Poplatky za urgentnú starostlivosť: Sú oprávnené?
pred pár dňami som bola na urgente so silnými bolesťami. Dostala som 4 infúzie. a poslali ma domov
dnes mi prišla faktúra na 10 e - to akože som tam podľa nich bola zbytočne a som ich len otravovala? alebo ako to vlastne mám brať?
som aj sklamaná že to vyhodnotili takto. To posielajú faktúry aj tým čo sú napití, nadrogovaní a pod?
aj vy máte takúto skúsenosť?
ano to je normalna platba, nebolo to urgentne , neplatila by si akmby ta hospitalizovali alebo mas uraz do 24 hodin co sa to stalo takˇm prides
musis zaplatit
V BA neplatíš ten admin poplatok za urgent iba v prípade, ak je výsledkom hospitalizácia. A mne raz odpustili, keď som tam bola skoro 6 hodín napriek tomu, že z toho nakoniec hospitalizácia nebola.
Na detskom urgente ideš rovno cez pokladňu, k lekárovi až s ústrižkom.
Normálna vec, však buď rada, že ti hneď pomohli,je keby dačo bolo dám hneď ak 100 euro, 10 euro je nič za to si nekúpis ani obyčajný sirup
Aj ja som bola s hnackujucim a vracajúcim dietatom (podľa výsledkov sme mohli na hrane pred hospitalizáciou), aj my sme museli zaplatit, pritom do rana by to nevydrzalo
My sme boli na detskom urgente vecer, v den, ked nas prepustili domov ale naspat nas uz nehospitalizovali našťastie, iba ho pozreli. Isli sme prednoste a poplatok sme neplatili ale bol 3 dni po operacii tak nam to odpustili. Ale keby mam platit 10e nevadilo by mi to.
@zuzubb007 tak to tak v mojom prípade nebolo.
bolesti prišli zas a znova. dokonca som bola aj pripravená na hosp., pretože som neprijímala potravu 4 dni.
ich odpoveď ma prekvapila - máme tu aj takých ktorí nejedia 10 dní. a čo. 🙄
ak si styri dni nejedla tak bolesti si nohla mat aj od hladu
ja som bola pred tromi tyzdnami bola som tam cca 11 hodin davali mi liecbu a neplatila som
Len aby som ta trochu upokojila, napitym a nadrogovanym faktury posielaju. Viem to, lebo svokor bol tazky alkoholik a neraz urgent alebo zachranku potreboval. Akonahle mas nieco v krvi a prides s nasledkom, tak platis vsetko. Cize tam tie faktury boli daleko nad 10 Eur. Jedine, co mu/nam nedali preplatit, bola hospitalizacia, v ramci ktorej zomrel.
Pozri.. vzdy sa plati okrem vynimiek ktore tu uz mas spomenute. Mala si to zaplatit rovno v spitaly. Ano moze ti tak stempel ze bez ukrady ak ma na to dovod. Skusennost mam aj taku aj taku. A to bud este rada ze platis po lebo ako ti pisu vyssie na detskych Kramaroch musis najskor zaplatit aby si mohla ist dalej k Dr. Bez platby ta vratia do pokladne. Stava sa tiez ze ti poplatok vratia ak je na to dovod. (U nas napr.pri zlomenej ruke)
A zazila som tam aj pripad mamicka s mesacnou dcerkou na rukach s teplotou (vtedy bol poplatok 2e) bola tam sama chcela zaplatit kartou - to jej “mila” pani v pokladni povedala ze sa neda a nech si ide vybrat niekam do bankomatu. My sme stali za nou. Tak som vytiahla 2e a bolo vybavene. Mohla ist k Dr.

Bud rada, ze Ta osetrili. Ci si mala platit neviem, ale mne by 10 eciek za odstranenie bolesti stalo.