Pískanie v ušiach: Aké sú príčiny a riešenia?
Zdravim, mohol by som sa opytať ? Čo pomohlo vam a či zapal stredneho ucha môže byť prave to ked v ušiach ako keby piska a nie picha …bol som raz v prievane 10 minut no nemyslim si že je to prave z toho…uz som ztoho zufaly ,čital som že sa to vola tinnitus ale neviem si predstavit že v takomto mladom veku by som stym mal fungovat denne až do staroby keďže sa to nijak nelieči…. :(
@luciahac uplne presne tak isto je to hrozne snaď to prejde alebo keby ti niečo pomohlo tak by si mi mohla poradiť , lebo som ztoho uz na prašky ..
ja som mal vysoke tony. bol som aj na ORL to piskanie merat. Aj MRI mi robili.
nakoniec to bolo z krcnej chrbtice, ktoru ked som si dal do poriadku, piskanie prestalo. D
ak mozem poradit, tak mne na piskanie v usiach velmi vyrazne pomohlo uzivanie revitanervu. ten mi vlastne odporucil moj lekar a super 🙂
@silvia_pekna mne dal dnes doktor na orl betahistin viatris, neviem cotoje ale mam pocit ze to nieje nieco co sa berie 2 tyzdne a vybavene … skor to len zabranuje kym to clovek berie mam pocit ale po vysadeni sa to vrati .. no budem mu doverovat a skusim to brať pravidelne
@alex93 hrozne toje … ajja som uz panovi pisal … vy ste boli u usneho stym alebo to nejak nechavate tak ?
@simca06022011 ja som tam stym bol a bud to on mal ma haku napisal tinnitus dal mi nejake lieky ktore niesu iba nato ale na vsetko a beru sa asi vždy taze parada no
tinitus je bezna vec, nemaju s tym nic co extra robit, mne sa to stalo uz viac krat, posledne som dostala kuru riadnu s prednisonom, betahistinom a cavinton forte a aj tak to nepomohlo. Z mojej skusenosti to chce cas a zvyknut si, klud, pobyt, chrbat dat do poriadku, lebo z toho je to asi najcastejsie. ak ti to neprejde/zhorsi sa, mozno casom doplnia mri alebo nieco podobne.
ja ho mam ccqa 15 rokov, najskor na jednej strane to sa utriaslo, potom pred rokom na druhej... mam ho z chrbta, vtedy sa mi to zhorsi, ale nejaky hluk pocujem stale, mam tam kontakt nervu a cievy na mrku.
ano ten liek co ti dal sa na to berie.
@simca06022011 ďakujem tak budem dufať že sa to aspon zmierni lebo zatial si nato vobec neviem zvyknut a hlavne ked som doma sam je ticho alebo idem spať vtedy toje hrozne peklo premna..
tak nebud potichu, pusit si do pozadia nieco, pripadne biely šum si vyhladaj
@alex93 mne hladali pricinu - najskor v usiach (ORL), potom v mozgu (MRI) ale vsetko bolo ok. Napravilo sa to ked som si dal do poriadku krcnu chrbticu a podla mna tym, ked som prestal vidiet rozmazane. To neustale zaostrovanie pretazilo nejaku skupinu svalov z coho to malo tento efekt.
Mojmu otcovi piska tiez. Je presvedceny ze to ma z chrbtice. Lebo to zacne ked si sadne a prestane ked sa pohniezdi alebo inak da. Akoby tam nieco tlacilo niekde na nerv trochu a pohybom sa to uvolnilo.
@lubossi takze zaver orl dvaja doktori , jeden dal ten betahistin , druhy zrobil kontrolu ci su uši v poriadku , mam ich vraj v poriadku , takze vraj sa stym mam naucit zit lebo to malo komu zmizne ze na 99% to cloveku ostane , iba malo ludi od nej prisli po case stym ze to zmizlo…. Takze keby niekto viete rady alebo nieco co by mi to aspon zlepsilo , tak sem snimi lebo som celkom zufaly a zvykat si nato no neviem..
tak sa pekne ukludni, to je este nic... klud, oddych, pusti si zvuky do pozadia, ak je moznost problemov s chrbtom, tak skus cvicit, rehabky nejake alebo masaz... a cakaj. To je tak kratko, ze nemozes vediet nic, ci ti nieco prejde/neprejde. Ani len lieky este nezaberaju. betahistin sa berie mesiace, minimalne na nejaky efekt treba 2tyzdne.
@simca06022011 dobre skusam byt kludny ale jedine co pocujem vo svojej prazdnej hlave je šum … keby som to nevnimal ale pride mi to silnejsie este ako to bolo asi uz tym co som pocul u doktora tak stres tomu nepomohol..
aj za mna je Revitanerv super na toto 🙏 mala som to predtym asi dva mesiace vkuse, strasne ma to obmedzovalo a teraz uz vobec.
@luciahac Čím skôr určite to riešte ,lebo keď budete čakať tak už vám nepomôžu .Tinitus treba riešiť ihneď !!!! Mne pomohli tabletky od krvného na rozšírenie ciev a do týždňa som bola ok .Ale u mňa to tiež bola aj krčma chrbtica ,no bez tých tabletiek by som to mala doteraz .Len aj on vravel ,že s týmto sa nesmie čakať a ihneď prísť .

Mne piska v hlave usiach(ani neviem ci to je piskanie) taky pisklavy ton vysoky a stale v jednej vysokej rovine ..otras .nonstop den noc...bola som u mojho dr lebo tyzden na to ako mi to zacalo s ami spustili hlieny ...ale ten dal atb,kvapky do usi ..a pocujem to ajtak nonstop...na orl ma zatila nechce poslat a tiez som uz z toho na nervy uz 3 tyzdne to trva a neviem si predatavit takto tiez cely zivot :/