Popôrodná depresia a psychológ
Ahojte... Mam 5mesacneho syna a 7rocnu dcéru... Na začiatku, keď som porodila druhého syna, bolo všetko v poriadku.. No postupom času som pomaly na sebe začala pozorovať určite veci, ktoré nie sú v poriadku.. Ked som sa jedného dňa pozrela na internet a vyhľadala si poporodnu depresiu, mam asi všetky príznaky.. Potrebujem urýchlene nejakého psychológa v Bratislave.. Kým je ešte všetko v poriadku, lebo sa cítim zo dňa na deň horšie a horšie.. Viete mi poradiť nejakého? ☹️🙏
Určite sú za tým hormóny, ak nechceš skončiť na liekoch, skus radšej prírodné, na úpravu, listovka, magnézium a Mastodynom, ak chceš napíš ip
@marion30 ja si len neviem odpustiť poznámku, že čo akože znamená skončiť na liekoch? Keď ma niekto rakovinu, tak nebude brat lieky, aby akože neskončil na liekoch? A bude ďalej trpiet a potom zomrie? Asi nie. Tak nechápem, prečo by niekto mal prinajmenšom príšerne trpieť z dôvodu psychickej choroby, keď v súčasnosti existujú lieky, ktorými sa depresia dá liečiť, pripadne aj vyliečiť. A áno sú v tom hormóny, konkrétne serotonin, malo sa ho vyrába a prenáša - to je depresia. A k liečbe depresie sa odporúča v závislosti od jej závažnosti psychoterapia alebo lieky, pripadne ich kombinácia. Bylinky, vitamíny a minerály možno ako doplnok liečby.
tak na toto pozor a neskusaj to zvladnut sama doma. Jedneho znameho zena mala poporodnu depresiu a vyskocila zo 6.poschodia, ked boli vsetci doma...Dva dni pred tym sa snazili dovolat pomoci v nemocnici ale bola nedela, doktorov malo...tak si povedali s muzom ze to nejak doma zvladnu...
Nechcem to zvládnuť sama doma.. To určite nie, to nejde.. Uz cca 1mesiac je to v celkom dosť zlom stave, ale ja som až teraz prišla na to, čo sa vlastne deje.. Mam dve krásne deti, a ja z nich nemám žiadnu radosť, nemám radosť z ničoho, na všetko sa musím premahat, všetko robím so stranou nechuťou.. Ked je toho na mňa už ozaj veľa, tak strašne trpím, príde mi normálne strašne silný vnútorný záchvat a neviem sa nadýchnuť, nenávidím v tej chvíli všetkých okolo, najmä muža, a moje deti ☹️☹️😪 a v zápätí mi je strašne smutno, že mám takéto myšlienky, ale nedá sa mi nijako ich odohnat.. Plačem za všetko, ale príde to na mňa z ničoho nič, nieje to celý deň, sú to proste okamihy, keď sa pristihnem s malým na rukách ako pozerám do blbá a kimacam sa zo strany na stranu a rozmýšľam, ze mi tu nieje dobre.. V sekunde sa otrasiem, plačem a chvíľu je znova dobre... Neviem, čo sa deje... Ale som z toho hrozne nešťastná
simament ambulancia zahradnicka. povedz o svojich pocitoch manzleovi mame sestre ci kamoske a urgentne si najdite termin u psychologa psychiatra. skus napr.aj centrum pre rodiny kvapka v dubravke alebo institut virginie satirovej. drzim ti zo srdiecka palce. dobre bude.
Neboj, bude to dobre, ale zajtra hneď zhanaj psychiatra. Uvidíš ako ti bude super, ked lieky zaberu. Viem o com hovorím 🙂
Dr. Frolkovic +421 905 385 324, v takomto pripade da termin do tyzdna. Hanba bokom, je to "len" biochemicka nerovaha, ked mas cukrovku, je to inzulin, pri depresii serotonin, ako pise @daisylucky
To, co citis a ako sa citis je zial normalne pri tejto chorobe a klobuk dole, ze si na to prisla sama!
@daisylucky zlatíčko kľud,viem čo je depka,aj lieky,a viem že su také náhrady, ktoré vedia pomôcť,len tak o tom nehovorím,mám roky skúseností a utrpenia 🙏🤗
Nepoznam lekara le chcem povedat ze drzim palce. Nech ti je uz coskoro lepsie. Robis velmi dobre ze hladas pomoc.
Ja sa teraz u jednej liečim, ale nie v BA, ale v Seredi... povedala, že budem do mesiaca z toho vonku, pridružili sa nejaké ďalšie problemy, ale cítim sa neporovnateľne lepsie... je to v Seredi
Moja tu treba psychiatra lebo ide o hormonalny proces v tele ktorý musia dať dokopy tu nepomôže rozhovor lebo z tohto hľadiska sa ti nič neudialo. Tak čo najrýchlejšie a za chvíľu si z toho vonku. Neboj.
Ahoj, prosím ak máš chuť zdieľaj progres aj ku komu si nakoniec išla. Ja som sa teraz odhodlala tiež hľadať pomoc a to ma dcéra 2 roky. Rok a pól viem, že toto nie som ja. Žiadna podpora z okolia- nemáš prečo byť nešťastná, teš sa máš zdravé dieťa, veď sa usmej... po týchto slovách mi je zo seba vždy ešte horšie. Ako keby som to robila náročky. No a dotiahla som to až tam, že od septembra mávam záchvaty paniky. Z ničoho nič, úzkosť, búšenie srdca, triaška. Veľmi ti držím palce a posielam objatie za to, že nečakáš, že sa to samé stratí.
@maggie844 najprv psycholog odporucam z osobnej skusenosti psychiater ti da lieky a hotovo, mozno bude stacit len tryptofan b a netreba hmech chemiu ale to vam psychiater nepovie

Ak je to veľmi zle, tak skôr psychiatra, lebo možno bude treba lieky. Odporúčam MUDr. Magovu - je aj cez poisťovňu, odporučenie k psychiatrovi netreba, ale dlhšie sa k nej čaká na prvý termín. A ak by predsa stačila len psychoterapia, tu odporúčam u MUDr. Vrabcovej http://psychoterapia-prax.sk/. Pripadne si zaplaťte konzultáciu u MUDr. Vrabcovej a povie co treba, lebo ona je aj psychiatricka, nielen psychoterapeutka.