti vôbec, čo ti mám povedať. Poznám ľudí, čo v 30tke mali karcinóm hrubého čreva. A pamätaj, že nežiješ preto, aby si jedla, ale naopak.

@anonym_e21d5b ved toho sa bojim,budem mať 40r a či to už nie je nejaký ten príznak.....vsak aj herec ,čo teraz umrel Van Der Beek,tiež že si myslel,že to má z kavy,že sa mu zmenila stolica a bum,rakovina.

anonym_0731a0
Včera o 06:26

velmi zle sa stravujes, mimochodom moj muz tiez tak letel par dni dozadu po kupenej bagete, treba jest normalne veci

tuppuk
Včera o 06:28

po tomto vsetkom by prehnalo pravdepodobne kazdeho 😀 ja sa zase az tak velmi necudujem.

autor
Včera o 06:33
@anonym_0731a0

velmi zle sa stravujes, mimochodom moj muz tiez tak letel par dni dozadu po kupenej bagete, treba jest normalne veci

@anonym_0731a0 ale mne predtým bagety nevadili,alebo ked ma zvyklo prehnať z nejakeho jedla,trvalo mi mozno den,dva a bola som ok,stolica vsetko ok a fungovala som normalne dalej,jedla hocičo.....ale toto teraz .neviem prečo sa to ťahá....

anonym_e21d5b
Včera o 06:42
@anonym_autor

@anonym_0731a0 ale mne predtým bagety nevadili,alebo ked ma zvyklo prehnať z nejakeho jedla,trvalo mi mozno den,dva a bola som ok,stolica vsetko ok a fungovala som normalne dalej,jedla hocičo.....ale toto teraz .neviem prečo sa to ťahá....

@anonym_autor a teraz čo s tým chceš robiť? Vidíš, že tvoje trávenie je preťažené, že ti jednoducho nezdravé jedlo vadí a ty nič nezmeníš, lebo ty nebudeš jesť viac ako jeden deň chudé mäso? Rozumieš tomu, že choroba tráviaceho traktu môže vzniknúť kedykoľvek? Že to, že ti to predtým nevadilo neznamená,že ti to nebude vadiť teraz? Crohnova choroba, diverkulitída, syndróm dráždivého čreva, celiakia, intolerancia na laktózu, žlčníkové kamene, pankreatitída, gastritída, polypy v čreve.. to všetko vzniká počas života aj našou životosprávou. Nielen tým, ale hlavne tým.

anonym_0dcf24
Včera o 06:55

Toto je aká fejkova tema! Neexistuje, aby sa niekto stravoval takto priserne 🫣

autor
Včera o 07:00
@anonym_0dcf24

Toto je aká fejkova tema! Neexistuje, aby sa niekto stravoval takto priserne 🫣

@anonym_0dcf24 žiadny fejk.nepotrebujem vytvarat fejkové diskusie.chcela som poradiť.

anonym_e21d5b
Včera o 07:05
@anonym_autor

@anonym_0dcf24 žiadny fejk.nepotrebujem vytvarat fejkové diskusie.chcela som poradiť.

@anonym_autor a čo si chcela poradiť? Veď ti tu všetky píšeme radu a svoj názor, čo si čakala?

luciaruz
Včera o 07:06

Veta "bojim sa ist k doktorovi" ma neskutočne vytáča. Ked tam nejdes, tak ti zatial nic neni?🤦🏻‍♀️ a takto ludia prehupnu zo zaciatocnej rakoviny do ťažkej. Len preto, lebo to neriešili vcas. Gratulujem tomuto typu rozmýšľania. Chod okamžite na gastro a prestan žrať sprostosti.

autor
Včera o 07:15
@luciaruz

Veta "bojim sa ist k doktorovi" ma neskutočne vytáča. Ked tam nejdes, tak ti zatial nic neni?🤦🏻‍♀️ a takto ludia prehupnu zo zaciatocnej rakoviny do ťažkej. Len preto, lebo to neriešili vcas. Gratulujem tomuto typu rozmýšľania. Chod okamžite na gastro a prestan žrať sprostosti.

@luciaruz ano,bojim sa.pred 3rokmi mi umrel otčim na leukemiu,takže ano bojím sa.citala som,že ked už su nejaké priznaky rakoviny creva,tak už je to pokrocile stadium. poslala,alebo teda odporucila si ma na gastro,takže usudzujem,že by si si mohla myslieť,že tieto moje problemy,by už mohli niečo znamenať......i ked ja to oddialujem...vedomky,nevedomky.....

anonym_e21d5b
Včera o 07:19
@anonym_autor

@luciaruz ano,bojim sa.pred 3rokmi mi umrel otčim na leukemiu,takže ano bojím sa.citala som,že ked už su nejaké priznaky rakoviny creva,tak už je to pokrocile stadium. poslala,alebo teda odporucila si ma na gastro,takže usudzujem,že by si si mohla myslieť,že tieto moje problemy,by už mohli niečo znamenať......i ked ja to oddialujem...vedomky,nevedomky.....

@anonym_autor myslíš si, že tvoje problémy patria na ortopédiu?

alenamihal
Včera o 07:22

Strava je hrozna..necudujem sa ,ze mas to co mas...ak budes takto pokracovat s takou stravou,tak nedobre skoncis...smer Gastro ...MOZNO ti zacali alergie na neake jedlo... treba nasadit zeleninu,ovocie vlakniny,bielkoviny a protein a bude to aj tvojim vekom,takze je cas urobit velku zmenu so stravou... vek je iba cislo ,ale telo ti da vediet,ze nieco nie je v poriadku..urob si test na HELIKOBAKTERIU...

luciaruz
Včera o 07:29
@anonym_autor

@anonym_autor no ze ti dakto umrel mas o dovod navyse. Ja by som tam uz davno bola. Aaaah jaaaj 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

bg92
Včera o 08:43

Ak doktor nie tak ziadna rada nebude. Googli si dalej

anonym_b833cc
Včera o 09:40

Ja som mala podobný problém pred dvoma týždňami. Ale mňa bolel žalúdok. Kedysi som mohla zjesť čokoľvek, ale so zvyšujúcim sa vekom (mám len 38) už moje telo odmieta nezdravé jedlo 😅 takže posledný týždeň jem tortilly, kuracie mäso alebo tofu, kopec zeleniny k tomu. Prípadne ryžu s mäsom a zeleninou. Je to ťažké, ale snažím sa nejesť blbosti. A probiotiká užívam pravidelne dlhodobo. Ale ak sa ti to nezlepší ani diétou a rozumnou stravou, tak smer lekár.

anonym_034d8c
Včera o 10:01

@anonym_autor tebe je zle a chodis do Mekacu a jes kacku? si delas prdel Cecilko?

anonym_034d8c
Včera o 10:02
@anonym_autor

Ešte si akoby citim(vnímam) hrube crevo po bokoch,taký pocit.a vcera a teraz rano vnimam zvuky a prelievanie criev.

@anonym_autor tebe sa tam prelieva mozog.

januska12323
Včera o 10:07

Začni sa stravovať zdravo a nie mekac, kačka s hranolkami keď ti to nerobí dobre. Ale dlhodobo nie len týždeň. Ak ti niečo je návšteva lekára to len potvrdí, nezačne choroba keď tam pôjdeš.