icon

Potrebujem zmenšiť nos a nemôžem mať celkovú anestézu

6kristina
9. apr 2022

Zdravím nemôžem ísť do celkovej anestéze ale potrebujem zmenšiť nos. Nejaké návrhy ?

bimbambom
9. apr 2022

@6kristina no na to je lekár , anesteziológ , oni dávajú návrhy. Na to slúži aj konzultácia s lekárom.

fairyprincess
Odpoveď bola odstránená
tahomi
9. apr 2022

Preco nemozes do celkovej?

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
xiaomi_
9. apr 2022

@neanonymna jaka plynova maska ? aj tak bude zaintubovana ako na kazdej operaci

hradnapani
9. apr 2022

pokial viem, nemusi byt clovek vzdy v celkovej, kamaratka bola (este velmi davno, mozno aj 20 rokov tomu je) a bola pri vedomi. Samozrejme, nic nevidela, cez oci mala nieco prelepene, ale vsetko "citila" a pocula, bolest pri tom necitila, nejaku anestezu mala (bolest prisla az po operacii). A to teda nemozno povedat, ze by mala nejaky jednoduchy zakrok, nos bol dost zdeformovany, tak sa s nim narodila. Neviem, ci sa to tak este dnes robi, ale mozne to je.

bimbambom
9. apr 2022

@hradnapani aj mne pred 30timi rokmi operovali uši len v lokálnej . Teraz sa to už nerobí pokiaľ viem ....

hradnapani
9. apr 2022

@bimbambom je to mozne. Ale pokial niekto nemoze byt v celkovej, tak teoreticky by to asi islo aj bez nej, ked to vtedy islo. Ale chapem, ze lekarom sa zrejme pracuje lepsie v celkovej a pacient ma asi tiez mensiu traumu z toho. Ale ona hovorila, ze sa to dalo vydrzat.

sisaka
9. apr 2022

Akože nemôžeš byt v celkovej? Chceš tým povedať, že keď budeš potrebovať operáciu, tak ťa nechaju zomrieť? 🤔

kornelies
10. apr 2022

@6kristina Hladaj esteticke dermatologa, plastickeho chirurga, ktory robi korekciu pomocou kyseliny hyaluronovej.

6kristina
autor
20. apr 2022

@bimbambom aj mne pred 5 rokmi operovali uši v lokálnej je to bežné a zle mi aj napichali tak som cítila vsetko áe zvládla som to

6kristina
autor
20. apr 2022

@sisaka keď budem potrebovať operáciu pri ktorej mi pojde o život tak asi mi ju dajú ale pri tejto nechcu riskovať :/

6kristina
autor
20. apr 2022

@kornelies no s hrbom kyselina nič nespraví len mi ho môžu zväčšiť aby vyzeral rovný ale stále veľký