Operácia oči a vaše skúsenosti
Boli ste? Kde? Ako to prebiehalo? Co vas to stalo? Preplaca nieco poistovna? Dakujem.
@cistko sestra bola pred zhruba 9 rokmi . Vtedy polovicu preplácala myslím že nadácia Markíza, ale nie som si istá.Iba viem že platila polovicu. A vidí supeeer .Oveľa ,oveľa lepšie. Možno aj za roh 🙂
@anjelik0907 aj moj priatel to vtedy vyuzil, ale dnes uz opat nosi okuliare
@liz_lemon áno? no sestra má zrak fakt ako orol 🙂 keby som sa nebála aj ja idem ...
@anjelik0907 nema sice uz tie dioptrie, co predtym, ale okuliare musi nosit, dalsiu operaciu mu ocna neodporucala, ale mozno je to preto, ze denne je asi tak 15 hodin pri kompe, lebo vsetci, ktori mali operovane oci, tak vidia bez problemov
@anjelik0907 aj brat bol cca pred troma rokmi a prepalcala mu dovera mali nejaku akciu ale neviem ako to funguje teraz...nasi mi navrhli ze ked zaplatili jemu tak zaplatia aj mne tak hladam najlespie riesenie, no aj tak si myslim ze ma to vyjde viac ako jeho 😖
@anjelik0907 nemusíš sa báť.to nič nie je.fakt
@galaxy 🙂
prosim vas len by ma zaujimalo ako dlho to trva a ci je to bolestive
absolvovala som patnásť rokov do zadu a nelutujem 😉 stiahli mi to na nulu, trvalo to chvilku ale tri dni na to bolesť, rezanie, štipanie... brrr ale stalo to za to 🙂 dodnes vidím dobre aj ked na soferovanie už okuliare budem potrebovať, ale určite nie take vysoke dioptrie.. a za tie roky bez okuliarov to stálo 🙂
Ja to mam uz tiez za sebou, samotna operacia nebolela, ale tri dni potom boli pre mna strasne. Ale to mam uz za sebou a ked porovnam zivot pred operaciou, podstatne sa mi zjednodusil. Lutujem, ze som nesla skor.
ja vaham len sa bojim tej bolesti
@cistko ja som bola na tento zakrok pred 12 rokmi cca, teraz sa to robi uz uuuplne inak, modernejsie, setrnejsie.... samotny zakrok trva par minut...len predtym je potrebne dobre rozkvapkat oci, polhodinu cakat a tak... mne robili najprv jedno oko a po tyzdni druhe...teraz sa robia uz obe oci naraz... bolest bola, ako keby som mala nejaku smietku v oku, ale ked mas moznost cca dva dni viacmenej prespat a nenamahat oci, tak sa to da zvladnut, ja som fungovala na liekoch proti bolesti...len co je neprijemne, ze si musis pravidelne kvapkat do operovaneho oka kvapky... tie nestipu, nic...len je to neprijemne otvorit to oko.... ale po troch dnoch som uz aj zabudla ze mi ho operovali, druhe som zvladala o dost lepsie 😉
No a zrak mam ako orol, este vzdy, chvalabohu 😉 Mne to stiahli z -10 na 0, takze nelutujem 😉
@cistko absolvovala som pred 6 rokmi, korekcia 5,5 na 0, teraz sa mi trochu opäť zhoršil zrak na 0,75. Som veľmi spokojná. Pozor, pretože všetko závisí od organizmu, hlavne ako prebieha proces hojenia jaziev, je to individuálne. Zákrok nie je bolestivý, trvá cca 20 min. Treba počítať s 1 týždňom PN. Prvý deň pálivé, ale znesiteľné bolesti, svetloplachosť, kvapky značne stav uľahčujú. Druhý, tretí deň bolesti podstatne menšie. Videnie spočiatku hmlisté, ale druhý týždeň som už bežne fungovala. Zrak sa mi ustálil tak cca po 2 mesiacoch. Okuliare som nosila od 10 rokov a nenávidela som ich, šošovky som veľmi zle znášala, tá operácia bol môj sen a sledovala som vývoj týchto zákrokov od prvých operácií v Rusku 🙂 pred 25 rokmi
Teraz je už medicína na takej úrovni, že aj bolesti sú len minimálne a výsledok perfektný. Treba si však pripraviť peňaženku, ceny išli hore...

@cistko aka operacia oci? myslis laser? poistovna nepreplaca nic