Pomáha cvičenie pri padnutej klembe na chodidle?
Ahojte, mam pravdepodobne padnutu klembu ba chodidle. Návšteva ortopeda dopadla asi tak, že sa na mňa pozrel asi z metrovej vzdialenosti a určil Dg, žiadny rengen, predpísal mi vložky a to je cele. Niekedy ta bolesť chodidlá je extrémna. Nasla som si cviky na internete, skúšam cvičiť. Prosím, reálne skúsenosti. Ako ste to riešili, je vôbec možné dostať chodidlo do pôvodného stavu, alebo? Dakujem za každú radu.
Vložky treba nosiť stále, vo všetkých topánkach, na doma mam tiež ortopedické sandale. Bolesť zmizla.
Vložky treba nosiť stále, vo všetkých topánkach, na doma mam tiež ortopedické sandale. Bolesť zmizla.
@lukbe vložky mi nepasuje du každej topanky. Kupovala si si koli tomu iné topanky?
@anonym_autor práve teraz som objednala pomôcky na nohy, padnuté klenby, podpetenku, na haluxy... asi ozaj len pomôcky a správna obuv, cvičenie pomôže 😊
@lukbe vložky mi nepasuje du každej topanky. Kupovala si si koli tomu iné topanky?
@anonym_autor môj manžel si dáva kvôli tomu šiť topánky na mieru a do nich ort.vložky, jedine vtedy ho bolia nohy menej alebo vôbec, len s ort.vložkou v akejkoľvek topánke ho nohy bolia
@anonym_autor veru, môj syn kupuje topánky tak že ich skúša s vložkou ...
a k tomu čo s tým - skús muffik v kombinácii s balančnou podložkou
https://www.melian.sk/tovar/muffik-set-ortopedi...
a
https://allegro.sk/produkt/deska-balansowa-do-t...
a samozrejme tie vložky ...
mám padnutu klenbu , mala som to tak že som mala problém dlhšie chodit bez bolestí , dlhšie trasy v kvalitných teniskách
urobili mi rengen, scen nôh , potom presne na mieru urobili vložky, ktore som ale mala postupne nosit aby som si zvykla, ano musela som si zvykat ale od vtedy nemám problém
take kupene univerzalne nestačili tie som mala predtým, tiež som to brala no dalšie vložky do topanok pekne pekne
ale musim napisat že skutočne pomohli, pri preberani som doniesla topanky svoje či netreba ich upravit, priamo by mi ukazali ako ich zastrihnut
nove topanky som nekupovala, sadli mi naštastie do všetkych
bola som v ortotechu v banskej bystrici, dá sa aj cez ich web stranku objednat
od vtedy žiadne bolesti nemám
pozrite na instagrame vnimave nozicky, je to síce pre deti, ale aj dospelý môže podľa toho cvičiť
@anonym_autor kup si 3/4 vlozky. A cvicenie urcite pomaha.

@anonym_autor ja mam tiez padnutu klenbu, ortoped ma poslal na rtg, vysledok metatarsalgia a artroza. Dostala som vlozky a som vybavena. Kolkokrat ma noha boli, ci si dam vlozku, al.nie.