icon

Pomohli vám antidepresíva pri panickej poruche?

davidgott1994
21. jún 2024

Ahojte chcem sa vás opýtať aké boli u vás začiatky užívania ked ja mám pocit že sa mi stav ešte ako keby zhoršil beriem 9 den len 1/4 z 20mg Paretin ale mám problém aj len tu nedaleko do obchodu ísť strašná bolesť hlavy,točenie a ešte viac som ako keby nespokojný a neviem sa vôbec tešiť . Reálne pomohli Ad niekomu tak že mohol už normálne fungovať ?

barbora854
21. jún 2024

Sak najprv sa ti zhorší stav a potom vedľajšie ucinky budú pomaly odchádzať
A navyšuj tak ako máš nakazené

davidgott1994
autor
21. jún 2024

@barbora854 aha a máš s tym aj osobné skúsenosti ?? Ak áno načo si sa liečila ?

barbora854
21. jún 2024

@davidgott1994 mám ja beriem antidepresíva ale na neuropatiu a bolo mi horšie na začiatku to je jedno všetky Ad fungujú rovnako
Prv sa ti zhorší a potom polepší ak ti lieky dobre sadnu

davidgott1994
autor
21. jún 2024

@barbora854 tak verím že sadnú nech môžem aspoň fungovať

biankaaaa
21. jún 2024

Tiež užívam paretin na agorafóbiu s PP. Kým som ich neuživala, mala som nonstop úzkostné stavy, kamkoľvek som išla okrem domova. Odkedy ho beriem (december '23) som mala asi 4 slabunke záchvaty. Ruky nohy bozkami tomu, kto vynašiel AD. Samozrejme treba na strachu pracovať, púšťam sa do čoho sa dá a snažím sa prekonávať. Doktorka mi už navrhla zníženie dávky až vysadenie, ale zatiaľ mám rešpekt pred tým. Nechcem sa vrátiť do pôvodného života. Držím ti palce

davidgott1994
autor
22. jún 2024

@biankaaaa no to ma tesi ze ti to pomohlo najhorsie ze ja uz aj doma som mal napriklad dnes v noci na zaciatku sa ti to zhorsilo ako si sa citila ?

biankaaaa
22. jún 2024

@davidgott1994 zhoršenie príznakov na začiatku liečby je jedným z hlavných nežiadúcich účinkov..to je bežné. Malo by sa to zlepšiť , uvidíš ako sa budeš cítiť budúci týždeň. Ak to bude rovnako zle, cinkni do ambulancie, možno ti nesadol

mariet4
2. aug 2025

@davidgott1994 ahoj ako sa máš? AD zabrali?