Pocit bolestivého hladu po jedle. Čo robiť?
Dlhsie mam uz traviace problemy ( par rokov uz) vystrena na gastro, gastrokoskopie opakovane, stale zaver funknca porucha. Naposledy som mala gastroskopiu pred rokom a pol. Minulu stredu ma isty cas po obede chytila taka zvlastna bolest brucha, ako keby som bola extremne hladna. Neviem ci to nazvat bolestou, skor taky neprijemny pocit. Potom presiel. Vo stvrtok mi nejak nesadol obed a bolo mi blbo, potom k veceru kusok lepsie tak som si dala hrianku, sunku a vareny bielok a harmancekovy caj. Do hodky som to vygrcala, grcala som asi 3x. Nasledujuci den som si dala len suchare, na dalsi aj varene zemiaky mkrvu a varene prso. Vsetko ok. Dnes som si dala obed a po obede asi do hodky to zase zacalo a trva to teraz. Musim priznat ze vcera som neodolala a dala si par kuskov lineckeho. Vseobecne poslednu dobu som velmi vela sladkeho pojedla, mam nejak take nervoznejsie obdobie a to zajedam sladkostami. Nemali ste niekto nieco podobne. Nechcem so vsetkym utekat k dr ale nic podcenit. Dakujem
@anonym_autor Je to stresom. Zaludocna kyselina ti drazdi zvierac zaludka, ten sa zapali a to sposobuje bolest.
@anonym_autor Je to stresom. Zaludocna kyselina ti drazdi zvierac zaludka, ten sa zapali a to sposobuje bolest.
@beata_k dakujem za odpoved. Davam si od piatku nolpazu rano. Snad zaberie a pokusim aj ten stres nejak oblbnut 😊
@beata_k dakujem za odpoved. Davam si od piatku nolpazu rano. Snad zaberie a pokusim aj ten stres nejak oblbnut 😊
@anonym_autor Musis kyslinu drzat pod kontrolou. Potom su na to lieky na predpis, ak je zapal. Teda ak to je ono. Ale typicky je vlci hlad aj ked si najedena. Potom pride bolest.
Inhibitory protonovej pumpy su lieky, ktore pomahaju s kyselinou.
@beata_k mas s tym skusenosti.? Tak nolpaza je PPI tak by na to mohla zabrat, dam si este dietnejsiu stravu a vylucim na isty cas sladke. Snad to pomoze
@beata_k mas s tym skusenosti.? Tak nolpaza je PPI tak by na to mohla zabrat, dam si este dietnejsiu stravu a vylucim na isty cas sladke. Snad to pomoze
@anonym_autor Ano, mam s tym skusenost. Mne to sposoboval stres. Mne pomahalo aj spat takmer po sediacky aby kyselina ostavala v zaludku. Ano a chce to dietu. Drzim prst
@anonym_autor Ano, mam s tym skusenost. Mne to sposoboval stres. Mne pomahalo aj spat takmer po sediacky aby kyselina ostavala v zaludku. Ano a chce to dietu. Drzim prst
@beata_k ako dlho trvalo kym to u teba preslo?
@beata_k ako dlho trvalo kym to u teba preslo?
@anonym_autor S liekmi tak za 2 dni.To nie je vec, ktora sa da vyliecit. Bud to opat pride alebo nie. Strava a riesenie stresovej situacie je dolezite. Nemala som to roky ( asi 5-6 rokov), ale minuly mesiac sa to vratilo. Nastastie len na jeden den. Potom dieta a lahka strava.
@beata_k treba sa ale vzdy poradit s lekárom. Dlhodobé potláčanie kyseliny môže spôsobiť, ze sa nezabijú všetky baktérie v žalúdku ale idu do tenkého čreva a môžu sa ľahko premnozit. Potom vzniká sibo
Mne pocity "zvláštneho hladu" aj krátko po jedle spôsoboval podráždený dvanástnik. Musela som vždy niečo malé zjesť, inak to prešlo do kŕčov až zvracanie. Helikobakter mi vyšiel negatívny, u mňa to spôsobilo priveľa kyseliny.

@anonym_autor skús test na helicobactera a sibo