Panické ataky a úzkosť: Ako ich zvládať?
Ahojte, cítim, že sa musím s vami podeliť, lebo už na to sama nestačím… 😔
Už niekoľko dní mám panické ataky a silnú úzkosť, ktoré sa prejavujú tlakom pri srdci, stuhnutým chrbtom, neustálym adrenalínom a vyčerpaním. Predtým sa mi ataky objavili občas a potom zmizli, ale teraz ich mám od rána, keď vstávam, až do večera, keď idem spať, a cítim sa úplne vyčerpaná, niekedy mám pocit, že to nevydržím.
Berem Lexaurin raz denne už dva roky, a aj napriek tomu telo reaguje takto silno. Po atakách cítim slabosť, malátnosť a vyčerpanosť, aj keď tep a saturácia sú úplne normálne.
Cítim sa stále v strehu, ako keby som nemohla vypnúť, a je to veľmi frustrujúce. Chcela by som vedieť, či máte niekto podobné skúsenosti a čo vám pomáha zvládnuť dni, keď úzkosť trvá od rána do večera, aby ste sa necítili úplne vyčerpaní a neschopní fungovať.
Môže to byť teoreticky spôsobené aj chrbticou?
@barborkabaeapq V prvom rade treba zistiť, z čoho to máš a odstrániť príčinu. Nemá zmysel napchávať sa antidepresívami, na ktoré si postupne zvykneš a nezaberú a tak budeš len dookola zvyšovať dávky.
Tetania isť k lekárovi neurologovy a zmeniť lieky magnézium si dávaš treba veľa prechádzok a čerstvého vzduchu tiež mávam také stavy možno už aj vekom to je
@barborkabaeapq pomôže zmena životného štýlu, menej chronického stresu a viac spánku. Telu chýbajú minerály a vitamíny preto si stále unavená a napätá.
Hlavne si uprav stravu a zredukuj cukor, bielu múku, kávu - kofeín, priemyselne spracované potraviny... Potrebuješ viac oddychu, relax, spomínané prechádzky v prírode, a dopĺňaj magnézium, elektrolyty, omega3, kamilkový čaj, probiotické potraviny, zdravé tuky.
Pridaj do stravy viac alkalické potraviny zeleninu, ovocie... celkovo potraviny obsahujúce viac minerálov a vitamínov, vitamín C... Vymeň cukor a sladké za melasu, ovocie... Na úzkosť a bolesti chrbtice je výborný kúpeľ s Epsomskou soľou + pár kvapiek levanduľového oleja.
Mne sa to zhoršilo teraz po smrti môjho tatina. Mávam taky pocit aj v hlave ako keby sa mi toci ale reálne sa mi netoči. Bola som aj na teste na tetaniu a mam ju. Mam aj problémy s chrbticou blokuje sa mi krčná aj hrudna, dávam si sem-tam frontin a potom mi je fajn dokonca aj na druhy deň. Frontin som teraz nepoužila vyše týždňa a snažím sa ho užívať fakt až v krajnom prípade, dr. mi predpísala aj AD ale nechcem ich, chcem skúsiť zvládnuť to bez nich. Bola som aj u chiropraktika napravil ma a mala som 3 týždne kľud až dokiaľ sa mi zasa ta hrudna chrbtica nezablokovala. Dávam si magnézium. Mam pocit ale že nepomáha, potom som si kúpila živú magneziovu soľ do kúpeľa a ta sa mi zdá že lepšie zaberá ako tabletky, dávam si aj vitamin D. Kávu si prevažne dávam bezkofeinovú. A snažím sa viac zeleniny jest a pohybu mať. Robím keď cítim ze na mňa ide nejaký stav dýchacie cviky a potom to je zasa lepšie
Mne sa to zhoršilo teraz po smrti môjho tatina. Mávam taky pocit aj v hlave ako keby sa mi toci ale reálne sa mi netoči. Bola som aj na teste na tetaniu a mam ju. Mam aj problémy s chrbticou blokuje sa mi krčná aj hrudna, dávam si sem-tam frontin a potom mi je fajn dokonca aj na druhy deň. Frontin som teraz nepoužila vyše týždňa a snažím sa ho užívať fakt až v krajnom prípade, dr. mi predpísala aj AD ale nechcem ich, chcem skúsiť zvládnuť to bez nich. Bola som aj u chiropraktika napravil ma a mala som 3 týždne kľud až dokiaľ sa mi zasa ta hrudna chrbtica nezablokovala. Dávam si magnézium. Mam pocit ale že nepomáha, potom som si kúpila živú magneziovu soľ do kúpeľa a ta sa mi zdá že lepšie zaberá ako tabletky, dávam si aj vitamin D. Kávu si prevažne dávam bezkofeinovú. A snažím sa viac zeleniny jest a pohybu mať. Robím keď cítim ze na mňa ide nejaký stav dýchacie cviky a potom to je zasa lepšie
@noami12 tie stavy môžeš mať aj od chrbtice,chrbtica je sviňa,pri stiahnutých svaloch vyvoláva panické záchvaty,overené to mám na sebe
@barborkabaeapq ja som takéto stavy mala minulý rok,trvalo to týždeň,v kuse od rána do večera,potom mesiac pokoj a znova sa to opakovalo.Mne to vyvolala chrbtica,niekolko dní predtým ma bolelo pod lopatkou a bolesť sa mi ťahala až do hlavy.
Inak mám diagnostikovanú aj tetániu,ale už veľmi dlho som v pohode,lieky som nikdy nebrala

@barborkabaeapq treba prehodnotiť liečbu- lexaurin sám o sebe už nemusí stačiť, odporúčam zájst za psychiatrom.