Oplatí sa mať zubný strojček po štyridsiatke?
Žienky zaujímaju ma vaše skúsenosti a názory či sa oplatí ísť do strojčeka na zuby aj v 40+?
Som od Trnavy, mám 4 deti, konečne mám trvalú prácu po RD a čo-to sa mi podarilo nasporiť.
Neriešila som to doteraz lebo kolotoč okolo detí domácnosť nebol čas na seba a vlastne ani peniaze nazvyš.
Teraz je čas na mňa a začala som riešiť svoje zuby.
Pomohlo by mi z dôvodu zvýšilo by mi to sebavedomie a mohla by som konečne usmievať sa bez hanby. Tiež moje deti by mali peknú maminu a vyrovnanu sebavedomú.
Len či na to už není neskoro?
Ja mam v okoli par ktory si obaja dali strojcek ked mali 40 rokov. Ale asi zalezi v akom stave mas zuby.
nie je neskoro, minimalne chod na konzultaciu a prever svoje moznosti. mala som strojcek ako 36rocna a par x som u Mudr stretla pani urcite po 60tke, ktora ho mala tiez.
Samozrejme že to má zmysel, zuby sú naša vizitka v každom veku.
Áno oplatí sa- mala som kolegyňu mala tesne pred 40tkou a dala si strojček ten rozdiel je zjavný a ako hovoríš ide aj o to ako sa cítiš- neskončil Ti predsa život, treba investovať aj do seba, hlavne keď si teraz venovala svoj čas hlavne detom 😊👍🏻
Ahoj, na starostlivosť o zuby nikdy nie je neskoro. Aj keď to potrvá, budeš mať to, čo si praješ. Aj zubná hygiena sa lepšie robí na rovných zuboch. Nájdi si spoľahlivého lekára (podľa referencií) a choď si za svojim snom.🍀
Kamarátka išla do strojčeka, keď mala asi 35. Zuby krásne, no po pár rokoch sa jej to začalo vracať, aj keď nosila aj potom stále nočný. Aj deťom sa odporúča začať čím skôr, aby bola šanca na trvalejšie pekné usporiadanie zubov.
Podľa mňa pýtať sa tu je zvytočné, nik nepozná stav tvojich zubov. Mne zubárka povedala, že by som musela dať preč minimálne 6 zubov, a to som myslela, že to nie je tak zlé. A to som v detstve strojček nosila a o 2 stoličky som pre to už prišla.
Ahoj určite sa to oplatí, polial mas uz aj osmičky vonku a netreba ti ziadny trhať. Kamoska si dala ten neviditeľný v 35 a nebadane. Podľa mňa je 40tka ako druhý dych. Pokial zdravie slúži, mas ešte veľa energie a chuť žiť. Taka "druhá mladost" 🙂 určite chod do toho.
V hladiska sebavedomia a ulahcenia hygieny urcite ano, to bez ohladu na vek. Daj si vsak stav posudit lekarom, ten ti najlepsie povie, co to bude realne obsahovat, a podla toho sa zariad.
Kamoska si dala strojcek az po 40tke, nechapem, preco to tak dlho odkladala, je to slobodna zena a nemala pekne zuby ani usmev, ale uz vidno riadny rozdiel. Zuby su nase vizitka.
Jasne, ja mam 43 a koncim invisalign. Som nadsena.
Nosila som 1,5 roka invisalign. Teraz som skončila. Mam 44. Stálo to za to.
Ano oplati, brat si daval strojcek v 43r, a teraz ma pekne rovne zuby,ma 45r
Chod do toho 🙂
Ďakujem za názory. A vedeli by ste mi aj odporučiť ku komu ísť kto sa zaoberá so strojčekmi, čeľustny ortopéd alebo podobne? V Trnave a blízkom okolí
Asi jedno v akom veku skor ako moc to treba. Mne jeden zub trochu trci keby to bolo viac zubov tak to riesim . Ale pri 4 detoch si to zasluzis aj keby len jeden zub bol problematicky. Konecne aj sebe dopraj Aj ked je to drahe. Ked to treba k usmevu bez hanby tak to stoji za to.
Chápem ťa, lebo ja dlho o tom uvažujem tiež. Ja mám celkom pekne zuby, rovné, žiadne mostíky, ale neskôr sa mi urobila medzera medzi prednými zubami, zrejme preto, že mi nevyšli vôbec horné päťky a potom v neskoršom veku sa mi zuby poposuvali. Skôr by mi nevadilo, keby boli zuby trocha krivšie ako tá medzera...Vadí mi to naozaj...a keď vidím fotky za mlada... tá medzera veľa robí...no ale sú to neskutočné peniaze
@handykate Koľko máš rokov a ideš do toho?
mam 48 rokov. Mam neviditeľný strojček Spark.
@margareta15 O tom som ešte nepočula, to je aký strojček?
Keby boli financie aspoň trocha nazvýš, neváham. Uvidím, ako sa bude tento rok dariť. Keď stále čosi treba..mám 46
to isté ako invisilign, len iný výrobca.

Ja neviem. V mojom okoli (aj ja sama), máme vytrhnuté už nejake trvalé zuby. Mala som pekne rovne ale uz kvôli chýbajúcemu zubu mám medzierky medzi zubami. Veľa ľudí má mostíky a neviem čo. Ak nemáš peniaze nazvyš, vyrovanie ti stačiť nebude, nakoľko ta investícia do zubov sa bude iba zvyšovať...môj názor