icon

Partner odmieta lekára: Ako ho presvedčiť?

Dnes o 10:36

Ja som už z toho zúfalá baby. Partner odmieta ísť k doktorovi a je už mesiace chorý, má hlieny, stále upchatý nos, kýcha neustále. Dýcha ústami lebo ten nos má upchatý a ani za pána ho dostať k doktorovi, asi len ja to veľmi riešim ale ta keď nemôže dýchať ústami čo je tak nachladeny ta mi to nepríde normálne. Vám to príde normálne ? Mne to už začalo tak vadiť že si nedá poradiť. Vraj doktor mu dá lieky a sú aj iné možnosti ako sa vyliečiť. No len ja už nemám ani síl ho presviedčať.

Strana
z2
autor
Dnes o 10:37

Najviac čo mi vadí je že stále poťahuje nos. Tvrdila som mu že som nato alergická že proste keď má upchatý nos ta naj ho výfuka a len sme sa kvôli tomu pohádali

anonym_d9edab
Dnes o 10:38

@anonym_autor kup mu zodac v lekarni,10ks je bez predpisu.

autor
Dnes o 10:41
@anonym_d9edab

@anonym_autor kup mu zodac v lekarni,10ks je bez predpisu.

@anonym_d9edab on nechce lieky

anonym_5775cf
Dnes o 10:43

Nemusí ísť s alergiou k Dr snáď. A keď nechce lieky, tak už vôbec nie, aspoň nebude zbytočne preťažovať už tak preťažené zdravotníctvo.

anonym_70e574
Dnes o 10:43

Tvoj muz ma asi viac genov neandertalca nez ostatni a mysli si, ze imunita ho zachrani. 🙂
"Neandertálci zanechali v DNA moderných ľudí (mimo Afriky) 2 až 4 % podiel, ktorý ovplyvňuje našu imunitu, metabolizmus, citlivosť na bolesť či štruktúru vlasov a kože. Tieto gény pomohli našim predkom adaptovať sa na chladnejšie európske podnebie, no dnes môžu zvyšovať riziko civilizačných chorôb či závislosti na nikotíne."

autor
Dnes o 10:45

Ja sa bojím či to nebude niečo vážnejšie keď nemôže ani dýchať nosom čo ho má tak upchatý. Ťažko sa mu dýcha ústami

anonym_1b5f27
Dnes o 10:48

@anonym_autor “ Vraj doktor mu dá lieky a sú aj iné možnosti ako sa vyliečiť.” - tak možno sú, ale zjavne ich zatiaľ neobjavil.😂
Asi veľmi neporadim ak to nechce liečiť, ale máte v poriadku doma vzduch? vieš akú má veľkosť? Či náhodou aj toto nemôže byť sa jeho problémami.
Ja by som takého poťahovača netolerovala, mne to príde nechutné, že vlastne celý deň pojedá svoje sople 😫🤮

anonym_f1214f
Dnes o 10:57
@anonym_5775cf

Nemusí ísť s alergiou k Dr snáď. A keď nechce lieky, tak už vôbec nie, aspoň nebude zbytočne preťažovať už tak preťažené zdravotníctvo.

@anonym_5775cf asi keď je niekto mesiac chorý, tak treba to riešiť už dr, môže aj nemusí mať alergiu, na to si ako prišla, že s alergiou sa nechodí k dr? najprv sa ide k obvodnému a ten ho pošle na alergo, ja som alergik a chodím pravidelne na alergológiu, lebo okrem iného, neliečená alergia môže viesť aj do astmy 😉 ale vôbec to nemusí byť alergia, môže mať aj nejakého bacila..

nicol_ka55
Dnes o 11:06

Tak nech si nakupi aj tie ine moznosti a uziva ich, vsak toto by vytacalo asi kazdeho... Ci na co caka, na spasenie?

tersanas
Dnes o 11:07
@anonym_autor

Ja sa bojím či to nebude niečo vážnejšie keď nemôže ani dýchať nosom čo ho má tak upchatý. Ťažko sa mu dýcha ústami

@anonym_autor a nepoužíva dlhodobo do nosa olynth, nasivin alebo niečo podobné?

autor
Dnes o 11:08
@nicol_ka55

Tak nech si nakupi aj tie ine moznosti a uziva ich, vsak toto by vytacalo asi kazdeho... Ci na co caka, na spasenie?

@nicol_ka55 ta vieš. Keď stále poťahuje nos ta mi to už lezie nanervy som normálne alergická. Trvá to od októbra ale k doktorovi nepôjde ani za ...

autor
Dnes o 11:08
@tersanas

@anonym_autor a nepoužíva dlhodobo do nosa olynth, nasivin alebo niečo podobné?

@tersanas nie nepoužíva. Vlastne veď on nosom ani nedýcha, stále ústami čo má toľko hlienov

petranelkova
Dnes o 11:28

Aj mne napadlo, že možno ide o alergiu, ale tak bohvie. Nepríde mi však úplne normálne, ak normálny, dospelý človek nechce riešiť svoj zdravotný stav, ak to situácia vyžaduje.

januska12323
Dnes o 11:32

Od októbra? To nemyslíš vážne. Daj mu jasné ultimátum, buď to konečne začne riešiť alebo nech si ide chrchlať niekde inde.

anonym_5775cf
Dnes o 11:32
@anonym_f1214f

@anonym_5775cf asi keď je niekto mesiac chorý, tak treba to riešiť už dr, môže aj nemusí mať alergiu, na to si ako prišla, že s alergiou sa nechodí k dr? najprv sa ide k obvodnému a ten ho pošle na alergo, ja som alergik a chodím pravidelne na alergológiu, lebo okrem iného, neliečená alergia môže viesť aj do astmy 😉 ale vôbec to nemusí byť alergia, môže mať aj nejakého bacila..

@anonym_f1214f ty chodíš lebo chceš, dáš si lieky. On nechce ani vyšetrenie, ani lieky, takže by bol len zbytočná záťaž. Snáď už vidíš rozdiel 😉

arianna25
Dnes o 11:34

A v práci ako funguje? Kolektív je s tým v pohode?

sissy27
Dnes o 11:40

@anonym_autor a aky je vas intimny zivot? Lebo ja si neviem predstavit bozkavanie ani sex s niekym, kto je usopleny, nevie dychat, v hrdle plno hlienov…

anonym_397866
Dnes o 11:43
@sissy27

@anonym_autor a aky je vas intimny zivot? Lebo ja si neviem predstavit bozkavanie ani sex s niekym, kto je usopleny, nevie dychat, v hrdle plno hlienov…

@sissy27 ten,kto ma sopel,je dole😜

anonym_b22c53
Dnes o 11:46

@anonym_autor ja osobne by som rozmyslala aj nad tym ci toto je partner do buducna. Vadila by mi perspektiva zivota s clovekom ktory vyslovene kasle na svoje zdravie

anonym_a5b14d
Dnes o 11:52

@anonym_autor napadlo ma viralne video Justina Biebera, ktorý so svojou manželkou popisuje útrapy Lime disease ( lymskej boreliózy?) kde ona veľmi preberá iniciatívu a vysvetľuje. On sa k nej obráti a povie, je to moja lymská borelióza. ,😂 Tak prosím ťa,nebuď jak jeho matka a nechaj mu jeho sopel, len pre neho. Asi sa mu to páči, byť za usmrkanca. 🤔Koniec koncov, nie je to tvoj sopel, tak nerieš.

hoffmanka
Dnes o 12:00

A to akože permanentne soplí? Mňa by pri ňom pravdepodobne porazilo 😀 Vadia mi zvuky a takéto už duplom. Nechápem, prečo to nerieši, ja by som asi odišla k mame, kým sa nedá do poriadku. 😂

anonym_4f3d17
Dnes o 12:01

nie je to nejaka forma sebaposkodzovania sa ked sa niekto odmieta liecit? no k psychologovi ho asi tiez neodstanes, porazilo by ma

lilinka76
Dnes o 12:07
@anonym_autor

Najviac čo mi vadí je že stále poťahuje nos. Tvrdila som mu že som nato alergická že proste keď má upchatý nos ta naj ho výfuka a len sme sa kvôli tomu pohádali

@anonym_autor Ja by som ho mala už aj odsedeného, lebo som človek, čo pri poťahovaní hlienov nosom ponúka vo vlaku neznámym papierové vreckovky 😁. Kúp mu krhličku na preplach nosa, je tam aj odmerka na soľ. A keď toto nemieni riešiť, vráť ho do obehu ako chybný kus a poobzeraj sa po niekom normálnom.

autor
Dnes o 12:16
@lilinka76

@anonym_autor Ja by som ho mala už aj odsedeného, lebo som človek, čo pri poťahovaní hlienov nosom ponúka vo vlaku neznámym papierové vreckovky 😁. Kúp mu krhličku na preplach nosa, je tam aj odmerka na soľ. A keď toto nemieni riešiť, vráť ho do obehu ako chybný kus a poobzeraj sa po niekom normálnom.

@lilinka76 no ja som nato tiež veľmi alergická ak niekto poťahuje stále nos

autor
Dnes o 12:16
@anonym_4f3d17

nie je to nejaka forma sebaposkodzovania sa ked sa niekto odmieta liecit? no k psychologovi ho asi tiez neodstanes, porazilo by ma

@anonym_4f3d17 ako mne to už strašne vadí

autor
Dnes o 12:17
@hoffmanka

A to akože permanentne soplí? Mňa by pri ňom pravdepodobne porazilo 😀 Vadia mi zvuky a takéto už duplom. Nechápem, prečo to nerieši, ja by som asi odišla k mame, kým sa nedá do poriadku. 😂

@hoffmanka aj v noci dosť chrape a ja používam štuple do uší

autor
Dnes o 12:19
@arianna25

A v práci ako funguje? Kolektív je s tým v pohode?

@arianna25 ako jeden kolega mu hovoril že naj si konečne výfuka ten nos lebo je nato tiež alergický a môj chlap že čo mu bude dakto rozkazovat

autor
Dnes o 12:20
@januska12323

Od októbra? To nemyslíš vážne. Daj mu jasné ultimátum, buď to konečne začne riešiť alebo nech si ide chrchlať niekde inde.

@januska12323 ako mne už tie hlieny začali vadiť, žeby každú minútu 5x nos poťahol. Ak som dala vreckovky bol nervózny že čo sa starám. Ta bo*a lebo mi to už vadí

arianna25
Dnes o 12:24
@lilinka76

@lilinka76 tiež mi napadlo že keď povedal že aj inak sa dá liečiť a nie ísť k lekárovi, tak presne také veci napr ťa konvička, alebo cibuľový sirup, atď atď. Lenže mám pocit, že on vôbec nič nerieši. Ja neviem čo s takým. Či sa chce ľutovať, či má depresie, či už si zvykol a je mu tak dobre a nevadí mu že môže byť bacilonosič....neviem.

arianna25
Dnes o 12:25
@anonym_autor

@arianna25 ako jeden kolega mu hovoril že naj si konečne výfuka ten nos lebo je nato tiež alergický a môj chlap že čo mu bude dakto rozkazovat

@anonym_autor prepáč ale prístup má jak malé decko. Na nervy toto.

Strana
z2