Potlačovaný stres, emócie, strach a fyzická bolesť
Udialo sa v mojom blízkom okolí dosť nepríjemných vecí (aj mne samej) spojené so zdravím a smrťou. Kvôli svojmu okoliu som svoje emócie posúvala do úzadia aby som ešte aj ja im neurobila starosti, a tiež kvôli môjmu dieťaťu - keď som začala plakať, pre preňho neznáme príčiny, dosť sa ma bál.
Jedného dňa ma postihla neskutočná bolesť hlavy, zľakla som sa (mám trombozu) asi som v duchu začala robiť paniku a urýchlene závery, od vtedy sa sledujem a spozorniem pri každom pichnuti.
Je možné že tú fyzickú bolesť vyvolala psychika? Môže môj strach že so mnou nie je niečo v poriadku vyvolať fyzickú bolesť ( bolesť hlavy, tŕpnutie tváre....)?
Rada by som si prečítala vaše osobné skúsenosti s podobnými stavmi a ako ste sa z toho dostali. Ďakujem
Môže to byť aj psychikou príliš sa tým znepokojuješ a ako keby si si to tak podvedome vsugerovala hlava ťa môže bolieť z rôznych dôvodov nezanedbávaš pitný režim?
Odporúčam psychológa aj ja ho navštevujem 🙂
Áno
@raja95 ano, vseobecny lekar ti da listok, potom mas narok na sedenia hradene poistovnou. Je vsak problem najst takeho psychologa ktory robi na poistovnu, vacsina robi za cash. Ak si najdes takeho co nejde cez poistovnu, k tomu ziaden vymenny listok nepotrebujes. Rovnako nepotrebujes vymenny listok k psychiatrovi.
Ano potlacila si to a pojde to von inym sposobom busenie srdca, neuroza, vysoky tlak .
@llenka014 ja som tiez nakoniec nejakym zazrakom nasla (ale kratia pocet sedeni aby im to financne vychadzalo) .. mozno u vas je to lepsie, ale v BA dost katastrofa, vacsinou len par psychologov v zdravotnych centrach je ochotnych robit takto. Poistovna im preplaca velmi malo a v BA maju drahe najmy atd.

Ano, zrejme je to zo psychiky. Pre vlastne dobro to pories, mozno staci len par hodin u terapeuta a bude lepsie. Tieto potlacene veci vedia narobit riadnu sarapatu. Idealne si najdi terapeuta, ktory sa venuje traume (a v ramci nej emdr terapii). Skus tiez meditaciu, hlavne mindfulness je fajn.