Potrebujem výmenný lístok k neurochirurgovi?
Ahojte ak nie som stotožnená s nazorom neurologa a chcela by som konzultaciu vysledkov MR u neurochirurga je potrebne mat odporucanie k nemu alebo vymenny?
Neurochirurg je vyššie odborné pracovisko. Standardne ho vybavuje priamo neurológ a posiela tam pacienta. Dá sa ísť aj na konzultáciu a objednať priamo na neurochirurgiu, ale čo ja som riešila v tom prípade sú dlhé cakacky. Takže asi lepšie konzultácia u iného neurológa a aby ten posunul na neurochirurga. Hlavne ich riešia neurológovia v nemocnici pri hospitalizácii. Som rovnako laik, ktorý to riešil v nedávnej dobe...
Partner bol bez vymenneho listka a termin mal ok. Mal prasknute dve platnicky jednu vytečenu nalaz z MRI. V Agel BA si konzultaciu platil tusim 30 eur ale ten lekar u ktoreho je uz prešiel do novych zamkov. Termin mal tušim do tyzdna - dvoch ale bolo leto a dovolenky. Na konzultacii bol aj v TT aj neskôr s druhym nalezom ešte v novych zamkoch.
ak mas nalez MRI - kludne sa objednaj na konzultaciu na neurochirurgiu. Alebo k inemu neurologovi - ja verit neurologicke, u ktorej som bola na prvom vysetreni --- som teraz na voziku a v pluenkach.
proste ked tam budes volat povedz ze chces skonzultovat nakez a hotovo
Áno, treba ti výmenný lístok, jedine, kde ho nepotrebuješ je gynekológ, kožný, psychiater.
To sú výnimky.

Podla mna ta ziadny neurochirurg nevezme, oni neposobia ako ambulantni lekari, takze vymenny listok je zbytocny. Jedine ist k inemu ambulantnemu neurologovi po znamosti alebo na plnu uhradu (laik).