Pozitívne autoprotilátky proti štítnej žľaze
Ahijte, mam pozitivne autoprotilatky proti stitnej zlaze TG. Hladiny hormonov su OK, autoprotilatky TPO negat. 25 rokov mam problemy, velmi nepravidelny cyklus, extremne lamave nechty, suche, difuzne vypadavajuce vlasy, vitiligo, ktore sa v poslednych rokoch zhorsuje. Prave som.sa.dozvedela, ze to moze sposobovat problemy s travenim, ktore mam 20 rokov. Uz v r. 2009 som mala vysoku hladinu protilatok a stale ma len pozoruju, ale mne sa stav zhorsuje.Toto sa naozaj neda liecit?Mate niektora takyto problem?Vdaka.
Teoreticky, ak mas len jeden druh protilatok a ostatne hormony v norme, teda funkciu mas zachovanu, tak tam by si priznaky az take z toho nemala mat, mne toto hovoril primar z Lubochne, ze protilatky este nic neznamenaju, co sa priznakov tyka. Az ked je hormonov ft4 a fT3 malo alebo vela. A to potom fakt ide rychlo, hlavne hyper, mala som len cosi nad normu, ale uz mi stupal tlak, pulz, dostala som triasku a brutalne mi zacali vypadavat vlasy. Ale este som napriklad nechudla. Pri prvom ataku som sla aj s vahou strasne rychlo dole.
Naozaj neda.Daju sa nasadit lieky,hormony,ale skratka ti telo noci stitnu zlazu.Mozes si pre podporu nasali syrelle,zivok a Dcko,ktore odporucaju pre podporu stitnej zlazy a chodit na kontroly.
nie nedá, skúšali napr aj kortikoidy bolo zlepšenie ked sa brali , vysadili sa išlo to nahor,
nie momentálne vôbec nie je na to liečba
a travenie strava, to mám ukažkové striedme a za mna to nie je v tom
ked sa nevie čo s tým hodí sa to za a) na stravu za b) stres a vybavené aby ta zamestnali, tot môj postreh
po vysadení lepku mám protilátky proti šž po rokoch v norme. Dokonca už pol roka lepok opäť jem, zatiaľ mi nestúpli, ale jem ho len občas, nepreháňam to.
@sara07 to mi je ľúto. Inak aj ja som mala niečo ako alergiu na trávy od jari do jesene. Mokvavé pľuzgiere na členkoch a zápästiach, niekoľko rokov. Alergologička mi nenašla žiadnu alergiu, ale slabú HIT. Ako som si prešla autoimunitným protokolom aj od toho mám našťastie pokoj. Aj bolesti som mávala, v oblasti bedrových kĺbov najväčšie. Ale mne tieto veci zmizli najmä po vysadení L-tyroxínu a prechodu na NDT.

@mimanr neda sa to liecit, je to autoimunitne ochorenie, na ktore liecba nie je. Ked Ti protilatky znicia funkcne tkanivo stitnej zlazy, spadnes do hypotyreozy, a budu Ti podavat umely hormon.
Mne sa po druhom porode spustila hypertyreoza s brutalnymi priznakmi, potom som spadla do hypo, mam pozitivne aTPO, ATG a TSI protilatky a ako padne "karta", tak take priznaky mam. Ale vacsinou som bez liekov, stitna to este ako tak zvlada.
Na FB je skupina, kde sa prevazne zeny (ale je tam aj par muzov s tymto ochorenim), snazia tie protilatky znizit stravou, prisnym autoimunitnym protokolom, ja na to nemam nervy, cas, peniaze, priestor, aby som si varila a pripravovala speci stravu, komplet non toxic domacnost. Mne tie protilatky nateraz, v 4. tehotenstve klesli do normy, ale po porode ocakavam dalsi atak hypertyreozy. Teda znova budem musiet brat tyreostatika, lieky na tlak a takto. A dufam, ze sa to znova troska ukludni.
Je to proste ochorenie imunitneho systemu, rovnako ako vitiligo, plus dalsie AIT ochorenia...☹.