icon

Pálenie očí, podráždenie nosnej dutiny, ekzém

mm27
16. jan 2023

Dobrý deň,
chcela by som sa informovať ohľadom situácie, ktorá sa mi stala na byte; jedná s o 1,5 zrekonštruovaný byt, kde bývam už 3 roky. Po novom roku som prišla z dovolenky (7 dní) a začali mi vznikať zdravotné problémy (alergia by to nemala byť), ktorú mám iba u seba na byte (primárne v obývačke, ktorá je spojená s kuchyňou; v iných interiéroch ako napr. v práci alebo v exteriéri nepociťujem zdravotné problémy ). Už cca 16 dní pociťujem pálenie očí, podráždenie nosnej dutiny, robia sa mi ekzémy na ruke a dostávam pocitovo ako keby statické šoky elektrinou. Myslela som si, že to môže byť pleseň, ale merala som si vlhkosť vo všetkých miestnostiach a dosahuje referenčné hodnoty od 30 do 60 % a zároveň nikde som ju ani neidentifikovala. Dala som vyčisť byt ozónom, ale ani to nepomohlo. Nestretla sa niektorá s takouto situáciu?

viestta
16. jan 2023

Suchy vzduch vysusuje sliznice, je vacsia pravdepodobnost vzniku statickej elektriny v odevoch, na rounych povrchodch. Zvys vlhkost v obytnych priestoroch, problemy ustanu

mm27
autor
17. jan 2023

Ďakujem za radu, ale vlhkosť/suchosť vzduchu si merám vlhkomerom a mám ju v idealnách referenčných hodnotách od 30% - do 60% v rámci všetkých miestností.