icon

Prechod z jedného antidepresíva na druhé.

vcielka79
17. júl 2019

Ahojte, ako prebieha prechod z jedného antidepresíva na druhé? Mne neurologička vysadila Escitil tak, že z neho mám brať 7 dní už iba polovicu, na siedmy deň vysadiť a nasadiť polovicu tablety Brintellixu tiež na 7 dní a potom zvýšiť na celú tabletu. Je toto správny postup? Overujem, lebo na 100 % neverím doktorom, tak ako ste menili vy? Veľká vďaka za odpovede.

deti95060810
17. júl 2019

záleží od liekov...nie sú antidepresíva ako antidepresíva...tiež je ich viac druhov....viem o prípade že známa začala brať z jedného dńa na druhý už iný druh - tiež na podnet lekára....
ver lekárke, určite je to v poriadku.

xeniii
17. júl 2019

@vcielka79 ja si myslím, že je to ok, neveríš lekárom, ale veria by si tu cudzím ľuďom? Veď my nie sme lekárky :D

vcielka79
autor
17. júl 2019

@xeniii Viem, že nie ste lekárky, len som chcela vedieť, ako postupovali iní lekári.

sapetka
17. júl 2019

@vcielka79 ibaze si nenapisala dovod zmeny

vcielka79
autor
17. júl 2019

@sapetka Escitil beriem 2 roky a som po ňom nesmierne unavená a pribrala som zo 10 kg o.i., tak sa neurologička rozhodla dať mi Brintellix.

sapetka
17. júl 2019

@vcielka79 tak potom treba doverovat neu a postupovat ako nakazala. Urcite vie lepsie co a ako, ako MK👍Drz sa

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
akart
17. júl 2019

@vcielka79 neurologicka ti vysadila a nasadila antidepresiva? Nie psychiatricka?

vcielka79
autor
18. júl 2019

@akart Nie, antidepresíva môže predpisovať aj neurológ. Ale napr. také antipsychotiká už musí predpísať psychiater.